معاون سابق بانک مرکزی با بیان این‌که ارز ۱۲۲۶ تومانی از اواخر سال گذشته در اقتصاد موضوعیت نداشت خاطرنشان کرد:‌ در صورتی که بانک مرکزی بتواند نیاز ارزی بنگاه‌های اقتصادی و مردم را تامین کند شاهد کاهش قیمت ارز در بازار آزاد خواهیم بود.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، حیدر مستخدمین حسینی درباره حذف ارز ۱۲۲۶ تومانی اظهار کرد:در سال ۱۳۸۱ با تلاش مسوولان حوزه اقتصاد و وفاق سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه چنین اتفاقی رخ داد و نرخ ارز دولتی و بازار آزاد یکسان شد و در نتیجه شاهد ارز تک نرخی در اقتصاد بودیم.

وی با اشاره به این که این روند تقریبا تا دوسال گذشته ادامه داشت، اضافه کرد:از دوسال گذشته به دلیل تصمیم سازی‌های نا‌درست و همچنین این که مسوولیت تصمیم‌گیری درباره نرخ ارز به آرامی از بانک مرکزی گرفته شد و وزارت اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت در این امر مداخله کردند، بازار ارز از تعادل خارج شد.

این کارشناس مسائل بانکی با بیان این که در سال گذشته هم کمیته ویژه ارز تشکیل شد که مسوولیت آن با بانک مرکزی نبود،‌ اظهار کرد: مجموعه این مسائل باعث شد که با ارز چند نرخی مواجه شویم.

وی در ادامه با بیان این‌که این امر در پی اتخاذ سیاست‌های پولی نادرست رخ داد تاکید کرد:‌در واقع نمی‌توان هم آنچه در بازار ارز رخ داد به عوامل بیرونی ارتباط داد بلکه باید توجه کرد که مدیریت ارزی ضعیف و ناکارآمد باعث بروز چنین وضعیتی در بازار ارز شد.

مستخدمین حسینی با بیان این‌که تحریم‌ها عامل اصلی ایجاد چنین وضعیتی نبودند، تصریح کرد: آنچه اخیرا تحت عنوان حذف ارز مرجع صورت گرفته در واقع از اواخر سال ۹۱ و اوایل سال جاری انجام شده بود و عملا طی این مدت ارز ۱۲۲۶ تومانی کاربردی نداشت و به کالاهای اساسی و دارو اختصاص داده نمی‌شد.

معاون سابق بانک مرکزی با تاکید بر این‌که طی این مدت ارز ۱۲۲۶ تومانی تنها به صورت کاغذی در اقتصاد حضور داشت و عملا به کار نمی‌آمد گفت:‌از طرف دیگر اختصاص ارز ۱۲۲۶ تومانی در سال گذشته به مردم کمکی نکرد و کالاهایی که با این ارز وارد می‌شدند، با نرخ ارز آزاد در اختیار مردم قرار می‌گرفتند و در نتیجه رانتی برای گروه‌های خاص شکل گرفته بود.

وی با بیان این‌که نظارت بر چنین وضعیتی از دست بانک مرکزی و دولت خارج بود، اضافه کرد:‌ در واقع آنچه که پیش از این به صورت کاغذی در اقتصاد عینیت داشت اکنون به صورت عملی نیز صورت گرفته است.

مستخدمین حسینی با اشاره به این‌که اکنون با نرخ حدود ۲۵ هزار ریال برای ارز روبرو هستیم، اظهار کرد:‌ اگر بانک مرکزی قادر باشد کلیه ارزهای مورد نیاز جامعه را با همین نرخ تامین کند نرخ بازار آزاد شکسته می‌شود اما در غیر این صورت نرخ ارز بازار آزاد افزایش پیدا خواهد کرد.

این کارشناس مسائل بانکی با ابراز امیدواری نسبت به این‌که نرخ اعلام شده از سوی بانک مرکزی با پشتوانه کارشناسی و تخصصی باشد و بتواند نیازهای ارزی را تامین کند خاطرنشان کرد: به نظر نمی‌رسد وقتی بانک مرکزی و دولت چنین تصمیمی را می‌گیرند هدفشان دو برابر کردن نرخ ارز برای کالاهای اساسی و یا دارو باشد بلکه به دنبال ساماندهی بازار ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز بوده‌اند.

وی با اشاره به این‌که همچنین به نظر نمی‌رسد که بانک مرکزی با هدف تامین بودجه دست به چنین اقدامی زده باشد، گفت: در صورتی که منابع ارزی نیازهای اقتصادی مردم و بنگاه‌ها را تامین کند قطعا با کاهش قیمت ارز روبرو خواهیم بود.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=7974
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

راهکارهای کاهش نرخ ارز در بازار آزاد
راهکارهای کاهش نرخ ارز در بازار آزاد
راهکارهای کاهش نرخ ارز در بازار آزاد
راهکارهای کاهش نرخ ارز در بازار آزاد
راهکارهای کاهش نرخ ارز در بازار آزاد