محمود احمدینژاد رئیس جمهور دیشب در برنامه زنده تلویزیونی به بیان اقدامات و برنامههایی پرداخت که نام “برای اولین بار” بر روی آنها گذاشت؛ اما او هیچگاه در این برنامه به سمت گرانیهای فزاینده، وقوع بزرگترین فساد اقتصادی تاریخ، کاهش ارزش پول ملی به یک سوم، منفی شدن رشد اقتصادی و … نرفت و مجری سرشناس سیما نیز پرسشهایی در این باره مطرح نکرد.
به گزارش پول پرس به نقل ازمهر ، محمود احمدینژاد پس از ۸ سال ریاست جمهوری از عصر شنبه هفته آینده دیگر رئیس جمهور ایران نیست و باید آینده مشخص کند او چه خواهد کرد اما آنطور که شواهد و قرائن نشان میدهد در پی راهاندازی دانشگاه بین المللی غیرانتفاعی “ایرانیان” با همکاری یاران فعلیاش است و جنب و جوشها را در این باره آغاز کرده است.
احمدینژاد که دیشب نزدیک به یک ساعت و نیم دوباره رودروی مردم نشست، باز هم آنچه میخواست گفت و آنچه میخواست نگفت و در پایان هم برای خودش یک برنامه دیگر خداحافظی در نظر گرفت و گفت، باز هم در هفتههای آینده میآیم.
“برای اولین بار” نام برنامهها و اقداماتی بود که محمود احمدینژاد برای این برنامه زنده تلویزیونی خود گذاشت و به صورت یکطرفه و در حالی که بود و نبود مجری سرشناس در این برنامه تفاوتی نداشت، هرچه خواست گفت؛ اما به خیلی چیزها و مسایل اقتصادی که برای اولین بار اتفاق افتاد، اشاره نکرد و ما در این گزارش به بخشی از آنها اشاره میکنیم.
* برای اولین بار بزرگترین فساد بزرگ تاریخ اقتصاد ایران معروف به فساد ۳ هزار میلیارد تومانی در دولت دهم شکل گرفت و این فساد زلزله در نظام بانکی کشور به پا کرد؛ فسادی که منجر به محکومیت معاونان چند وزیر و متواری شدن مدیرعامل بزرگترین بانک دولتی ایران شد.
* برای اولین بار ارزش پول ملی کشور ظرف مدت یکسال به یک سوم کاهش یافت و دلاری که احمدینژاد در دوران ریاست جمهوریاش میگفت ۳۰۰ – ۴۰۰ تومان هم ارزش ندارد (اولین جمعه ماه مبارک رمضان سال ۸۸ در مسجد سلمان ریاست جمهوری)، دوران از مرز ۳ هزار تومان گذشت.
* برای اولین بار حجم نقدینگی کشور که در زمان روی کار آمدن احمدینژاد زیر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود، با رشد غیرطبیعی به فراتر از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسید.
* برای اولین بار گرانی کالاهای اساسی ظرف مدت یکسال چندین برابر شد که صدای مقامات ارشد اجرایی کشور چون معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت هم بلند شد.
* برای اولین بار درآمد نفتی ایران در دوران احمدی نژاد به حدود ۷۰۰ میلیارد دلار رسید.
* برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ایران، رئیس جمهور برای مدتی سرپرست وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران شد.
* برای اولین بار وقوع فساد بزرگ در بیمه ایران، همه را در این باره شوکه کرد.
*تغییرات پیاپی حلقه اقتصادی دولت به خصوص در چهارسال اول فعالیت، بیبرنامگی را بیش از بیش نمایان کرد.
* برای انحلال سازمان مدیریت داستان سرایی شد و گفتند همه جا متشکل از وزارتخانهها و دستگاهها معاونت برنامه ریزی دارند، پس دیگر سازمان مدیریت برای چه است.
* وزرای عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به دلیل دستور مستقیم مقامات ارشد اجرایی به این شورا نرفتند.
* شورای پول و اعتبار برای اولین بار در دولت احمدینژاد منحل شد ولی به دلیل مخالفت شدید کارشناسان و نمایندگان مجلس، این شورا دوباره احیا شد.
* نرخ تورم برای دومین بار در اقتصاد ایران – پس از سال ۷۴ و تورم بیش از ۴۹ درصدی در این سال- رکوردشکنی کرد و از مرز ۳۵ درصد عبور کرد و نرخ تورم نقطه به نقطه به فراتر از ۴۵ درصد رسید و تورم مواد خوراکی هم از ۶۰ درصد عبور کرد.
* برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ایران، بودجه سالیانه کل کشور به دلیل تاخیرات طولانی مدت دولت در ارائه آن به مجلس رکورددار و به جای فروردین، از تیرماه ابلاغ شد که همین مساله مشکلات اساسی برای هزینه های جاری و عمرانی کشور ایجاد کرد.
* در میان وعدههای رنگارنگ اشتغالی احمدینژاد، نرخ بیکاری نه تنها ظرف مدت ۸ سال ریشه کن نشد بلکه افزایش هم یافت.
* برای اولین بار، رشد اقتصادی ایران پس از سالها منفی شد.
* برای اولین بار مرکز آمار ایران در روزهای پایانی دولت اعلام کرد که در دوران ۸ ساله احمدینژاد کمی بیش از ۵۰۰ هزار شغل ایجاد شد، این در حالی بود که پیش از این دولتمردان اعلام می کردند که ۷ میلیون شغل در این سالها ایجاد کردهاند.
* برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ایران، شورای اقتصاد در دولت احمدینژاد منحل شد ولی در ماههای پایانی دولت دهم، بنابه دلایلی که فقط دولتمردان میدانند، دوباره جلساتش را آغاز کرد.
* برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ایران، دولت از حساب بانکها بنا به دلایل خودساخته که مرجع قانونی نداشت، مستقیما بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پول برداشت. تازه اگر مقاومتهای بانک مرکزی نبود، رقم برداشت دولت نزدیک به سه برابر میشد.
* برای اولین بار و به شکل غیرطبیعی قیمت سکه تمام بهار آزادی، ظرف مدت کوتاهی، چندین برابر شد و نرخ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را تجربه کرد، این در حالی است که دوران روی کار آمدن احمدینژاد نرخ سکه حدود ۱۲۰ هزار تومان بود.
* برای اولین بار، بخش مسکن و شهرسازی که هیچ ارتباطی با راه و ترابری نداشت، در دوران احمدینژاد با یکدیگر ادغام شدند.
* در دوران ۸ ساله احمدینژاد متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی از ۶۵۹ هزار تومان به ۳ میلیون و ۲۸۲ هزار تومان براساس مرکز آمار ایران رسید. در همین حال، متوسط قیمت اجاره و مسکن هم از ۳۰۶ هزار تومان سال ۸۴ به ۹۸۰ هزار تومان در سال ۹۱ افزایش یافت.
* برای اولین بار، با بازی خودرویی دولتمردان، قیمت خودرو ظرف مدت شش ماه – نیمه دوم سال ۹۱- حدود ۳ برابر شد.
*برای اولین بار تولید خودرو در ایران در سال گذشته نصف شد.
* برای اولین بار میزان کسری بودجه دولت در یکسال از مرز ۵۰ هزار میلیارد تومان گذشت.
* برای اولین بار، تعداد زیادی از پروژههای ناآماده، بهرهبرداری نمایشی و بعدها این پروژه ها با مشکلات زیادی روبرو شدند.
* برای اولین بار، دولتمران که زمانی تحریمها را کاغذپاره میدانستند، در سال پایانی تمام مشکلات اقتصادی را به گردن تحریمها انداختند و حتی رئیس دولت گفت که این مسایل به برنامه های اقتصادی دولت مربوط نمیشود.
انتهای پیام