عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: عمده بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی مربوط به دولت گذشته است.
عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: عمده بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی مربوط به دولت گذشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از ایرنا، اکبر شوکت یکشنبه شب در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به بدهی یک تریلیون و ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی ( ۱۱۰ هزار میلیارد تومان)دولت به سازمان تامین اجتماعی، اظهار داشت: سالانه به دلایل مختلف از جمله سود و دیرکرد بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد ریال به بدهی های دولت به سازمان مذکور اضافه می شود.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی از دولت های نهم و دهم به جا مانده است، گفت: در شرایطی که در دولت قبل به لحاظ برخورداری از درآمدهای سرشار نفتی امکان خوبی برای تسویه حساب با تامین اجتماعی وجود داشت، این اقدام به هیچ وجه انجام نشد و امروز ما شاهد عدم توانایی این سازمان در ارائه خدمات مطلوب به افراد تحت پوشش آن هستیم.
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی همچنین با بیان اینکه این نهاد در سال گذشته ماهانه ۴۲ هزار میلیارد ریال حقوق به بازنشستگان خود پرداخت کرده است، افزود: بودجه سال جاری این سازمان ۷۰۰ هزار میلیارد ریال است و این سازمان بدون اینکه کوچکترین دغدغه ای برای دولت ایجاد کند، خدمات خوبی را ارائه می دهد.
شوکت با اشاره به تجمع ۸۰ هزار نفر از بازنشستگان کارخانه فولاد مبارکه مقابل وزارت تعاون و همچنین مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم پرداخت حقوق ناشی از اشتباهات فاحش صورت گرفته در دولت گذشته تصریح کرد: با توجه به وجود حدود ۳ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی، اگر مشابه این مساله در تامین اجتماعی نیز اتفاق بیفتد غیر قابل کنترل خواهد بود.
وی با تاکید بر ضرورت عزم جدی دولت برای رفع مشکلات تامین اجتماعی گفت: به منظور پرداخت بدهی دولت از سوی تامین اجتماعی پیشنهادهایی مانند واگذاری یکی از مناطق آزاد کشور به این سازمان ارائه شده، ولی تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی همچنین با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن بیش از ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی تصریح کرد: از این تعداد ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی هستند که همراه با خانواده های خود جمعیت تحت پوشش این سازمان در کشور را تشکیل می دهند.
شوکت همچنین تعداد جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی در قم را نیز ۷۵۰ هزار نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۲۵۰ هزار نفر را بیمه شده اصلی تشکیل می دهند که بیش از ۱۳۰ هزار نفر از آنها بیمه شده اجباری هستند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قم همچنین با بیان اینکه کارگران ساختمانی رکوردار حوادث کار در جهان هستند، تصریح کرد: در حالی که میانگین جهانی حوادث کار در بخش ساختمان در جهان ۱۷ درصد است، این میانگین در کشور ما ۵۰ درصد است.
شوکت با بیان اینکه طبق مواد ۶۰ تا ۶۶ قانون تامین اجتماعی اگر کارگر ساختمانی به هنگام کار دچار سانحه شود، در صورت مقصر بودن کارفرما خسارت باید از طریق آن پرداخت و کارگر صدمه دیده بازنشسته شود، تصریح کرد: در صورتی که کارگر و یا هر دوی کارگر و کارفرما مقصر باشند، هیچ جریمه ای از سوی تامین اجتماعی دریافت نمی شود و کار گر آسیب دیده بازنشسته خواهد شد.
رئیس هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگران قم نیز در این نشست خبری با بیان اینکه مجمع نمایندگان یکی از سه تشکل رسمی کارگری کشور اس ت که در قالب اساس نامه ای که برای آن تامین شده فعالیت می کند، تصریح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی جهت ارتقاء سطح آگاهی کارگران نسبت به حقوق خود طبق قانون کار، تامین اجتماعی و مسائل ایمنی و بهداشت از جمله اقدام های این مجمع محسوب می شود.
عباسعلی جابری همچنین با بیان اینکه این مجمع طی سه سال گذشته کلاس هایی را با استفاده از استادان مجرب برگزار نموده و مورد استقبال واحدهای تولیدی و خدماتی نیز واقع شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۷۰ شرکت تولیدی و خدماتی تحت پوشش این مجمع فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه معرفی نماینده به مراجع حل اختلاف، تامین اجتماعی و پیگیری مطالبات و مشکلات از جمله خدمات این مجمع به واحدهای تولیدی تحت پوشش خود است، تصریح کرد: قراردادهای موقت یکی از مشکلات مهم جامعه کارگری است که عدم امنیت شغلی آنها را در پی دارد.
جابری همچنین قراردادهای سفید امضاء را از دیگر مشکلات مهم جامعه کارگری توصیف کرد و افزود: کارفریان از این طریق به منظور اعمال فشار نظرات خود به کارگران ظلم مضاعفی را در حق آنها روا می دارند.
وی همچنین عدم مطابقت دستمزد ماهیانه کارگران با نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی را از دیگر مشکلات این قشر برشمرد و گفت: در شرایطی که حداقل درآمد یک خانواده شهری برای خروج از خط فقر ماهانه ۳۰ میلیون ریال تعین شده حقوق کارگران ماهانه هشت مییلیون و ۱۲۰ هزار ریال است.
وی ارتقاء کیفیت سطح خدمات درمانی را از دیگر مطالبات جامعه کارگری عنوان و اظهار کرد: متاسفانه کارگران به هنگام مراجعه به مراکز درمانی تحت پوشش تامین اجتماعی مبلغ ناچیزی از هزینه درمان آنها با استفاده از دفترچه کسر می شود.
جابری همچنین با اشاره به کمبود بیمارستان تحت پوشش تامین اجتماعی در قم، افزود: وجود بیمارستان تامین اجتماعی امام رضا(ع) جوابگوی نیازهای درمانی کارگران نیست، لذا با پیگیری های انجام شده از سوی خانه کارگر استان احداث یک بیمارستان تامین اجتماعی دیگر نیز در دستور کار مسئولان قرار گرفته است.
وی همچنین با اذعان به اینکه برخی پیشنهاداتی که در خصوص تصویب برنامه ششم توسعه مطرح شده و متاسفانه کلیات آن از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، به ضرر جامعه کارگری است، افزود: به عنوان مثال ارتقاء میانگین احتساب دو سال بازنشستگی به پنج سال و یا پرداخت ۷۰ درصد حقوق به کارگرانی که در زیر ۲۹ سال استخدام می شوند، نمونه ای از این پیشنهادات است که امیدواریم با بازنگری هایی که در کمیسیون های تخصصی صورت می گیرد، این مصوبه از دستور کار نمایندگان خارج شود.
عضو هیات مدیره و سخنگوی کانون کارگران قم نیز در این نشست خبری با اشاره به هفته کارگر ضمن اشاره به برخی ویژه برنامه های پیش بینی شده برای این هفته، دیدار با خانواده کارگران آسیب دیده در حین کار، مراسم غبار روبی مزار شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم را از جمله آن ها برشمرد و گفت: برگزاری همایش ملی کارگری با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر تعاون و همچنین رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در ساعت ۱۷:۳۰ روز پنجشنبه هفته جاری در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از جمله شاخص ترین برنامه های هفته کارگر در قم به شمار می آید.
عباس شیری همچنین با اشاره به عدم همخوانی دستمزد و حقوق کارگران با نرخ تورم، از آن به عنوان یک معضل جدی در بحث معیشت کارگران یاد کرد و اذعان داشت: حمایت از کارفرما با تسهیلات ارزان قیمت، حذف سهمیه بندی بیمه تامین اجتماعی کارگران، اجرای ماده ۱۸ قانون بهبود کسب و کار، کاهش استفاده از اتباع بیگانه طبق ماده ۱۲۱ قانون کار و همچنین پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی به منظور ارائه خدمات بیشتر از طرف این سازمان به کارگران از جمله مهمترین مطالبات جامعه کارگری قم محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به عدم صدور مجدد کارت مهارت کارگران، تصریح کرد: کارت مهارت هر کارگری ممکن است بنا به دلایلی مفقود شود که در چنین شرایطی بیمه تامین اجتماعی کارگر نیز متوقف می شود و برای برقرار شدن مجدد آن کارگران باید به منظور دریافت کارت مهارت جدید یک دوره آموزشی را بگذرانند.
سخنگوی کانون کارگری قم با بیان اینکه در طول این مدت کارگران در صورتی که دچار حادثه شوند، از هیچ حمایتی برخوردار نیستند، افزود: بدون شک ارزش و اعتبار کارت مهارت کمتر از شناسنامه، کارت ملی و یا کارت پایان خدمت نیست که در صورت مفقود شدن برای آنها المثنی صادر می شود.
انتهای پیام