مدیرعامل مپنا از انعقاد بزرگترین قرارداد صادرات برق به عراق با ارزش ۲.۵ میلیارد دلاری خبر داد اما این رویداد هم مانع از افت سهام “رمپنا” نشد.

مدیرعامل مپنا از انعقاد بزرگترین قرارداد صادرات برق به عراق با ارزش ۲.۵ میلیارد دلاری خبر داد اما این رویداد هم مانع از افت سهام “رمپنا” نشد.

به گزارش ، شرکت هزار میلیارد تومانی مپنا در حالی بعد از برگزاری مجمع سالانه و تقسیم سود ۳۰ تومانی هر سهم به تابلوی معاملات بورس برگشته که در شرایط کنونی بازار سهام حتی بهترین رویدادها و اخبار هم نمی تواند باعث رشد قیمت سهام این شرکت و سایر شرکت های بورسی شود.

به طوریکه امروز مدیرعامل مپنا از انعقاد بزرگترین قرارداد صادرات برق به عراق با ارزش ۲.۵ میلیارد دلاری خبر داد اما این رویداد هم مانع از افت سهام “رمپنا” نشد.

براساس این گزارش، عباس علی‌آبادی با بیان اینکه این قرارداد که مذاکرات آن از یک و نیم سال پیش بین گروه مپنا و شرکت الشماره عراق آغاز شده گفت: به دنبال اجرای موفق نیروگاه گازی نجف و نیروگاه گازی الصدر بغداد قرارداد نیروگاه سیکل ترکیبی رومیله، بصره نیز به گروه مپنا واگذار شد. قرارداد گروه مپنا و شرکت اردونی- عراقی شامارا جهت احداث نیروگاه ۳ هزار مگاواتی سیکل ترکیبی رومیله در حومه شهر بصره عراق به تایید دولت عراق رسیده است، بنابراین بر اساس مفاد این قرارداد دولت عراق برای نخستین بار در تاریخ این کشور راسا این قرارداد را تضمین کرده است.

وی با بیان اینکه ارزش این پروژه بین‌المللی بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار است،گفت: مراحل اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی رومیله طی ۴ سال به انجام خواهد رسید. این نیروگاه بزرگ حرارتی دارای ۱۲ واحد توربین گاز و ۶ واحد توربین بخار خواهد بود. تمام امور ساخت و تامین توربین‌های گازی ۱۸ مگاواتی و بخار ۱۶۰ مگاواتی، ژنراتورها، سیستم برق و کنترل و بویلرهای بازیاب حرارتی به ترتیب در کارخانجات شرکت‌های مهندسی و ساخت توربین مپنا، پرتو، پارس، مکو و تجهیزات بویلر مپنا صورت خواهد گرفت.

علی آبادی با اشاره به اینکه این پروژه بزرگترین قرارداد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور محسوب می‌شود،گفت: پروژه نیروگاه ۳ هزار مگاواتی رومیله تاثیر مثبتی در روند اشتغال‌زایی به ویژه در دو کشور ایران و عراق داشته و به دلیل بین‌المللی بودن طرح میزان قابل توجهی درآمدزایی ارزی نیز در بر خواهد داشت.

به گفته وی وزارت برق عراق در نتیجه کمبود مداوم برق و تاثیر شدید‌ آن بر اقتصاد این کشور در حال برنامه‌ریزی برای افزایش بیش از دو برابری ظرفیت کنونی از ۸۵۰۰ مگاوات به ۲۰ هزار مگاوات تا سال ۲۰۱۶ است.بر این اساس نیروگاه سیکل ترکیبی ۳ هزار مگاواتی رومیله بصره تاثیرات قابل توجهی در جبران کمبودهای کشور همسایه خواهد داشت.

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه این نیروگاه از ۱۶ ماه دیگر وارد مدار خواهد شد، گفت: نیروگاه قادر خواهد بود سالانه ۱۸ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند. این پروژه دولتی نیست و بین دو بخش خصوصی انجام می‌شود و می‌تواند ۲۰ درصد به ظرفیت برق عراق اضافه کند.

علی‌الشماره رئیس هیات مدیره شرکت اردنی عراقی شامارا نیز در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه دلیل انتخاب ایران برای احداث این نیروگاه چیست گفت: شرکت‌های خارجی دیگری نیز در عراق فعال هستند اما اصرار ما برای همکاری با ایران شاید بیشتر به خاطر این باشد که دو کشور، کشوری اسلامی هستند، اما مهمترین نکته این بود که گروه مپنا توان رقابت با زیمنس آلمان و GE آمریکا دارد و می‌تواند همراه با شرکت الشماره این تجربه موفق را تکرار کند.

وی گفت: اولین واحد نیروگاه رومیله ۱۶ماه دیگر یعنی در اوایل سال ۲۰۱۷ وارد مدار خواهد شد بنابراین ما مطمئن هستیم که این قرارداد می‌تواند نقطه عطفی برای همکاری بیشتر دو کشور در ساخت نیروگاه باشد. استانداردها و کیفیت مپنا از سایر تولیدکنندگان بهتر است و این یکی از دلایلی که باعث شد ساخت این نیروگاه به مپنا واگذار شود. گروه مپنا همچنین دارای قابلیت اعتمادپذیری بالاست به راحتی در دسترس است و می‌تواند در صورت هرگونه مشکلی بلافاصله در سایت نیروگاه حضور یابد.

رئیس هیات مدیره شرکت شامارا ادامه داد: براساس این قرارداد برق تولیدی ۱۵ سال تا ۱۷ سال از سوی دولت عراق به صورت تضمینی خریداری خواهد شد و شرکت شامارا به عنوان سرمایه‌گذار و گروه مپنا به عنوان پیمانکار فعالیت خواهند کرد.

به گفته وی مپنا ۱۰۰درصد مسئولیت پروژه در تامین تجهیزات نیروگاهی‌، توربین گاز و بخار و بویلرها را بر عهده خواهد داشت و کل کار مهندسی و عملیات نظارت بر عهده مپنا است.

الشماره در پاسخ به این سوال که با توجه به ناامن بودن عراق چه تضمینی برای احداث این نیروگاه وجود دارد، گفت: از ابتدای مذاکرات بحث ناامنی در عراق بسیار مورد توجه قرار گرفت بنابراین نیروگاه رومیله در جنوب عراق و در استان بصره احداث می‌شود و ۶۰ کیلومتر با اهواز فاصله دارد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=66727
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد
قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد
قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد
قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد
قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد
قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری مپنا هم مانع از افت قیمت سهام نشد