رستورانداری در سالهای گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. بزرگی این بازار سبب شده بسیاری از واحدهای صنفی در شهرهای بزرگ تغییر کاربری داده و به رستوران یا ساندویچی تبدیل شوند.
ایرانیها سال گذشته ١٠ هزار میلیارد تومان پول هتل و رستوران دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، بررسیهای صورت گرفته توسط بانک مرکزی نشان میدهد هزینه هتل و رستوران در زندگی خانوارهای شهری بخش اندکی را دربرمیگیرد. با این حال همین بخش اندک چرخش مالی بالایی را برای رستورانداران و هتلداران ایجاد کرده است.
برآوردها نشان میدهد هر خانواده شهری ایرانی در سال ١٣٩٣حدود ۶۵۵ هزار تومان صرف هزینههای هتل و رستوران کرده است. به این ترتیب با احتساب شمار کل خانوارهای شهری در کشور، هتلها و رستورانها بیش از ١٠هزار و ۴٨۴ میلیارد تومان از خانوارهای شهری ایران پول گرفتند. این پول در ازای ارایه غذا یا خدمات هتل به مشتریان کسب شده است. پیش از این برآوردها نشان داده است ایرانیان در سفرها غالبا اقامت در خانه دوستان و آشنایان را به هتل ترجیح میدهند و حجم مراجعه ایرانیان به هتل برای سفرهای داخلی چندان بالا نیست با این حال در فصلهای پرسفر اغلب اتاقهای هتلها محل اقامت مسافران است اما در سایر فصول این وضعیت وجود ندارد.
سهم اقامت در هتل – البته بدون استفاده از تور- در سبد هزینهای ایرانیان بسیار اندک است و به یک دهم درصد میرسد. به عبارت دیگر هر خانواده شهری ایران به طور متوسط حدود ٢٧ هزار و ٨٣۴ تومان صرف اقامت در هتل کرده است. در مقابل بخش عمده هزینههای این بخش به خرید غذای آماده و آشامیدنیها از هتلها و رستورانها اختصاص یافته است. بسیاری از هتلها درآمد بالایی از رستورانهایشان دارند. هر خانواده شهری ایران سال گذشته ۶٢٧ هزار و ۴٢٧ تومان صرف خرید غذا و نوشیدنی آماده از هتلها و رستورانها کرده است که رقم قابل توجهی را نشان میدهد. به این ترتیب خانوارهای شهری در سال گذشته ١٠ هزار و ٣٨ میلیارد تومان پول غذای بیرون دادند. در سالهای اخیر رستوران رفتن و غذا خوردن در بیرون از خانه به نوعی تفریح برای برخی خانوارهای شهری تبدیل شده است.
برآوردها نشان میدهد سهم رستوران و هتل در سبد هزینهای ایرانیها در سال گذشته ١/٢ درصد است. این سهم در ١٠ سال گذشته در محدوده ١/٢ تا ۴/٢ درصدی نوسان داشته است. هر چند سهم هزینههای مترتب بر هتل و رستوران در سبد خانوار تغییری را نسبت به سال گذشته نشان نمیدهد اما میزان هزینه این بخش در سال ١٣٩٣ نسبت به سال پیش از آن افزایشی حدود ١١ درصد را تجربه کرده است.
رستورانداری در سالهای گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. بزرگی این بازار سبب شده بسیاری از واحدهای صنفی در شهرهای بزرگ تغییر کاربری داده و به رستوران یا ساندویچی تبدیل شوند. برآوردهای بانک مرکزی، بزرگی این بازار را تایید میکند چرا که گردش مالی ١٠ هزار و ۴٨۴ میلیارد تومانی برای یک صنف میتواند نشاندهنده وضعیت مناسب این بازار باشد.