عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: طی ۲۰ روز اخیر به دلیل مقرون به صرفه نبودن صادرات خشکبار روند صادرات این کالاها با افت شدیدی مواجه بوده است. این در حالی است که انتظار میرود در سالجاری صادرات ما از نظر آماری ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش مییابد.
به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، مجیدرضا حریری درباره روند صادرات و تجارت فرا مرزی درسالجاری اظهار کرد: صادرات ما به چهار دسته کالایی تقسیم میشود که دسته اول آن صادرات کالاهای سنتی نظیر خشکبار، پسته و فرش است که همواره روند خود را داشته است. نه رشد جهشی را تجربه کرده و کاهش جهشی را.
وی ادامه داد: شکل دیگر صادرات غیر نفتی و مواد خام معدنی نظیر سنگ آهن، سنگهای ساختمانی، کروم و امثال آن است که صادرات آن هم در دو سال اخیر به بازار دو کشور محدود شده که آنها نیز بسیار شکننده هستند.
حریری با بیان اینکه دسته سوم نیز صادرات کالاهای پتروشیمی و میعانات گازی است که این روزها با محدودیت شدیدی مواجه شده است، گفت: دسته بعدی نیز کالاهای ساخته شده موادغذایی، لبنیات و کالاهای با تکنولوژی پایین مثل کولر آبی و آبگرمکن است که تنها بازار این کالاها کشورهای عراق و افغانستان است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: این چهار دسته کالا شاکله صادراتی ایران است که تحریمهای اصلی که این اواخر حمل و نقل نیز به آن اضافه شده به صادرات همین کالاها نیز لطمه زیادی واردکرده است.
انتهای پیام