رییس کل بانک مرکزی گفت: حدود ۴۵ درصد از حجم تسهیلات پرداختی توسط بانک های کشور تزریق جدید به رونق اقتصاد نیست، بلکه دارایی منجمد بوده و نقشی در رونق اقتصادی کشور ندارد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: حدود ۴۵ درصد از حجم تسهیلات پرداختی توسط بانک های کشور تزریق جدید به رونق اقتصاد نیست، بلکه دارایی منجمد بوده و نقشی در رونق اقتصادی کشور ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از ایرنا، ولی اله سیف شامگاه دوشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در گرگان افزود: از این میزان دارایی منجمد در نظام بانکی، یک سوم مطالبه مشکل وصول، یک سوم بدهی دولت به نظام بانکی و یک سوم باقی مانده دارایی غیرمالی شامل ملک و بنگاه اقتصادی است.
به گفته وی در هیچ جای دنیا این رفتار با بانک نمی شود ،زیرا یکی از سیاست های بانک جمع کردن منابع مالی و ارایه تسهیلات است.
وی در خصوص میزان پرداخت تسهیلات بانکی در سال ۹۵، افزود: امسال پرداخت تسهیلات بانکی به میزان ۴۶۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان آن به تمدید معوقه های تاخیر در پرداخت تسهیلات دریافتی متقاضیان (دارایی منجمد) اختصاص دارد.
سیف اضافه کرد: بقیه تسهیلات بانکی به اجرای طرح های جدید و تزریق به رونق اقتصاد کشور اختصاص دارد که باید واگذاری این میزان تسهیلات نیز درست هدایت شود تا بیشترین اثر بخشی را در رونق اقتصادی داشته باشد.
به گفته سیف، سال گذشته ۴۱۷ هزار میلیارد تومان حجم تسهیلات بانکی پرداختی در کشور بود که قریب به ۵۰درصد آن دارایی منجمد بوده است.
رییس کل بانک مرکزی افزود: برنامه ریزی شده تا پایان سال ۹۵ به گونه ای عمل شود که بنگاه تولیدی کوچک و متوسط در سطح کشور نباشد که به دلیل کمبود نقدینگی نتواند از ظرفیت کامل خود استفاده کند.
سیف بر ممنوع بودن دریافت نرخ جریمه بیش از ۶ درصد از سوی بانک‎ها نیز تاکید کرد و گفت: دریافت نرخ جریمه بانکی در گذشته ۱۴ درصد بود ،ولی متوقف شده است زیرا در شورای عالی پول و اعتبار مصوب شد که بانک‎ها نرخ جریمه را بیش از ۶ درصد اجرا نکنند.
به گفته وی بانک ها حق ندارند خارج از شیوه نامه شورای عالی پول و اعتبار در دریافت نرخ جریمه تاخیر، عمل کنند.
رییس کل بانک مرکزی به وضعیت نرخ ارز هم اشاره کرد و افزود: اعتقاد به تثبیت نرخ ارز در کشور ندارم و یکی از افتخارات دولت یازدهم در سال نخست کاری خود تثبیت دامنه نوسان نرخ ارز بود که ایجاد آرامش اقتصادی همین می باشد.
وی ادامه داد که امیدواریم تورم حدود ۹ درصد بماند و تفاوت نرخ ارز می تواند ۶ تا ۷ درصد باشد.
سیف در خصوص فعالیت موسسه های غیرمجاز نیز گفت: بانک مرکزی نسبت به فعالیت این موسسه ها در نظام بانکی بی تفاوت نبوده و حتی ورود کرده و به مردم تذکر داده شده است تا فریب این موسسه ها را برای سپرده گذاری نخورند.
وی همچنین اظهار داشت که با این موسسه های غیرمجاز نمی شود بدون حساب برخورد کرد.
رییس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: بوروکراسی در بانک‎ها طوری است که اجرائیات بانک‎ها ۶ تا هفت سال طول می‎کشد و نباید ایرادی از بانک گرفت که چرا برخی واحدها را تملک کرده‎اند.
وی به نگاه دکتر روحانی به بخش خصوصی نیز اشاره کرد و افزود: رییس جمهوری با فعالان بخش خصوصی در هر سفر استانی دیدار دارد و برای طرح های اقتصادی استان‎ها با آنها تبادل نظر و گفت‎گو می‎کند.
سیف، همچنین در خصوص عملکرد دولت در مهار تورم در کشور گفت: دولت یازدهم توانست تورم ۴۴ درصدی را مهار کند و امروز به زیر ۱۰ درصد برساند و این توفیق بزرگی است که ۹۰ درصد موفقیت به دست آمده به نگاه رییس جمهوری و حمایت‎های دکتر روحانی مربوط می شود.
وی خطاب به کسانی که عنوان می کنند دولت یازدهم به خاطر تمرکز در کنترل تورم در جامعه، غفلت در حوزه اقتصادی کرده است، افزود: این دیدگاه درست نبوده زیرا دولت بسیار درست مسیر اقتصادی خود را انتخاب و حرکت کرد و غیر از این نمی شد تورم را به کمترین حد در جامعه رساند.
سیف اضافه کرد: هیچ کسی در اقتصاد با دامنه نوسانات، سرمایه‎گذاری نمی‎کند، ولی این دولت تلاش دارد که افق سرمایه‎گذاری را بلندتر کند تا سرمایه‎گذاران با ریسک کمتری وارد عرصه تولید و سرمایه‎گذاری شوند.
وی در خصوص کارت خرید اعتباری و ارایه آن از سوی بانک‎ها به مشتریان اشاره کرد و گفت: گاهی شنیده می‎شود که بانک‎ها در ارایه تسهیلات خرد مردم را خسته می‎کنند و برای حل این مشکل به تازگی اجرای سامانه کارت اعتباری به بانک‎ها ابلاغ شده است.
به گفته وی بهترین نوع استفاده از تسهیلات بانکی اجرای این طرح (کارت اعتباری) بوده و تولید را نیز اثر بخش می کند.
رییس کل بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح بتواند به تدریج جای ارایه تسهیلات بانکی سنتی را در کشور بگیرد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=83796
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

حدود ۴۵درصد حجم تسهیلات پرداختی دارایی منجمد است
حدود ۴۵درصد حجم تسهیلات پرداختی دارایی منجمد است
حدود ۴۵درصد حجم تسهیلات پرداختی دارایی منجمد است
حدود ۴۵درصد حجم تسهیلات پرداختی دارایی منجمد است
حدود ۴۵درصد حجم تسهیلات پرداختی دارایی منجمد است