لیام فاکس، وزیر بازرگانی بریتانیا اعلام کرد دولت این کشور در حال مطالعه برای رفع نگرانیهای بانکی به عنوان مانعی بر سر توسعه روابط با ایران است و بر این اساس پیش بینی می کند مبادلات بازرگانی میان ایران و بریتانیا افزایش مییابد.
لیام فاکس، وزیر بازرگانی بریتانیا اعلام کرد دولت این کشور در حال مطالعه برای رفع نگرانیهای بانکی به عنوان مانعی بر سر توسعه روابط با ایران است و بر این اساس پیش بینی می کند مبادلات بازرگانی میان ایران و بریتانیا افزایش مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از خبرآنلاین با آن که از ابتدای سال میلادی جاری بخشی از محدودیتهای بانکهای بینالمللی برای سرمایهگذاری در ایران برداشته شده، ایران تنها توانسته است نظر تعداد اندکی از بانکهای کوچک خارجی را جلب کند زیرا تحریمهای آمریکا علیه ایران همچنان برقرار است و به همین دلیل مؤسسات بزرگ مالی بینالمللی نیز از بیم جریمه شدن احتمالی همچنان از همکاری با ایران خودداری میورزند.
لیام فاکس در جریان یک کنفرانس در زمینه امور مالی در لندن گفت: «شرکتهای بریتانیایی بار دیگر با اشتیاق اما با طمأنینه تجارت با ایران را آغاز کردهاند و ما شاهد نخستین نشانههای رشد بازرگانی میان دو کشور هستیم، نگرانیهایی که در بخش بانکی برای تسهیل پرداختها و ارائه خدمات مالی وجود دارد سبب شده تا دستاوردهای حذف تحریمها همچنان تحقق نیابند. رفع این نگرانی برای دولت ما در اولویت است.»
فاکس همچنین یادآوری کرد که دولت بریتانیا در حال همکاری با بخش بانکی است تا یک کانال مناسب برای پرداختهای ایران پیدا کند. به اعتقاد او بریتانیا به خوبی میتواند به بانکهای خصوصی ایران در مسیر بانکداری نوین کمک کند.
به گفته وزیر بازرگانی بریتانیا اولویتی که این کشور برای فرصتهای همکاری با ایران برای صادرکنندگان خود در نظر گرفته بیشتر شامل بازرگانی خرد و تجارت در زمینههای لوازم آرایشی و بهداشتی، آب، صنایع پیشرفته، صنایع معدنی و هوانوردی و فرودگاه خواهد بود.
او با این حال ایران را کشوری دشوار برای همکاری خواند: «ایران با این همه مکان دشواری برای تجارت است و نیاز دارد تا خود را با استانداردهای بانکی بینالمللی بیشتر وفق دهد. اگر میخواهد از امتیازات پسابرجام سهم ببرد، باید چنین اصلاحاتی را آغاز کن. شرکتهای بریتانیایی هم که قصد دارند با ایران تجارت یا در این کشور سرمایهگذاری کنند، باید تحریمهای موجود، قواعد تجاری و نیز کنترلهای صادراتی را بشناسند و مراقب باشند که تمام فعالیتهای بازرگانی آنان کاملا مطابق با قانون باشد.»
پس از حضور هیئتهای بزرگ تجاری فرانسه و آلمان برای استفاده از گشایش اقتصادی فضای پسابرجام و همکاری با ایران در ماههای گذشته، اکنون با سخنان امیدوار کننده وزیر تجارت بریتانیا باید دید صاحبان کسب و کار کلان در این کشور چه برنامهای برای نزدیکتر شدن به ایران و احتمالا سفر به تهران دارند.
انتهای پیام