عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره تثبیت نرخ ارز در دولت آینده گفت : می توانم با اطمینان زیاد بگویم که این امر امکان پذیر نیست.
به گزارش پول پرس، احمد میدری در تشریح علت این موضوع گفت : “علت این است که نرخ ارز معلول شرایط تورمی است ، شما بعضی از متغیرها را زودتر می توانید تغییر دهید ؛ مثلا بودجه دولت را می توانید تغییر دهید ، این تغییر روی سطح قیمتها اثر میگذارد و برون دهی سطح قیمتها به هر حال روی نرخ ارز تاثیر میگذارد .” وی ادامه داد: در یک شرایط عادی ، نه شرایط خاص امروز اقتصاد ایران ، می توانیم از طریق سیاستهای بازرگانی نرخ ارز را تغییر دهیم .
این نماینده سابق مجلس اضافه کرد : “فرض کنید میزان واردات خیلی زیادی دارید ؛ حال می آیید تعرفه ها را تغییر می دهید و میتوانید به این طریق تقاضا برای ارز را پایین آورید . اما این سیاست در اقتصاد امروز ایران قابل اجرا نیست . ” وی تصریح کرد : چون به دلایل مختلف نمیتوانیم زیاد با تعرفه ها بازی کنیم ، این هم که دولت بخواهد دستوری نرخ ارز را به پایین ۲۵۰۰ تومان کاهش دهد در ابتدا کسری بودجه خیلی شدیدی برایش ایجاد میکند که مجبور میشود به افزایش حجم پول متوسل شود.
براساس این گزارش ، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: کسری بودجه ایجاد شده در ادامه مانع از این می شود که دولت بتواند نرخ ارز را در ۲۵۰۰ تومان نگه دارد بنابراین دولت مجبور می شود به سمت تخصیص نرخ ارز حرکت کند ؛ این امر فساد گسترده ای در اقتصاد به وجود می آورد و دوباره روی نرخ بیکاری به شدت تاثیر میگذارد و رکود را تشویق و تشدید میکند. وی ادامه داد: یعنی دلار را به یک دارایی قابل سوداگری تبدیل میکند و منابع را از بخش های تولیدی به بازار ارز می برد.
میدری اظهار کرد : به عقیده من بدترین سیاست این است که ما قبل از پرداختن به انظباط بودجه ای و تصحیح سیاستهای پولی به سراغ سیاستهای ارزی برویم.
انتهای پیام