طلا در نخستین روز گشایش بازارهای جهان در هفته جاری تحت فشار افزایش قیمت دلار و اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره احتمال افزایش نرخهای بهره در ماه آینده، به روند نزولی پنج هفته گذشته ادامه داد.
طلا در نخستین روز گشایش بازارهای جهان در هفته جاری تحت فشار افزایش قیمت دلار و اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره احتمال افزایش نرخهای بهره در ماه آینده، به روند نزولی پنج هفته گذشته ادامه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور یک درصد کاهش یافت و به ۱۰۶۷ دلار رسید.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر با ۰.۶ درصد کاهش، ۱۰۶۹ دلار معامله شد.
طلا چهارشنبه به ۱۰۶۴ دلار سقوط کرده بود که پایینترین قیمت در پنج سال گذشته بود و هفته گذشته ۰.۴ درصد کاهش یافت که پنجمین کاهش هفتگی متوالی بود.
این فلز زرد از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون تحت تاثیر دورنمای افزایش نرخهای بهره در آمریکا که جذابیت سرمایه گذاری داراییهای بدون بازده مانند طلا را کمتر میکند، ۹.۵ درصد کاهش قیمت داشته است و به سوی سومین کاهش سالانه متوالی پیش می رود.
جان ویلیامز، رییس بانک فدرال سانفرانسیسکو اظهار کرد احتمال بالایی وجود دارد که افزایش نرخهای بهره در نشست ماه آینده بانک مرکزی تصویب شود.
اکثر اقتصاددانان و معامله گران طلا در نظرسنجی بلومبرگ پیش بینی کرده اند که ماه آینده نرخهای بهره از نزدیک صفر افزایش خواهند یافت که نخستین افزایش در حدود یک دهه گذشته به شمار میرود.
طبق آمار معاملات، احتمال افزایش نرخهای بهره تا پایان سال ۶۸ درصد برآورد شده است که در مقایسه با ۵۰ درصد در پایان اکتبر افزایش نشان میدهد. نشست سیاستگذاری کمیته بازار آزاد فدرال بانک مرکزی آمریکا روزهای ۱۵ و ۱۶ دسامبر در واشنگتن برگزار خواهد شد.
بارناباس گان، تحلیلگر بانک او سی بی سی با اشاره به نشست کمیته بانک مرکزی آمریکا، اظهار کرد: پیش بینی ما برای قیمت طلا تا پایان امسال همچنان ۱۰۵۰ دلار در هر اونس است. با ادامه فروش طلا از سوی سرمایه گذاران، انتظار میرود طلا تحت فشار بیشتری قرار بگیرد.
طبق آمار گردآوری شده از سوی بلومبرگ، ذخایر صندوقهای سرمایه گذاری طلا تا روز جمعه ۲.۸۶ تن کاهش یافت و به ۱۵۰۱.۶۹ تن رسید که کمترین میزان از مارس سال ۲۰۰۹ بود. میزان ذخایر این صندوقها از ابتدای امسال تاکنون حدود شش درصد کاهش یافته است.
دلار در برابر سبدی از شش ارز بزرگ، در بالاترین سطح هفت ماه گذشته معامله میشود که قیمت طلا را تحت فشار قرار داده است. دلار قویتر معاملات طلا را که به این ارز انجام میشود برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر میکند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۱.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۳.۹۷۸ دلار رسید که پایینترین قیمت از اوت سال ۲۰۰۹ بود. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۲.۱ درصد کاهش، ۵۵۱ دلار معامله شد در حالیکه پلاتین حداکثر ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۸۴۷ دلار رسید.
انتهای پیام