روز دوشنبه سه بازار داخلی آرامشی نسبی به خود دیدند تا سومین روز از سومین هفته آذر، روز کم‌نوسان بازارها نام گیرد.

روز دوشنبه، دامنه نوسانات دلار کاهش یافت تا آرام‌ترین روز این ارز در ۶ روز کاری گذشته به ثبت برسد. در سومین روز هفته، شاخص ارزی با رشد ۱۰ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۹۱۰ تومان رسید. این کمترین نوسان دلار نسبت به قیمت بسته شده روز پیش از آن در آذرماه بود. همچنین روز گذشته، فاصله سقف و کف قیمت روزانه شاخص ارزی به ۳۵ تومان رسید که کمترین میزان در ۶ روز گذشته بود. به گفته فعالان، مدیریت بازارساز و عرضه حساب شده و نزدیک به قیمت بازار در کنار محدود شدن تغییرات نرخ حواله درهم، پایین آمدن ارزش دلار در سلیمانیه عراق و نا امیدی شماری از دلالان برای عبور دلار از مرز ۴ هزار تومان از جمله عواملی بودند که زمینه‌ساز کاهش نوسانات شدند. با وجود کاهش دامنه نوسان، دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به روند قیمت در روزهای آینده وجود دارد؛ در‌حالی‌که برخی فعالان اعتقاد دارند بازار ارز آرام شده است، عده‌ای دیگر باور دارند که معامله‌گران ارزی تنها یک روز به خود استراحت داده‌اند. به گفته فعالان، شماری از معامله‌گران اعتقاد دارند که دلار توان عبور از سطح ۳ هزار و ۹۵۰ تومان را از خود نشان نداده است، در نتیجه معتقدند که قیمت به سقف خود رسیده است و در روزهای آینده نیز نوسان چندانی را تجربه نخواهدکرد. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، معامله‌گران ارزی پس از چند روز پرنوسان ترجیح داده‌اند که معامله چندانی انجام دهند تا از یکسو روند قیمت مشخص‌تر شود و ازسوی دیگر برای خرید دوباره هزینه لازم را تهیه کنند. در واقع با تسویه بخشی از دارایی خود، آماده خرید دوباره و حمله سفته‌بازانه به بازار شوند. این استدلال در حالی ازسوی این عده مطرح می‌شود که بازارساز تمام تلاش خود را برای ایجاد آرامش در بازار به کار بسته است و به‌نظر می‌رسد در مقابل خواست‌های نوسانی مقاومت زیادی نشان دهد. در روز کم‌نوسان دلار، سکه نیز تغییرات خاصی را ثبت نکرد و تنها با هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۱۳۷ هزار تومان رسید.

شروع آرام
در سومین روز هفته، دلار روز آرامی را آغاز کرد و در ادامه روز نیز نوسان چندانی را تجربه نکرد. روز دوشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۸۹۰ تومان آغاز کرد که ۱۰ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه بود. در همان ساعات ابتدایی روز، قیمت تا ۳ هزار و ۸۸۵ تومان نیز پایین رفت، ولی از اواسط روز قیمت در مسیر افزایشی قرار گرفت و تا قیمت ۳ هزار و ۹۲۰ تومان بالا رفت. به گفته فعالان، معامله‌گران از اواسط روز سعی می‌کردند، پیش از نزدیک شدن بازار به ساعت تسویه معاملات (۲ بعدازظهر) قیمت این ارز را بالا ببرند و از افزایش آن کسب سود کنند. با این حال، پس از ساعت تسویه و کاهش اثرگذاری و تحرکات معامله‌گران فردایی، قیمت دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت و در نهایت ساعت ۳ بعدازظهر با قیمت ۳ هزار و ۹۱۰ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۱۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود، کمترین نوسان دلار نسبت به قیمت بسته‌شده روز پیش از آن در آذرماه را رقم زد. همچنین فاصله سقف و کف قیمت دلار در روز دوشنبه به ۳۵ تومان رسید که کمترین میزان از ۶ آذرماه بود. در روزهای پیشین فاصله سقف و کف قیمت حتی تا نزدیک ۸۰ تومان بالا رفت و از آن سو دو مرتبه فاصله قیمت بسته شده با بهای روز پیش از آن حدود ۱۰۰ تومان بود. در این شرایط، برخی فعالان اعتقاد دارند که کاهش دامنه نوسان در روز دوشنبه نشانه‌ای از بازگشت آرامش به بازار بوده است. این عده انتظار ندارند که قیمت دلار در روزهای آینده نیز چندان جابه‌جا شود و تغییرات خاصی را تجربه کند؛ این در حالی است که گروه دیگری در مقابل این گروه قرار دارند و معتقدند بازار هنوز پتانسیل نوسانی شدن را دارد. دسته اول قدرت بازارساز و ناامیدی معامله‌گران از ورود دلار به کانال ۴ هزار تومانی را مطرح کرده‌اند، حال آنکه دسته مقابل، به ادامه افزایش تقاضای تجاری و بهبود روند فنی دلار در روزهای گذشته اشاره کرده‌اند.

علل کاهش نوسان
به گفته فعالان، حضور پرقدرت و موثر بازارساز مهم‌ترین عاملی بود که موجب کاهش دامنه نوسان شد. به گفته این دسته، عرضه متناسب بازارساز و نزدیک به قیمت بازار یکی از تاکتیک‌هایی بود که زمینه‌ساز کاهش نوسان شد. این در حالی است که عده دیگری باور داشتند استراتژی‌های متفاوت بازارساز در خرید و فروش در کنترل تحرکات معامله‌گران ارزی موفق عمل کرده است. در واقع، در برخی مواقع بازارساز بدون عرضه ارز و مداخله مستقیم در کاهش نوسان موفق عمل کرد. در کنار وجود حجم ارز نقدی مناسب در بازار و تاکتیک‌های متفاوت بازارساز، پایین آمدن نرخ حواله درهم دیگر عاملی بود که به کاهش نوسان بازار داخلی کمک کرد. به گفته برخی از بازیگران بازار، نرخ حواله درهم یکی از متغیرهای اصلی زمینه‌ساز نوسان در بازار داخلی بود. با این حال، روز دوشنبه درهم نوسان چندانی را تجربه نکرد و در همان محدوده هزار و ۷۰ تومان به کار خود پایان داد.ازسوی دیگر، روز دوشنبه ارزش دلار در سلیمانیه عراق مقداری تضعیف شد و این موضوع نیز انتظارات بازیگران ارزی پاساژ افشار را تحت‌تاثیر قرار داد.
منبع: دنیای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=87919
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

روز کم‌نوسان بازارها
روز کم‌نوسان بازارها
روز کم‌نوسان بازارها
روز کم‌نوسان بازارها
روز کم‌نوسان بازارها