اعضای شورای پول و اعتبار شب گذشته برای کاهش نرخ سود بانکی متناسب با تورم به اجماع رسیدند.

اعضای شورای پول و اعتبار شب گذشته برای کاهش نرخ سود بانکی متناسب با تورم به اجماع رسیدند، ولی تصمیم‌گیری و تعیین نرخ جدید به ارائه گزارش بانک مرکزی از نحوه اجرایی شدن مصوبه در جلسه دو هفته دیگر شورا موکول شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، محمدرضا پورابراهیمی عضو شورای پول و اعتبار در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص جلسه شب گذشته شورای پول و اعتبار اظهار داشت: در این جلسه تصمیم‌گیری در مورد کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار بود که بانک مرکزی گزارشی را در این خصوص قرائت کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه بحث کاملی در این زمینه انجام شد اما برای ادامه بررسی و تصمیم‌گیری در مورد کاهش نرخ سود بانکی، قرار شد در جلسه بعدی شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری شود.

عضو شورای پول و اعتبار در پاسخ به این سؤال که آیا اختلاف نظری در مورد کاهش نرخ سود بانکی وجود دارد، گفت: خیر، این‌گونه نیست و چون موضوع مهمی است باید در این زمینه بحث و بررسی شود تا بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم و برای همین قرار شد بررسی موضوعات ادامه پیدا کند.

سیف: تعین نرخ جدید به گزارش بانک مرکزی موکول شد

رئیس کل بانک مرکزی درباره جلسه دیشب شورا گفت: همه اعضای شورای پول و اعتبار با دقت نظر و به‌صورت طولانی در زمینه کاهش نرخ سود بانکی بحث مفصلی داشتند اما تصمیم در این زمینه به جلسه آینده شورا موکول شد.

ولی‌الله سیف با بیان “بحث خیلی مفصلی داشتیم” افزود: نرخ سود تسهیلات بانکی و نرخ سپرده در نظام بانکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی گفت: مشکلات ساختار نظام بانکی، مطالبات معوق بالا، طلب از دولت با رقمهای درشت، قیمت تمام‌شده تجهیز منابع و مؤسسات غیرمجاز که در بازار غیرمتشکل پولی فعالیت می‌کنند از یک طرف و از طرفی رکود و ضرورت تحرک اقتصادی اقتضا می‌کند که کاهش نرخ سود بانکی از همه جوانب مورد توجه قرار گیرد.

وی درباره علت تصمیم گیری نکردن در جلسه دیشب گفت: یک‌سری اطلاعات تکمیلی را باید بانک مرکزی تهیه کند تا بر اساس آن تصمیم گیری شود و بحث ما درباره شیوه عمل است تا بتوانیم اثرات مثبت کاهش نرخ سود بانکی را در اقتصاد ایجاد کنیم.

سیف افزود: روشهای مختلفی برای کاهش نرخ سود بانکی وجود دارد و ما باید روشهایی را در نظر بگیریم تا بتوانیم از طریق ورود به بازار بین‌بانکی و افزایش عرضه منابع در نظام اقتصاد کشور، مشکلات را حل و فصل کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهار نظر اخیر مدیرعامل بانکها در زمینه کاهش نیافتن سود بانکی گفت: شورای پول و اعتبار در اردیبهشت ماه سال گذشته تصمیم گرفت که نرخ سود را برای سپرده‌ها حداکثر ۲۰ درصد اعلام کند بنابراین هر تصمیمی که این حداکثر را رعایت کند منتهی به بانک مرکزی می‌شود که معاون نظارتی بانک مرکزی هم این موضوع را عنوان کردند.

سیف افزود: سیاست بانک مرکزی این است که نرخ سود بانکی باید به‌صورت منطقی و با تبعیت از تورم تعیین شود و مدیرعامل بانکها نیز هماهنگی خود را با سیاستهای مصوب شورای پول و اعتبار اعلام کردند اما در رسانه‌ها به‌صورتی منعکس شده که سوء تفاهم ایجاد کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: مدیرعامل بانکها نامه‌ای را به من و وزیر اقتصاد فرستادند و تصریح و اعلام آمادگی کردند که در شعب خود، در چارچوب نرخ حداکثری مورد نظر، کنترلی را بر نرخ سودها اعمال کنند.

وی تصریح کرد: اما این هدف نیست بلکه هدف رسیدن به نرخی در دامنه تورم رو به کاهش است که امیدواریم در آینده شاهد تورم تک‌رقمی باشیم.

سیف گفت: جلسه شورای پول و اعتبار مصوبات دیگری از جمله درباره نرخ یکنواخت مضاربه و بحثهای جانبی دیگر داشت اما عمده بحث امشب نرخ سود بانکی بود و بحث وام مسکن در جلسات آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

طیب‌نیا: اعضای شورا بر کاهش نرخ سود بانکی اتفاق نظر دارند

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره جلسه دیشب شورای پول و اعتبار گفت: درباره کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و بازدهی واقعی اقتصاد بین اعضای شورای پول و اعتبار و تیم اقتصادی دولت هیچ‌گونه تردید و اختلاف نظری وجود ندارد.

علی طیب‌نیا افزود: نرخ سود بانکی یکی از مهمترین متغیرهای سیاستی است و تغییر آن منشأ آثار جدی در اقتصاد ماست.

وی گفت: آنچه مهم است آن است که ما روشی را برای کاهش نرخ سود بانکی اتخاذ کنیم که در عمل اطمینان پیدا کنیم که نرخ مورد نظر متناسب با واقعیت نظام بانکی و اقتصاد کشور جاری، ساری و محقق می‌شود.

طیب‌نیا افزود: بنا بر تصمیم جلسه شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی مأمور شد گزارشی را تهیه کند تا پاسخ سؤالات امشب اعضای شورای پول و اعتبار در زمینه نحوه امکان پذیری اجرای مصوبه احتمالی کاهش نرخ سود بانکی داده شود.

وی گفت: در جلسه آینده شورا این گزارش ارائه خواهد شد و متناسب با آن تصمیم گرفته می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در جلسه دیشب همه اعضای شورای پول و اعتبار بر کاهش نرخ سود بانکی متناسب با کاهش نرخ تورم اتفاق نظر داشتند اما به جمع‌بندی نرسیدیم و قرار شد در جلسه دو هفته آینده این شورا این موضوع پیگیری شود تا به مصوبه‌ای برسیم.

رئیس اتاق تعاون ایران نیز در پایان این جلسه گفت: در زمینه کاهش نرخ سود بانکی بحثهای مختلفی شد اما تصمیمی گرفته نشد.

عبداللهی هم مانند وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی افزود: تصمیم گیری در باره نرخ سود بانکی به جلسه دو هفته آینده موکول شد و هیچ مصوبه‌ای نداشتیم.

وی گفت: هیچ درصدی در زمینه کاهش نرخ سود پیشنهاد نشد.

جلال‌پور رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز افزود: در مجموع جلسه خوبی بود و ما شرایط اقتصادی و مالی را مطرح کردیم اما هیچ صحبتی در خصوص کاهش نرخ سود بانکی از ۲۰ درصد به ۱۸ درصد نشد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=72387
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

کاهش نرخ سود جدی شد
کاهش نرخ سود جدی شد
کاهش نرخ سود جدی شد
کاهش نرخ سود جدی شد
کاهش نرخ سود جدی شد
کاهش نرخ سود جدی شد