آمار و ارقام تازه‌ای که وزارت کار ایالات متحده، بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، دیروز منتشر کرد، نشان می‌دهد که قیمت‌های مصرف‌کننده طی ۱۲ ماه منتهی به ژوئن ۱.۸ درصد افزایش یافته است.

این افزایش بیش از پیش‌بینی اقتصاددانان و بیشتر از افزایش ۱.۴ درصدی در سال منتهی به ماه پیش از آن بود. این افزایش تورم در جهت هدف فدرال رزرو بوده است و به سیاستگذاران این امکان را می‌دهد که در ماه‌های باقی‌مانده سال میلادی جاری از شدت محرک‌های اقتصادی که بالاترین رکورد را شکسته‌اند، بکاهند.
به گزارش پول پرس به نقل از بلومبرگ، استوارت هافمن، اقتصاددان ارشد گروه خدمات مالی پی‌ان‌سی واقع در پیتسبورگ که به عنوان دومین مرکز در انتشار بهترین پیش‌بینی‌های اقتصادی شناخته شده است، می‌گوید: «بخش مسکن بی‌شک رو به جلو در حال پیشرفت است، تولیدات کارخانه‌ای هم به تدریج رو به بهبود است و ما در مسیر تنزل شدید قیمت‌ها هم قرار نداریم. من این وضعیت را به عنوان نشانه‌هایی از قدرت اقتصادی در پایان فصل دوم مشاهده کردم. همه اینها باعث می‌شود نتیجه بگیریم که فدرال رزرو اقدام به کاهش نرخ بهره خواهد کرد.»
هافمن می‌گوید: «از نظر فدرال رزرو و اقتصاددانان، مادامی که تورم بیش از حد افزایش نیابد، نرخ تورم کمی بیشتر هم مطلوب است. این به نوعی خبر خوشایندی است مبنی بر اینکه آمریکا به سمت افت بیش از حد قیمت‌ها پیش نمی‌رود.»
به گزارش بلومبرگ، براساس گزارش وزارت کار ایالات متحده، هزینه زندگی آمریکایی‌ها طی ماه ژوئن بیشترین افزایش را در چهار ماه گذشته نشان داده و علت آن افزایش قیمت بنزین بوده است.
شاخص قیمت‌های مصرف‌کننده پس از افزایش ۰.۱درصدی در ماه مه ،در ماه ژوئن شاهدافزایش ۰.۵ درصدی بوده است. نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان این افزایش را ۰.۳ درصدی پیش‌بینی کرده بود. بدون در نظرگرفتن قیمت‌های غذا و انرژی، قیمت‌ها برای دومین ماه متوالی ۰.۲ درصد افزایش یافت.
برخی از سیاست‌گذاران فدرال رزرو از جمله جیمز بولارد، رییس فدرال رزرو سنت‌لوییس، اظهار نگرانی کرده است که نرخ تورم بیش از حد پایین است و این موضوع می‌تواند خطر افت ناگهانی قیمت‌ها را در پی داشته باشد و موجب اخلال در احیای اقتصادی شود. قیمت‌هایی که به هدف فدرال رزرو نزدیکتر باشند می‌تواند به بانک مرکزی این انعطاف‌پذیری را بدهد تا طی ماه‌های پیش رو در سال میلادی جاری، در جهت کاهش خرید ماهانه ۸۵ میلیارد دلاری دارایی‌ها حرکت کند. این خریدها جزیی از برنامه محرک اقتصادی برای رونق‌دهی به این اقتصاد بوده است.
استر جورج، رییس فدرال رزرو کانزاس سیتی دیروز گفت که ایالات متحده در «مسیر درست» احیای اقتصادی بوده است و کند نمودن سرعت محرک‌های اقتصادی «قابل تقدیر»است. جورج که در شبکه فاکس بیزینس سخن می‌گفت همچنین اعلام کرد که به نظر می‌رسد تورم «متوسط» است و نرخ بهره نباید برای مدت طولانی پایین نگه‌داشته شود.
بر اساس گزارش دیگری که دیروز فدرال رزرو ایالات متحده منتشر کرد، تولیدات کارخانه‌ای که در حدود ۷۵ درصد کل تولیدات آمریکا را تشکیل می‌دهد، در ماه ژوئن ۰.۳ درصد افزایش یافت که این افزایش بیشترین میزان طی چهار ماه گذشته بوده است. در ماه مه این افزایش ۰.۲ درصد بود که بیش از پیش‌بینی‌ها رقم خورد. اقتصاددانان در نظرسنجی بلومبرگ افزایش ۰.۲ درصدی را برای ماه ژوئن پیش‌بینی کرده بودند. تولیدات صنایع مربوط به فناوری ازجمله رایانه و نیمه‌رساناها، در ماه ژوئن ۱.۲ درصد افزایش یافت و این پس از آن بود که در هر یک از دو ماه پیش از آن ۲.۳ درصد افزایش یافته بود.
بنابراین گزارش، خطوط مونتاژ ایالات متحده در ماه ژوئن خودرو و رایانه‌های بیشتری تولید کردند که نشان از احیای تولیدات این اقتصاد دارد و کمک خواهد کرد تا بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در نیمه دوم سال میلادی جاری – ۲۰۱۳- قدرتمندتر شود. تولیدات کارخانه‌ای، شامل معادن و تاسیسات، ۰.۳ درصد افزایش یافته است و این بیشترین افزایش از ماه فوریه تا کنون بوده است. گزارش جداگانه‌ای هم نشان می‌دهد که اعتماد فعالان ساخت و ساز مسکن در ماه جاری به بیشترین میزان طی هفت سال گذشته رسیده است.
موجودی کم کالاها در انبار و فروش رو به بهبود خودرو به آمریکا کمک می‌کنند تا بر بازارهای خارجی و تاثیرات کاهش شدید بودجه و افزایش مالیات‌ها غلبه کند.
افزایش تولیدات کارخانه‌ای آمریکا با میانگین پیش‌بینی ۸۶ اقتصاددان که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت کردند، همخوانی دارد. این پیش‌بینی‌ها از ۰.۲ تا ۰.۷ درصد افزایش را نشان می‌داد.
از سوی دیگر بنا بر آماری که سندیکای ملی سازندگان مسکن آمریکا ارائه کرده است، اعتماد سازندگان مسکن در ماه ژوئیه به بالاترین سطح از ژانویه ۲۰۰۶ افزایش یافت چون شرکت‌ها نسبت به شرایط فروش خوش‌بین‌تر شدند. شاخص اعتماد این گروه در ماه ژوئن از ۵۱ به ۵۷ افزایش یافت. این رقم طی دو ماه ۱۳ درصد افزایش یافته است. این رقم از پیش‌بینی تقریبا همه ۴۹ اقتصاددانی که در این باره پیش‌بینی کرده بودند پیشی گرفت. تنها یک نفر بود که مطابق با این آمار پیش‌بینی کرده بود. برایان جونز، اقتصاددان ارشد سوسیت جنرال نیویورک می‌گوید: «شما شاهد یک جهش قابل توجه در تقاضا برای ساختمان‌های مسکونی هستید.» او تنها اقتصاددانی بود که رقم ۵۵ را برای شاخص اعتماد مسکن سازان پیش‌بینی کرده بود. او می‌گوید: «نرخ وام مسکن در حال افزایش است و افراد بیشتری در حال استفاده از آن هستند. به نظر من در کل، اقتصاد رو به بهبود است.»

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=8618
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان
افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان
افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان
افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان
افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان
افزایش تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان