مراجع عظام تقلید درباره پرداخت سود در بانک ها مسائلی دارند که دانستن آن ضروری است.
به گزارش پول پرس، حضرت آیت الله مکارم شیرازی سرمایه گذاری در بانک و گرفتن سود را به شرطی حلال دانسته اند که رعایت عقود شرعیه را بنماید و یا اینکه به مسئولین بانک وکالت مطلقه داده شود که این عقود را رعایت کنند.
ایشان همچنین بهره ۱۳ درصدی که بانکها در ازای وام میگیرند یا بهره ۱۰ درصدى که در برابر سپرده هاى دراز مدّت مى دهند را در صورتی که آیین نامه هاى بانک که در زمینه عقود شرعیّه و راههاى نجات از رباست عملى شود بدون اشکال دانسته اند.
آیت الله صافی گلپایگانی نیز برای سپرده ثابت بانکها سود روز شمار میدهند بیان داشتند که اگر سپرده گذار، بانک را وکیل کند که با پول او معامله مشروع انجام دهد و درصدی از سود آن را به سپرده گذار بدهد و بقیه را به عنوان حق وکالت بردارد همان گونه که در قانون بانکداری بدون ربا آمده است ،اشکال نداشته اما اگر به شرط گرفتن زیاده، قرض به بانک بدهد، ربا و حرام است.
البته ایشان سپرده گذاری در صندوق های قرض الحسنه را که مشروط به قرض دادن پس از شش ماه یا بیشتر باشد،را نیز ربا دانسته اند.
از طرفی به فتوای آیت الله سیستانی در صورتی که پرداخت مبلغ بر اساس معامله ای باشد که به حسب موازین فقهی صحیح باشد واحتمال عمل به آن در حق بانکها داده شود، اشکال ندارد و تصرف در کل ارباح حاصله مجاز است مثل سایر معاملات مشروعی که با اموال دولتی صورت می گیرد.
انتهای پیام