بازارهای سهام آسیایی روز جاری در پی نگرانیها از تحولات اخیر خاورمیانه پس از سرنگونی جنگنده روسی توسط ترکیه که ریسک گریزی سرمایه گذاران را افزایش داد، عقب نشینی کردند.
بازارهای سهام آسیایی روز جاری در پی نگرانیها از تحولات اخیر خاورمیانه پس از سرنگونی جنگنده روسی توسط ترکیه که ریسک گریزی سرمایه گذاران را افزایش داد، عقب نشینی کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، شاخص نیککی ۲۲۵ ژاپن ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۹۸۲۱.۱۴ واحد رسید و هانگ سنگ هنگ کنگ با ۰.۵ درصد کاهش، به ۲۲۴۷۳.۳۸ واحد رسید در حالیکه شاخص شانگهای کامپوزیت تغییر چندانی نداشت. کسپی کره جنوبی با ۰.۲ درصد کاهش، در ۲۰۱۱.۴۰ واحد ایستاد. شاخص اس اند پی/ای اس ایکس ۲۰۰ استرالیا با ۰.۵ درصد افت، در کانال ۵۱۹۹.۱۰ واحد بسته شد. شاخصهای سهام در تایوان، سنگاپور، و نیوزیلند کاهش یافتند اما شاخصهای سهام تایلند، اندونزی و فیلیپین صعود کردند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، سرنگونی جنگنده روسی توسط ترکیه که مدعی است این هواپیما حریم هوایی این کشور را نقض کرده و به هشدارها بیتوجهی کرده، به پیچیدگی بحران در سوریه افزوده است. روسیه اعلام کرد ترکیه از پشت به این کشور خنجر زده و جنگنده روسی حریم هوایی ترکیه را نقض نکرده است. ناتو تلاش میکند در یک نشست فوق العاده از تنشهای موجود کم کند.
به گفته تحلیلگران، تشدید ریسک ژئوپلیتیکی بازارهای مالی را به وحشت انداخته و باعث شده معامله گران بویژه با نزدیک بودن تعطیلات شکرگزاری در آمریکا، ترجیح دهند در حاشیه بازار قرار بگیرند.
در وال استریت بازارهای سهام پس از اینکه گزارشهای اقتصادی نشان داد اعتماد مصرفی آمریکا در نوامبر کاهش یافته است، از صعود بازایستادند اما داوجونز اینداستریال اوریج تا پایان روز ۰.۱ درصد رشد کرد و روز سه شنبه در کانال ۱۷۸۱۲.۱۹ واحد بسته شد. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ با ۰.۱ درصد افزایش در ۲۰۸۹.۱۴ واحد ایستاد و نزدک کامپوزیت هم با ۰.۳۳ درصد افزایش، به ۵۱۰۲.۸۱ واحد رسید.
قیمت نفت پس از اینکه جنگنده روسی توسط ترکیه سرنگون شد، افزایش یافت اما روز جاری قیمت نفت خام آمریکا در معاملات الکترونیکی بازار بورس کالای نیویورک با هشت سنت کاهش، به ۴۲.۸۷ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت در بازار لندن با پنج سنت کاهش به ۴۶.۰۷ دلار در هر بشکه رسید.
در بازارهای ارزی، دلار از ۱۲۲.۴۳ ین به ۱۲۲.۳۳ ین کاهش یافت. یورو از ۱.۰۶۵۴ به ۱.۰۶۹۹ دلار رسید.
قیمت فلزاتی نظیر مس، روی و نیکل که اخیرا به پایینترین قیمت در چند سال گذشته نزول کرده بودند، در پی عقب نشینی دلار بهبود یافت. صعود ارزش دلار این کالاها را که به این ارز معامله میشوند برای خریداران گرانتر کرده بود اما با نزدیک شدن به زمان افزایش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا که از ارزش دلار پشتیبانی خواهد کرد، انتظار میرود قیمت فلزات صنعتی تحت فشار باقی بماند.
انتهای پیام