نشست تخصصی تشریح ابعاد جشنواره “نقد حوزه صنعت بانکی – با محوریت بانک اقتصادنوین”، با حضور دو تن از اعضای شورای داوری جشنواره همزمان با بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.

اخبارپول – نشست تخصصی تشریح ابعاد جشنواره  “نقد حوزه صنعت بانکی – با محوریت بانک اقتصادنوین”، با حضور دو تن از اعضای شورای داوری جشنواره همزمان با بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، این نشست با حضور مجید رضاییان استاد روزنامه‌نگاری و ارتباطات و حسین عبده تبریزی استاد دانشگاه و صاحب نظر مسایل پولی و مالی، همزمان با نمایشگاه مطبوعات تشکیل شد.
مجید رضاییان، استاد روزنامه‌نگاری و ارتباطات در این نشست ضمن اشاره به جشنواره‌های برگزارشده در سطح رسانه‌ها گفت: دو نوع جشنواره در سطح رسانه‌ها تا کنون برگزار شده است، جشنواره‌های سراسری و جشنواره‌های تخصصی که از سال ۱۳۸۰ این جشنواره اجرایی شده است.
وی افزود: اما تا کنون جشنواره‌ای با فرم روزنامه‌نگاری برای نقد نظام بانکی وجود نداشته و این یک حرکت جدید است که قرار است با حمایت بانک اقتصادنوین برگزار شود.
رضاییان ضمن اشاره به محورهای این جشنواره اذعان داشت: این جشنواره در ۶ محور برگزار خواهد شد. که عبارتند از نقش نظام بانکی در توسعه اقتصادی با تاکید بر تولید و سرمایه‌گذاری، نقش نظام بانکی در بازار سرمایه، نقش نظام بانکی در توسعه مشتری‌مداری و ارائه خدمات نوین، نقش نظام بانکی در حوزه فرهنگی، نقش نظام بانکی در پساتحریم، و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و بررسی آثار سیاست‌ها و متغیرهای بیرونی بر عملکرد نظام بانکی خواهد بود.
این استاد روزنامه‌نگاری و ارتباطات ضمن اشاره به بخش ژورنالیستی این جشنواره و انتخاب اثار با تکیه بر همین موضوع، تصریح کرد: اساسا دو نوع نگاه به نقد وجود دارد، نوع اول نگاه کارشناسی و تخصصی است چراکه منتقد یقیننا کارشناس باتجربه در حوزه مورد نقد است. موضوع دوم این است که نقد به منزله چالش و برخورد آرای مثبت و منفی،
وی ضمن اشاره به این که نقد نوعی گفتمان است تاکید کرد: یکی از محورهای انتخاب آثار در این جشنواره سوژه محوری است که ما برای سوژهایی که بیشتر افکار عمومی را درگیر خود کرده الویت قایل شدیم.
رضاییان در خصوص عناصر مطرح در این جشنواره در حوزه نقد نیز گفت: نقد باید از چند عنصر برخوردار باشد هم از عناصر تحلیلی برخوردار باشد و هم متکی بر آمار دقیق و مستند بوده، همچنین موضوع جدیدی را نیز عنوان باشد و از طرفی هم نظرات موافق و مخالف را بیان کرده و راهکار یا پیشنهاد کارشناسی برای مسائل مطرح شده بدهد.
حسین عبده تبریزی، کارشناس اقتصادی و یکی از داوران این جشنواره نیز در این نشست ضمن اشاره به دشواری‌های خروج از وضعیت رکود در اقتصاد کشور گفت: راهکار دولت‌ها برای خروج از رکود تزریق نقدینگی به اقتصاد کشور است که با توجه به بدهی‌های سنگینی که میراث دولت قبلی است این امر عملا ممکن نیست.
وی افزود: این جا است که باید باید با خلق پول و ارائه آن به جامعه، کشور را از رکود نجات دهد. اما نظام بانکی از طرفی دچار تنگنای اعتباری و از طرف دیگر دچار کمبود تقاضا به علت افت بودجه خانوارها است.
عبده تبریزی ادامه داد: بانک‌ها وظیفه دارند راهکاری برای خروج از تنگنای اعتباری بیابند و از طرفی هم نرخ سود سپرده خود را با توجه به تورم تعدیل کنند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حوزه بانکداری نقدی که نظام بانکی را به شکل کارا در وضعیت فعلی تحلیل کند، وجود ندارد.
وی در ادامه سخنان خود این نکته را نیز عنوان کرد که هدف اصلی جشنواره این است که نظام بانکی به طور منصفانه‌ای مورد نقد قرار گیرد و افزود: نظام بانکی نقاط ضعف بسیاری دارد و وظیفه رسانه است که نقدی با زبان روشن و فاخر بر تکیه بر این اساس منتشر کند.
گفتنی است، این جشنواره که از اول آبان ماه سال جاری آغاز شده و تا ۱۰ دی ماه ادامه خواهد داشت، در سه گروه رسانه‌ای شامل رسانه‌های مکتوب (روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و مجلات اقتصادی و غیر اقتصادی)، رسانه‌های مجازی (سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و وب‌سایت‌های تخصصی) و رسانه‌های دیداری و شنیداری (تلویزیون و رادیو) برگزار می‌شود و آثار منتشر شده در این گروه‌ها، حایز شرایط حضور در جشنواره خواهد بود.
در این جشنواره دو گروه داوری متشکل از استادان و صاحب نظران “حوزه رسانه و بانکی” آثار را بررسی خواهند کرد. مجید رضاییان، محمد مهدی فرقانی، علی اکبر قاضی‌زاده، بیژن نفیسی، حسن نمک‌دوست و اکبر نصراللهی در بخش رسانه‌ای و محمد هادی مهدویان، حسین عبده تبریزی و طهماسب مظاهری به عنوان داوران حوزه بانکی به بررسی آثار ارسالی خواهند پرداخت.
بر اساس این گزارش، دریافت آثار از اول آبان ماه سال جاری آغاز و تا ۱۰ دی ماه، ادامه خواهد داشت و مقالات و نقدهای نگارش شده نیز باید در دوره زمانی یک فروردین ۱۳۹۳ لغایت ۱۰ دی ماه ۱۳۹۴ تولید و منتشر شده باشند. شرکت کنندگان حداکثر تا همین تاریخ، فرصت دارند تا نسبت به ارسال آثار خود از طریق سایت اینترنتی naghdfestival.enbank.ir به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.

 

 

15

 

14

 

12

 

13

 

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=72480
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟
نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟
نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟
نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟
نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟
نقد نظام بانکی چگونه عملی می‌شود؟