نقش روابط عمومی در بهبود نظام بانکی کشور صبح امروز با حضور صاحبنظران و علاقمندان در سالن هگمتانه هتل المپیک تهران بررسی و تبیین شد.

اخبارپول: نقش روابط عمومی در بهبود نظام بانکی کشور صبح امروز با حضور صاحبنظران و علاقمندان در سالن هگمتانه هتل المپیک تهران بررسی و تبیین شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، هادی کمرئی، دبیرکل همایش در ابتدای این مراسم ضمن اشاره به تاثیر روابط عمومی یک سازمان در حل مسائل و چالش‌های بیرون از سازمان گفت: با توجه به چالش‌ها و مسائل بیرونی در نظام بانکی، نیاز به اعتماد سازی بین اقشار جامعه و نهایتا تاثیر روابط عمومی بر این روند،اولین همایش نقش روابط عمومی برای بررسی این کارکرد برگزار شد.
کمرئی با اشاره به خصایص این همایش اظهار داشت: نخستین همایش بررسی نقش روابط عمومی در صنعت بانکداری بصورت تخصصی و حرفه‌ای به موضوع همکاری و تعامل نظام بانکی از طرفی و ارتباط موثر و بهینه با مشتریان از سوی دیگر پرداخته شده است.
وی ادامه داد: در این همایش تلاش شده است به صورت تخصصی و تنها به نقش روابط عمومی در نظام بانکی پرداخته شود و این حاصل نظر جمعی روابط عمومی بانک‌های کشور بود و هست.
دبیرکل همایش بررسی نقش روابط عمومی در صنعت بانکداری افزود: تلاش ما برآن بود که دغدغه‌های نظام بانکی هم در این همایش مورد توجه قرار گیرد و بدان پرداخته شود.
وی از دیگر کارکردهای این همایش به ایجاد هماهنگی بین بانک‌های کشور اشاره کرد و اظهار داشت: با هماهنگی روابط عمومی بانک‌ها با یکدیگر انسجام و هماهنگی بین بانک‌های کشور هم پدید می‌آید و منجر به این خواهد شد که نظام بانکی صدای واحدی در اقتصاد کشور داشته باشد.
کمرئی با اشاره به نقش نظام بانکی در اقتصاد کشور گفت: باید برنامه‌های متفاوت اما همسو برای شرایط پساتحریم بین بانک‌های کشوروجود داشته باشد و باتوجه به علاقه بانک‌های خارجی به حضور در ایران، روابط عمومی باید از حالت کلی خود خارج شده و برای شرایط جدید، برنامه‌ها و کمپین‌های منسجمی را تدارک ببیند.
وی در خصوص محورهای پیشنهادی همایش نیز گفت: بحث مسولیت اجتماعی و اعتمادسازی برای وجه بانکی دراین همایش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به مصائب نظام بانکی و مشکلاتش گفت: تلاش روابط عمومی ها باید بر هویت سازی و شفافیت نظام بانکی بوده و سعی بر این باشد که این رسالت عظیم به درستی انجام پذیرد.
درادامه این مراسم غلامرضا کاظمی دینان رییس انجمن روابط عمومی ایران و مشاور رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تقدس شغل روابط عمومی گفت: این شغل از دو منظر مقدس است، اول اینکه پیامبران هم تمام هم و غم شان ارتباط با مردم بود و دوم اینکه کسانی که در سیستم بانکی فعال هستند از سلامت روح بالایی برخوردارند و همین دو امر بر تقدس این شغل افزوده است.
وی با اشاره به نقش بی بدیل نظام بانکی بر زندگی مردم تاکید کرد: نظام بانکی نقش بسیار با اهمیتی در زندگی مردم و همچنین اقتصاد کشور دارد و همین امر منجر به آن شده است که توقع مردم از نظام بانکی بالا باشد و بانک باید خودرا برای برآوردن انتظارات اقشار جامعه تجهیز کند.
کاظمی دینان ادامه داد: اگر سیستم بانکی گردش پول مناسبی را در کشور داشته باشد یقیننا می‌تواند چرخه اقتصادی کشور را به نحو مطلوبی به گردش درآورد.
وی با اشاره به نقش خطیر روابط عمومی یک بانک نیز گفت: مردم انتظار دارند آگاهی و اطلاعات صادقانه از بانک‌ها دریافت کنند و این وظیفه روابط عمومی‌ها است که با مشتریان صادق و شفاف باشد.
رییس انجمن روابط عمومی ایران در خصوص ورود و نقش بانک‌های خارجی در نظام بانکی کشور تصریح کرد: با حضور بانک‌های خارجی انتظارات مشتریان بالا رفته و در صورت عدم برنامه‌ریزی برای شرایط موجود توسط سیستم بانکی در این بازار رقابتی جایگاهی نخواهیم داشت.
مشاور رئیس کل بانک مرکزی در خاتمه ابراز امیدواری کرد تا هرچه سریعتر تکلیف موسسات غیر مجاز روشن و این معضل برای همیشه رفع شود.
در ادامه این همایش علی اکبر جلالی پدر علم و فناوری اطلاعات ایران در خصوص نقش فناوری در سیستم بانکی به ایراد سخنانی پرداخت.
جلالی به همایشی که سال ۸۰ در کیش برگزار شده بود اشاره کرد و گفت: در سال ۸۰ تعدا ۴۰ نفر از مدیران بانکی را دعوت کرده و برای آن‌ها از تاثیرات و کارکردهای بانکداری الکترونیک سخن گفتیم و حال پس از گذشت ۱۴ سال توانستیم خدمات بانکی الکترونیک مناسبی را به مردم ارائه کنیم.
وی افزود: با وجود ارائه خوب خدمات الکترونیک به مردم و اقبال عمومی آن‌ها از خدمات بانکداری الکترونیک، ما زیرساخت‌های خوبی را در کشور برای امر نداریم و باید تلاش کنیم شرایط بهینه‌ای جهت ارتقا بانکداری الکترونیک پیاده شود.
وی در خصوص فضای مجازی و کارکرد آن برای نظام بانکی اظهار داشت: ما نیازمند زیرساخت‌های توسعه یافته فناوری اطلاعات در فضای رایانش ابری هستیم چرا که در این صورت دیگر مشکلات سرور ها را نخواهیم داشت همچنین با استفاده از پرسنل آموزش دیده و دانش بنیان، بانک مجازی توسط سیستم یکپارچه مدیریت شود و همچنین ارتباط یکپارچه با سایر بانک‌های مجازی در سطح منطقه ای و بین‌المللی صورت گیرد.
همچنین اکبرکمیجانی قائم مقام بانک مرکزی دراین همایش گفت: بازار مالی ایران بانک محور است و اگرچه ۵۰ سال از عمر تاسیس بورس تهران می گذرد ولی هنوز این بازار سهم چندانی در تامین مالی پروژه های اقتصادی نداشته و ۹۰ درصد تامین مالی اقتصادی از طریق نظام بانکی صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه سهم بانک‌ها در تامین مالی در سال ۹۱ معادل ۹۱.۳ درصد بوده که در سال ۹۳ به ۸۹.۲ درصد رسیده است، سهم بازار سرمایه از کل تامین مالی پروژه ها در کشور را در سال ۹۱ معادل ۶.۲ درصد در سال ۹۲ ۹.۵ درصد و در سال ۹۳ ۷.۶ درصد اعلام کرد و افزود: همچنین سهم سرمایه گذاری خارجی طی ۳ سال مذکور به ترتیب ۲.۵، ۲.۶، ۳.۲ درصد بوده است.
کمیجانی با اشاره به ضعف تامین مالی خارجی و ضعف اقتصاد و شرایط کسب و کار و همچنین محیط اقتصاد کلان گفت: این در حالی است که تمرکز بودجه دولت و تسهیلات تکلیفی اثرات منفی بر بانک‌ها داشته است. طی بودجه های سنواتی مجلس تکالیفی را برای نظام بانکی تعیین کرده است. به هر حال بروز مشکلات و تنگناهای نظام مالی باعث وضعیت فعلی اقتصادی شده است.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با اشاره به اینکه رویکرد غلط سال‌های گذشته باعث چنین وضعیتی شده و راه برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه فراهم نشده است، تصریح کرد: در این سال‌ها همواره به سیاست سرکوب مالی و نرخ های دستوری سود بانکی چه در بخش سپرده و چه در بخش تسهیلات مواجه بوده ایم تا حدی که مجلس در قالب طرحی وارد عمل شد و طرح منطقی کردن نرخ سود بانکی مطرح کرد که این طرح منجر به سرکوب مالی به حد اعلای خود شد.
کمیجانی با اشاره به منابع کم ریسک بانک‌ها، لوس شدن وثیقه ها، تضمین های اعتباری و بخشنامه های سرکوب مالی و دخالت در فرآیند وثیقه گیری گفت: تشدید تحریم های خارجی و به اوج رسیدن آنها در سال های ۸۹ و ۹۰ باعث شد که بازار سرمایه آنطور که باید نتواند نقشی را در تامین مالی طرح ها ایفا کند.
وی با اشاره به تشکیل موسسات اعتباری غیر مجاز در دهه ۸۰ علی رغم احساس خطر بانک مرکزی، گفت: در همان زمان تصویب و تدوین آیین نامه های مربوط به بازار غیر متشکل پولی با تعلل مواجه و این باعث رشد بی پروایی موسسات اعتباری شد اما عزم جدی در میان دولتمردان برای ساماندهی این موسسات وجود دارد و حرکات بی امانی آغاز شده است و امیدواریم تمامی دستگاه‌ها بانک مرکزی را برای رسیدن به هدف نهایی در این زمینه حمایت و پشتیبانی کنند.
قائم مقام بانک مرکزی خطاب به موسسات مالی غیر مجاز گفت: موسساتی که قادر به انطباق شرایط خود با قوانین بانک مرکزی نیستند، باید عرصه را به رقبایشان واگذار کنند.
کمیجانی با اشاره به بهانه گیری‌های برخی بانک‌ها برای عدم رعایت نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار اظهار داشت: برخی از بانک‌ها برای عدم رعایت این نرخ‌ها استدلال می کنند که اگر نرخ‌های سود ابلاغی را اجرا کنیم بازار را از دست می دهیم اما این استدلال منطق ندارد. دست بانک‌ها برای ارائه خدمات نوین باز است و آنها می توانند بدون توسل به نرخ سود با موسسات غیر مجاز رقابت اقتصادی و مالی کنند، بنابراین استدلال های اینگونه که مبنی بر اینکه با حرکت به سمت نرخ های سود ابلاغی بازار را از دست می دهیم منطقی نیست.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران تحت تاثیر فشارهای مستقیم و غیر مستقیم تحریم ها بوده و هست، گفت: آثار این مطلب را در متغیرها می‌بینیم به طوری که در سال‌های ۹۱ و ۹۲ رشد اقتصادی منفی را تجربه کردیم و تورم شدیدی هم در اقتصاد کشور حاکم بود.
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به خروج اقتصاد ایران از رشد منفی و حرکت به سمت رشد مثبت و اینکه این نرخ در سال ۹۳ به سه درصد رسیده است، تصریح کرد: از عوامل مهم در ایجاد تورم برآیند عرضه و تقاضای کل کالا و خدمات است و با توجه به تحریم ها و موانع امکان افزایش عرضه کالا به راحتی امکان پذیر نبوده و عرضه کالا و خدمات با محدودیت های ناشی از تحریم و سیاست های نسنجیده گذشته همراه بوده است. درآمدهای نفتی و سیاست های عوام فریبانه برای تامین مالی و استقراض از بانک مرکزی برای اجرای پروژه هایی همچون مسکن مهر نیز مزید بر علت بوده است.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد از منابع مسکن مهر از منابع بانک مرکزی بوده است، افزود: ۴۵ هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی برای این بخش رفته که این امر و نقدینگی ناشی از آن منجر به افزایش نرخ تورم شده بود.
کمیجانی گفت: تحرک جدی در بخش مسکن علی رغم اقدامات وسیع بانک مرکزی و مصوبات متعدد شورای پول و اعتبار برای تحرک بخشی به این بخش صورت نگرفته است به طوری که بانک مرکزی از ساماندهی مسکن مهر گرفته تا گواهی سپرده عام و سپرده سرمایه گذاری مسکن یکم را اجرایی کرد. بر این اساس، امید است تحرک بخش مسکن آرام آرام نمایان شود. آمارها هم حکایت از این موضوع دارد به طوری که از وضعیت رکود تورمی سال های ۹۰ تا ۹۲ خارج شده و در مسیر مطمئن قرار گرفته و از ماه های آتی و به ویژه در فصل چهارم امسال شاهد شرایط بهبود یافته اقتصادی خواهیم بود.
قائم مقام بانک مرکزی با پیش بینی رشد مثبت اقتصادی برای امسال گفت: با بهبود شرایط در نیمه دوم امسال و به ویژه در فصل چهارم رشد اقتصادی بیش از پیش بینی ها خواهد بود.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=67656
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی
حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی
حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی
حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی
حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی
حل چالش‌های نظام بانکی به کمک روابط عمومی