نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت استفساریه جزء ۶ بند ب تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی رای مثبت دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت استفساریه جزء ۶ بند ب تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی رای مثبت دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، ۱۳۷ موافق، ۱۸ مخالف و ۶ ممتنع به دو فوریت این استفساریه رای دادند.
حسین حسین زاده بحرینی نماینده مردم مشهد در مجلس درباره دلایل توجیهی ارایه این استفساریه که به امضای ۱۸ نفر از نمایندگان رسیده بود، گفت: در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی و اصلاحات بعدی آن، شرایط بازنشسته شدن در مشاغل سخت و زیان آور و مزایای آن تعیین شده است و با توجه به بار مالی که این تبصره برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد می کند، قانونگذار مقرر کرده که کارفرما باید ۴ درصد حق بیمه بیشتر برای این گونه مشاغل بپردازد.
وی افزود: علاوه بر آن، مقرر شده که افرادی که قبل از تصویب قانون مزبور به کار در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشتند پس از بازنشستگی، کارفرما موظف است ۴ درصد مستمری مربوط به سنوات قبل از تصویب قانون را یک جا به سازمان بپردازد و متاسفانه برداشت سازمان از این تبصره این است که کارفرما باید علاوه بر دو مورد فوق الذکر، ۴ درصد حق بیمه اضافه مربوط به سال های قبل از تصویب قانون را هم بپردازد که این، از عبارت قانون قابل برداشت نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: مورد دیگر این که سازمان تامین اجتماعی بازنشسته شدن کارگران مشمول تبصره فوق الذکر را مشروط به تادیه حقوق سازمان توسط کارفرما کرده است که این کار صراحتا با حقوق کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور منافات دارد.
نماینده مردم مشهد ادامه داد: براین اساس، دو فقره استفساریه برای حفظ حقوق کارگران با قید دو فوریت تقدیم مجلس می شود.
براساس استفساریه جزء ۶ بند (ب) تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی آمده است: ۱- آیا مراد از جزء ۶ بند (ب) تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰ این است که: کارفرما موظف است نسبت به سال های خدمت کارگران قبل از تاریخ قانون مزبور فقط ۴ درصد مستمری برقراری را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد (مثلا اگر کارگر به مدت ۸ سال قبل از تاریخ تصویب قانون فوق الاشاره به کار در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشته و ماهانه یک میلیون تومان مستمری برای وی برقرار شده باید به ازای هر ماه ۴۰ هزار تومان یعنی ۸*۱۲*۴۰ هزار تومان (۳.۸۴۰ هزار تومان) فوق به سازمان بپردازد؟ یا علاوه بر آن باید برای مدت مزبور ۴ درصد حق بیمه اضافی هم به سازمان پرداخت کند یعنی علاوه بر مبلغ فوق با فرض این که آخرین حقوق کارگر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد به ازای هر ماه ۴۸ هزار تومان یعنی مجموعا ۸*۱۲*۴۸ هزار تومان (۴.۶۰۸ هزار تومان) علاوه بر ۳.۸۴۰ هزار تومان فوق به سازمان بپردازد؟
پاسخ: مراد از جزء ۶ فقط مورد اول است یعنی کارفرما فقط موظف به پرداخت ۴ درصد مستمری در مثال فوق (۳.۸۴۰ هزار تومان) است.
۲- آیا بازنشسته شدن کارگر شاغل در مشاغل سخت و زیان آور که حسب مورد ۲۰ یا ۲۵ سال متناوب را با لحاظ آیین نامه مربوط گذرانده است، مشروط بر این است که تکالیف مزبور در جزء های ۴ و ۶ بند (ب) قانون فوق الاشاره را انجام داده باشد یا بازنشسته شدن کارگر موصوف، صرفا مشروط به احراز شرایط مندرج در جزء های ۱ و ۳ بند (ب) (حسب مورد) می باشد؟
پاسخ: بازنشسته شدن کارگری که در شرایط مذکور در اجزای ۱ تا ۳ بند (ب) (حسب مورد) احراز کرده باشد مشروط به انجام تکالیف کارفرما (مذکور در اجزاء ۴ و ۶) نیست و سازمان موظف است حسب احراز شرایط مذکور در بندهای ۱ تا ۳ (حسب مورد) و درخواست کارگر حکم بازنشستگی وی را صادر کند.
انتهای پیام