همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش(ITE) با هدف گسترش همکاری بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات مالی، کارت و پرداخت در نظام بانکی با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از مدیران عامل بانکها و شرکتهای پرداخت صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو آغاز به کار کرد.
اخبارپول- همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش(ITE) با هدف گسترش همکاری بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات مالی، کارت و پرداخت در نظام بانکی با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از مدیران عامل بانکها و شرکتهای پرداخت صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، در این همایش، مدیران و کارشناسان بانک ها، بیمه ها و بازار های مالی، شرکت های مرتبط در کنار سفرا و نمایندگان شرکت های خارجی درباره گسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی و توسعه فعالیت های نظام بانکی در حوزه صنعت مالی ، کارت و پرداخت گردهم آمدند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در جریان این همایش از آغاز شمارش معکوس برای رفع تحریم نظام بانکی و بانک مرکزی خبر داد و گفت: نظام بانکی این رخداد را در آینده نزدیک پیش رو دارد.
محمدباقر نوبخت افزود: هرچند انتظارات از نظام بانکی و بانک مرکزی به درستی تحقق نیافته اما با توجه به فضای سخت و محدود کننده که به نظام بانکی کشور حاکم بوده تاکنون اقدامات ارزشمندی ازجانب نظام بانکی انجام شده است.
وی گفت: براساس آماری که مرکز آمار روز گذشته منتشر کرد شاخص تورم برای ماه مهر به رقم ۱۳.۳ درصد تقلیل یافته ضمن آنکه نرخ تورم نقطه به نقطه ۱۰.۹ درصد و ماهانه ۰.۸ درصد بوده که این رقم در مقایسه با نرخ تورم ۴۰ درصدی که در ابتدای فعالیت دولت یازدهم بود، نشان از سنجیدگی فعالیت مردان بانکی دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: پساتحریم که قرار است در قالب برنامه ششم توسعه اجرایی شود، هم اکنون در دست تهیه است بنابر این گسترش ابزارهای مالی در آن مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
به گفته وی، برای دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد نیاز به ۸۰۰ تا ۱۰۶۳ هزار میلیارد تومان در سال داریم که می توان بخشی از آن را از ابزارهای فناوری اطلاعات تامین مالی کرد.
رییس کل بانک مرکزی نیز در همایش بینالمللی تراکنش از موفقیت ۹۹ درصدی تراکنش های بانکی در سال ۹۳ خبر داد و گفت: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تراکنش الکترونیکی بین بانکی برای ارایه حدود ۱۱ میلیارد خدمت بانکی در سامانه های ملی پرداخت با موفقیت پردازش شده است.
ولی اله سیف در ادامه اظهار داشت: طی سال های اخیر رشد فزاینده فناوری های نوین در جهان، فرصت مناسبی را پیش روی دولت ها قرار داده تا با افزایش تعامل دوسویه با مردم و گسترش خدمت رسانی به آنان، در ارتقای شاخص های حکمرانی خوب و بهبود سطح زندگی و رفاه اقتصادی ملت ها گام بردارند.
وی گفت: با ظهور، توسعه و استفاده همگانی از اینترنت، ارایه اطلاعات و خدمات دولتی با استفاده از این بستر و امکان، برای شهروندان روز به روز گسترش می یابد و دستیابی به دولت الکترونیک حتی به همین میزان، ضمن کاهش دیوان سالاری توانسته است سرعت، کیفیت و کارایی خدمات عمومی را افزایش دهد.
سیف با بیان اینکه صنعت فناوری اطلاعات(IT) در کشور نیاز به تحرک و رشد جدی در بخش خصوصی دارد و بانک مرکزی از این حرکت استقبال می کند، افزود: فراگیر شدن گوشی های هوشمند و سهولت دسترسی به اینترنت و شبکه های اجتماعی، امکان اطلاع رسانی و ارایه خدمات متنوع را فراهم ساخته و خوشبختانه کشور ما از این روند بین المللی دور نبوده و در گذشته با تدوین طرح ‘تکفا’و نقشه راه خدمات دولت الکترونیک، چشم انداز روشنی برای این مقوله مهم ترسیم شد.
وی تصریح کرد: حرکت به سوی دولت الکترونیک و بهبود شاخص های آن در کشور از اولویت های جدی دولت ‘تدبیر و امید’بوده و بارها از سوی رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفته ولی هنوز با شرایط آرمانی در این زمینه، فاصله بسیاری دارد.
رییس کل بانک مرکزی با بیان آنکه همایش بین المللی تراکنش، فرصت مغتنمی است تا ضمن ارزیابی عملکرد گذشته، براساس شاخص های سازمان ملل و شناسایی نقاط ضعف و موانع دستیابی به این هدف مهم، راهکارهای مناسبی برای تکامل دولت الکترونیک در ایران ارایه شود، ادامه داد: بانکداری الکترونیک و خدمات تراکنش های مالی توسط سیستم بانکی، پیش نیاز استقرار دولت الکترونیک در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون سهم ابزارهای پرداخت الکترونیک در مبادلات، روز به روز بیشتر می شود و مشتریان بانکی در هر زمان و هر مکان به حساب های خود دسترسی دارند و ۲۴ ساعته در هفت روز هفته، عملیات بانکی دلخواه خود را بدون حضور در شعب انجام می دهند.
سیف در ادامه به ارایه آماری از وضعیت پرداخت های الکترونیک در کشور پرداخت و گفت: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تراکنش الکترونیکی بین بانکی برای ارایه حدود ۱۱ میلیارد خدمت بانکی در سامانه های ملی پرداخت با موفقیت پردازش شده که از نظر کیفی بیش از ۹۹ درصد این تراکنش ها موفق بوده اند.
وی اضافه کرد: با احتساب خدمات درون بانکی، تعداد تراکنش های الکترونیک مالی کشور طی سال گذشته از ۳۰ میلیارد تراکنش فراتر رفته است.
رییس کل بانک مرکزی افزود: تنها در روز ۲۸ اسفند ماه سال ۹۳ بیش از ۱۵۰ میلیون تراکنش بین بانکی در سامانه های ملی پرداخت، پردازش شده است. مبلغ این تراکنش ها در سال گذشته بیش از ۱۰ برابر نقدینگی است و تنها ۵.۷ برابر نقدینگی از طریق سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا) پردازش شده است.
سیف با بیان آنکه تصور کنید اگر این میزان خدمت بانکی به صورت الکترونیکی انجام نمی گرفت، چه هزینه های سنگینی بر اقتصاد کشور تحمیل می شد، تاکید کرد: این حجم از مبادلات در نظام های پرداخت و گسترش نفوذ ابزارهای پرداخت الکترونیک حتی در دورترین نقاط کشور، موجب شده تقاضای اسکناس و مسکوک در دست اشخاص، روندی کاهشی به خود بگیرد به نحوی که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی به عدد ۳.۶۴ درصد در خرداد ماه امسال رسید که نسبت به مدت مشابه دو سال پیش از آن بیشتر از دو واحد درصد کاهش نشان می دهد.
وی با بیان آنکه این روند همچنان ادامه خواهد یافت، افزود: کاهش این نسبت یکی از عوامل اصلی افزایش ضریب فزاینده و سالم سازی نقدینگی در دولت یازدهم بوده و باعث شده برای تامین نقدینگی، پول پرقدرت کمتری به اقتصاد کشور تزریق شود و در همین راستا قصد داریم نخستین جامعه بدون پول نقد را در کشور به صورت آزمایشی در جزیره کیش راه اندازی کنیم.
رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از آثار مثبت توسعه خدمات الکترونیک بانکی این است که با وجود افزایش چند برابری نقدینگی و سپرده های بانکی، تعداد شعب و کارکنان بانک ها به همان میزان رشد نکرده و چه بسا در برخی موارد کاهش نیز داشته ایم.
وی گفت: یکپارچگی، توسعه پذیری، انعطاف پذیری، سرعت، دقت و امنیت بالا، کاهش هزینه های بانک و مشتری، صرفه جویی در زمان، کاهش ترافیک و مصرف سوخت، عدم محدودیت زمانی و مکانی، کاهش مخاطرات حمل پول نقد، کاهش جرم و جنایت با افزایش شفافیت و در نهایت افزایش رفاه و رضایت مشتریان از دیگر آثار مثبت توسعه خدمات الکترونیک بانکی است.
سیف افزود: ایجاد و راه اندازی سامانه بانکداری متمرکز بانک مرکزی، به منظور ارایه خدمات بانکی تمام الکترونیک برای دولت، خزانه داری کل، دستگاه های دولتی و ذیحسابی ها و شرکت های دولتی و شهرداری ها با قابلیت اتصال به شبکه تبادل اطلاعات بانکی (شتاب) در سال ۹۳ و اجرای طرح ملی سبد کالا از بستر شبکه ملی پرداخت کارتی در سال ۹۲ از دیگر گام هایی بودند که در راستای تحقق دولت الکترونیک برداشته شده است.
رییس شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه می توان ادعا کرد در مرحله تراکنش از دولت الکترونیک، در حوزه بانکداری به بلوغ نسبی نزدیک می شویم، اضافه کرد: برنامه بعدی بانک مرکزی یکپارچه سازی، توسعه و نوسازی نظام جامع اطلاعاتی با بهره گیری از فناوری های نوین است که در نقشه راه ۱۴۰۰ ترسیم شده است.
وی اظهار داشت: در همین راستا می توان یک نظام جامع اطلاع رسانی نیز برای شبکه بانکی ایجاد کرد تا یک تعامل و ارتباط مؤثر، دو سویه و واقعی، بین بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور از یک سو و آحاد جامعه از سوی دیگر شکل گیرد.
این مقام مسؤول، تلاش بانک مرکزی، تیم اقتصادی و همراهی و حمایت دولت تدبیر و امید را در مهار تورم لجام گسیخته و ایجاد ثبات و آرامش بازارها به ویژه بازار ارز موثر خواند و گفت: با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، تحریم های ظالمانه، یکی پس از دیگری برچیده خواهد شد، براین اساس لازم است اقداماتی در حوزه بانکداری الکترونیک، هم راستا با بسته خروج از رکود دولت برای تسهیل مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی و رونق کسب و کار صورت گیرد.
رئیس مرکز فرهنگ سازی و آموزش بانکداری الکترونیکی ایران (فابا) با اشاره به برگزاری همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش گفت: شبکه بانکی خود را برای جهش در ارتقای خدمات بانکداری الکترونیک برای دوران بعد از تحریم ها آماده می کند.
محمد مراد بیات (دبیر همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش) افزود: همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش با حضور بانک ها و شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و زنجیره تامین تراکنش و همچنین نمایندگانی از کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی و بانک های منطقه ای برگزار می شود.
وی با تاکید بر لزوم تحول در خدمات الکترونیکی شبکه بانکی به ویژه در دوره پساتحریم گفت: بانکها، شرکتهای فناوری فعال در عرصه بانکداری، پرداخت الکترونیک و صنایع مالی و نهادهای ارائهکننده خدمات همگانی در نمایشگاه بینالمللی تراکنش به ارائه آخرین دستاوردهای خود خواهند پرداخت.
رئیس مرکز فرهنگ سازی و آموزش بانکداری الکترونیکی ایران ( فابا ) افزود: ایجاد فرصت برای رونق کسب و کار در دوره پساتحریم ،دستیابی به اهداف سند چشم انداز توسعه ۱۴۰۴ و ارتقای سهم ایران در بانکداری الکترونیک در منطقه ، تدوین راهکار عملی برای عملیاتی کردن سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در حوزه فناوری اطلاعات ، توسعه بازار رقابتی ، کسب و کار و فناوری ها و پیوند آن با صنعت مالی و تجاری از اهداف این رویداد است.
بیات ادامه داد: دولت الکترونیک ، شهر الکترونیک ، بانک الکترونیک و مشتری الکترونیک حلقه زنجیره تامین تراکنش اند و در این رویداد تلاش می شود تعامل میان این اضلاع از طریق نرم افزار ، سخت افزار و مغز افزارها بیشتر شود.
وی با اشاره به اهمیت بهره گیری از دانش روز و انتقال تجارب نوین صنعت بانکداری به کشور گفت: باوجود مشکلات تحریم به ویژه برای نظام بانکی، در این دوره فرصت هایی هم برای کشور ایجاد شد که توانمندی هایی مانند سامانه های شتاب و شاپرک از جمله این توانمندی هاست.
دبیرهمایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش در پایان گفت: یکی از اهداف همایش و نمایشگاه تراکنش عرضه توانمندی های داخلی ایران در عرصه بانکداری الکترونیک به سایر کشورها در منطقه است.
گفتنی است، همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش به مدت سه روز در مرکز نمایشگاهی شهرداری تهران در بوستان گفتگو برگزار خواهد شد. همچنین در مدت برگزاری همایش ۵۲ کارگاه تخصصی با حضور کارشناسان داخلی و خارجی و سه نشست تخصصی با عنوان نوآوری های بانکی، کارت و پرداخت و نظام بانکی پساتحریم برگزار خواهد شد.
گزارش تصویری این همایش را ادامه ببینید:
رئیس مرکز فرهنگ سازی و آموزش بانکداری الکترونیکی ایران (فابا) با اشاره به برگزاری همایش و نمایشگاه بین المللی تراکنش گفت: شبکه بانکی خود را برای جهش در ارتقای خدمات بانکداری الکترونیک برای دوران بعد از تحریم ها آماده می کند.
محمدباقر نوبخت: هرچند انتظارات از نظام بانکی و بانک مرکزی به درستی تحقق نیافته اما با توجه به فضای سخت و محدود کننده که به نظام بانکی کشور حاکم بوده تاکنون اقدامات ارزشمندی ازجانب نظام بانکی انجام شده است.
رییس کل بانک مرکزی همایش بینالمللی تراکنش از موفقیت ۹۹ درصدی تراکنش های بانکی در سال ۹۳ خبر داد و گفت: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تراکنش الکترونیکی بین بانکی برای ارایه حدود ۱۱ میلیارد خدمت بانکی در سامانه های ملی پرداخت با موفقیت پردازش شده است.
در این همایش، مدیران و کارشناسان بانک ها، بیمه ها و بازار های مالی، شرکت های مرتبط در کنار سفرا و نمایندگان شرکت های خارجی درباره گسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی و توسعه فعالیت های نظام بانکی در حوزه صنعت مالی ، کارت و پرداخت گردهم آمدند.
(عکس: مریم ابونیا)