بانکها در هر صورت حتی اگر نرخ سود سپرده را در مقابل ارقام کلان هم بالا نبرند و خود را پایبند به قانون نشان دهند، میدانند که چگونه باید بخشنامه بانک مرکزی را دور بزنند، حتی با استفاده از تلفنبانک.
بانکها در هر صورت حتی اگر نرخ سود سپرده را در مقابل ارقام کلان هم بالا نبرند و خود را پایبند به قانون نشان دهند، میدانند که چگونه باید بخشنامه بانک مرکزی را دور بزنند، حتی با استفاده از تلفنبانک.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول به نقل از ایسنا، ۱۱ شهریورماه سال جاری روزی است که بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعملی به شبکه بانکی آن را زمان اجرای رسمی و یکدست نرخهای مصوب سود سپرده شورای پول و اعتبار اعلام کرد و بانکها مکلف شدند از این تاریخ به طور یکپارچه حسابهای جدید سپرده را حداکثر ۱۵ درصد و به صورت علیالحساب باز کنند و تمامی حسابهای روزشمار را به حداکثر ۱۰ درصد کاهش دهند.
در این شرایط برای سپردههای قبلی که با نرخهای بالاتری در حسابهای بلندمدت گشایش یافته بود، این امکان وجود داشت که تا زمان سررسید همچنان بتوانند به روال قرارداد اولیه ادامه داده اما به محض پایان دوره باید نرخ سود بر اساس بخشنامه تغییر میکرد. نکته قابل توجه این بود که بانکها به هیچ عنوان حق واریز وجوه به حساب سپردههای بلندمدت قبلی و حتی جدیدی که افتتاح میکنند را ندارند.
در مدتی که گذشت مراجعه به شعب بانکها و از سوی دیگر آنچه که بانک مرکزی اعلام کرد نشان از این داشت که شبکه بانکی در حال اجرای بخشنامه سود بوده و شاید کمتر شعبهای از بانکی را بتوان پیدا کرد که در مقابل دریافت حتی بالا، بپذیرد که حساب سپرده با سود بیش از ۱۵ درصد باز کنند حتی در مقابل ارقام میلیاردی.
اما جالب اینجاست که با وجود اینکه بانکها از واریز پول به حسابهای قبلی نیز تا حدود زیادی خودداری میکنند راهکار تازهای برای دور زدن ممنوعیت قانونی آن پیدا کردهاند. به طوری که برای اضافه کردن مبلغ به حساب قبلی که سود ۲۰ درصد به بالا دارند یکی از بانکها به مشتریان خود در هنگام مراجعه اعلام کرده میتوانند از طریق تلفنبانک این کار را انجام داده و پول خود را به این حساب جابهجا کنند چرا که به توجه به بخشنامه بانک مرکزی بانک امکان واریز به حساب بلندمدت قبلی را نخواهد داشت، اما اگر از طرف تلفن بانک این کار انجام شود، هم پول واریز شده و هم اینکه بانک به طور مستقیم این کار را انجام نداده است!
این در حالی است که اخیرا رئیس کل بانک مرکزی از رویه بانکها در اجرای بخشنامه سود ابراز رضایت کرده و تنها از نحوه اداره صندوقهای سرمایهگذاری در بانکها گلهمند بود. سیف، تاکید داشت که با اصلاح نرخ سود در صندوقها در مجموع شرایط مناسبتتری برای کاهش نرخ سود تسهیلات نیز فراهم خواهد شد. اما به هر حال بانکها به مرور وارد ایجاد راهکارهایی برای جذب منابع شدهاند.
انتهای پیام