معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران افزود: این در حالی است که ایران با دارابودن یک درصد از خشکیهای جهان میتواند سهم یک درصدی در تولید طلای جهان داشته باشد.
معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران آخرین وضعیت اکتشافات معادن طلا را تشریح کرد و گفت: با وجود آنکه سرمایهگذاران خارجی در کلام از موضوع اکتشاف استقبال میکنند، سرمایهگذاری خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، بهروز برنا در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع اکتشاف در توسعه معدن و صنایع معدنی اهمیت بالایی دارد، عنوان کرد: بودجهای که برای اکتشاف در نظر گرفته میشود در شأن منطقه سرزمینی ایران نیست و سرمایهگذاری خارجی هم با چندان استقبالی مواجه نشده است.
وی با بیان اینکه اکتشاف طلا در صدر اولویتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران است، تصریح کرد: در حوزه طلا ما دچار یک عقبماندگی تاریخی شده بودیم که بعد از انقلاب با شروع به کار اکتشاف در این حوزه و تشکیل یک گروه بنیادین، نهایتا در دهه ۸۰ اکتشافات در این حوزه شدت گرفت؛ بهطوری که تاکنون حدود ۱۲۰۰ نقطه امیدبخش برای استخراج طلا به دست آمده است.
پتانسیل تولید یک درصد از طلای جهان وجود دارد
برنا همچنین با اشاره به اینکه ایران باید یک درصد از تولید طلای جهان را داشته باشد، ادامه داد: امروز در جهان ۱۴۰ کشور در تولید و استخراج طلا مشارکت دارند و ۴۰ درصد از کل هزینههای اکتشاف صرف اکتشاف طلا شده و سالانه ۳۰۰۰ تن طلا تولید میشود.
معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران افزود: این در حالی است که ایران با دارابودن یک درصد از خشکیهای جهان میتواند سهم یک درصدی در تولید طلای جهان داشته باشد، مشاهده میشود که فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه ایدهآل وجود دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه ذخیره کشف شده ایران تاکنون ۳۴۰ تن است، ادامه داد: با توجه به رقم تولید جهانی طلا و پتانسیلهایی که در کشور وجود دارد ما باید بتوانیم سالانه بیش از ۳۰ تن تولید طلا داشته باشیم که این معنای نیاز به افزایش توجه به حوزه اکتشاف و استخراج این محصول است.
برنا با بیان اینکه ورود به حوزه اکتشاف نیاز به تخصصیشدن دارد، افزود: در زمان افزایش قیمت طلا ما شاهد آن بودیم که گروههای مختلفی برای اکتشاف این محصول به مناطق مختلف هجوم بردند و البته بعد از کاهش قیمت نیز عقبنشینی کردند این در حالی است که نیاز داریم ورود به حوزه اکتشاف مخصوصا اکتشاف طلا تخصصی شود و شرکتهای بزرگ و برندها برای حضور موثر در این حوزه فضا پیدا کنند.
معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران خاطر نشان کرد: تاکنون ۲۱ استان ایران نقاط امیدبخش برای استخراج طلا دارند؛ بهطوری که اکنون در زنجان طلا در حال استخراج است. در محدوده هیره معدنی با ظرفیت ۴.۵ تن مجوز استخراج گرفته است. ذخائر خراسان جنوبی مشخص شده و در کردستان نیز منابعی شناسایی شده است که حتی این استان توان پیشی گرفتن از استان زنجان را در این حوزه داراست؛ بهطوری که در منطقه سنندج – سیرجان ۱۴ نقطه امیدبخش استخراج طلا به چشم میخورد.
انتهای پیام