طیب نیا : لایحه حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه به زودی تقدیم مجلس میشود و امیدوارم مجلس شورای اسلامی با تصویب آن کمک کند که صنعت بیمه در مسیر توسعه قرار گیرد.
اخبارپول- وزیر اموراقتصادی و دارایی با انتقاد از عوارض ۴۰درصدی بیمهها گفت: مالیات بر ارزشافزوده و عوارض تحمیل شده بر صنعت بیمه باید حذف شود تا زمینه برای رشد توسعه آن و به تبع رشد اقتصادی کشور فراهم شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، علی طیبنیا، در بیستودومین همایش ملی و هشتمین همایش بینالمللی بیمهوتوسعه که صبح امروز در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شده بود اظهار داشت: در کشورهای خارجی برای صنعت بیمه ترجیحات و تخفیفات زیادی در نظر گرفته میشود اما در کشور ما نهتنها از بیمهها مالیات بر ارزش افزوده اخذ میشود بلکه عوارض متعدد نیز از صنعت بیمه اخذ میشود همچنان که حدود ۴۰ درصد از حق بیمهها تحت عنوان عوارض به سایر بخشها تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: انکاری بر درآمدها نیست اما این درآمدها نباید از بخش بیمه تامین شود.
طیب نیا افزود: لایحه حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه به زودی تقدیم مجلس میشود و امیدوارم مجلس شورای اسلامی با تصویب آن کمک کند که صنعت بیمه در مسیر توسعه قرار گیرد. چراکه حذف این عوارض کمک میکند قیمت تمامشده برای بیمه کاهش یافته و صنعت بیمه بتواند از منابع لازم برای ارائه خدمات خود بهرهمند شود.
طیبنیا ضمن اشاره به همبستگی معنادار رشد اقتصادی و صنعت بیمه در یک کشور اذعان داشت: مدیریت صحیح صنعت بیمه میتواند ضمن تامین امنیت لازم برای فعالیت تولیدی و تشکیل سرمایه به رشد اقتصادی کمک کند. بنابراین اگر صنعت بیمه در کشوری توسعه نیافته باشد اقتصاد آنها پویا و مطمئن نخواهد بود و سرمایهگذاران همواره در معرض ریسک قرار خواهند گرفت.
وزیر اقتصاد با مقایسه ضریب نفوذ بیمه در ایران وسایر کشورها نیز گفت: شاخص ضریب نفوذ بیمه ما برابر با ۱.۹ درصد است در حالی است که این شاخص به طور میانگین در کشورهای جهان معادل ۶.۲ درصد است و این بدان معنا است که با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم .
وی همچنین ادامه داد: شاخص ضریب نفوذ در بیمههای زندگی نیز نگرانکننده است چرا که این شاخص در ایران ۰.۲ درصد است متوسط جهانی ۳.۷ درصد است.
وی افزود: این فاصله نگران کننده است به این معنا که صنعت بیمه نتوانسته خود را به افرادجامعه در خصوص پوشش ریسک در سطح بیمه زندگی اثبات کند. از طرفی امیدوار کننده است که زمینه برای رشد این شاخه بیمه در کشور فراهم است.
طیب نیا در ادامه به بررسی چالشهای پیش روی صنعت بیمه پرداخت و اظهار داشت: اولین و مهمترین چالش پیچیدگیهای گذار از وضعیت انحصاری و وضعیت رقابتی است که خوشبختانه در سالهای گذشته با اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی تعدادی از شرکتهای دولتی واگذار و شرایط برای ورود بیمههای خصوصی فراهم شده است. ولی هنوز با یک بازار رقابتی که در آن محصولات متنوع با قیمت مناسب عرضه شود، فاصله داریم.
وی افزود: از سوی دیگر تنها شرکت بیمه دولتی که سهم بزرگی از صنعت بیمه را در اختیار دارد هنوز نتوانسته جایگاه شایستهای پیدا کند. اگر قرار است این شرکت باید در بخشی فعال بماند که شرکتهای خصوصی انگیزه و توان لازم را برای حضور ندارند. در واقع وظیفه شرکت بیمه دولتی ارائه محصولات نوین و جا انداختن آنها در صنعت بیمه و ایجاد فضای مناسب برای ورود شرکتهای خصوصی است و در واقع قرار نیست بیمه دولتی با بیمه خصوصی رقابت کند.
به گزارش اخبار پول، وی یکی دیگر از چالشهای صنعت بیمه را فاصله گرفتن بیمه مرکزی از تصدی گری تا نظارت صرف بر شرکت های بیمه ذکر کرده و تاکید کرد: بیمه مرکزی باید از فعالیت تصدیگری خود فاصله گرفته و نقش خود را به نظارت بر شرکتها تغییر دهد که البته قدمهای موثر در این جهت در سالهای گذشته برداشته شده است. اما هنوز نیازمند اقدامات لازم در این زمینه هستیم تا بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر در این جایگاه قرار بگیرد.
وزیر اقتصاد چالش دیگر صنعت بیمه را توسعه اندک بیمههای زندگی معرفی کرد و گفت: این شاخه یکی از پرطرفدارترین رشتههای بیمه جهان است که در ایران مهجور مانده و با موانع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زیادی روبهرو است. یکی از دلایل عدم موفقیت در این بخش از صنعت بیمه در ایران وجود تورمهای مزمن و بالا در اقتصاد ایران به ویژه در سالهای گذشته است. تورم بخصوص در قراردادهای بلندمدتی مثل بیمههای عمر موجب از بین رفتن اطمینان ناشی از صنعت بیمه میشود.
وی نوید مهار تورم توسط دولت را داد و اذعان داشت: از ماههای گذشته تورم تولید در ایران تکرقمی شده و به زیر پنج درصد رسیده است و در حقیقت تورم تکرقمی به صنعت بیمه کمک قابل توجهی خواهد کرد.
انتهای پیام