ترکیه این روزها در آشوب بسر می برد آشوبی که این کشور را تا حدودی از ادامه سیاست های توسعه طلبانه خود، باز داشته و طی اعتراضات اخیر خسارت های مالی و جانی را متحمل شده است. ترکیه جذابیت های گردشگری برای سایر کشورها بخصوص ایرانیان را دارد، مطابق آمارها هر ساله ۱میلیون پانصد هزار نفر ایرانی مسافرت های کاری و تفریحی به ترکیه دارند. در چنین بحران سیاسی که در ترکیه به وجود آمده است، آیا این سفرها همچنان ادامه خواهد داشت؟
به گزارش رویترز، اعتراضات اخیر در شهرهای ترکیه خسارات زیادی به بار آورده است. بر اثر درگیری های خشونت بار معترضان با پلیس، تخریب اموال عمومی و غارت مراکز تجاری خسارت های است که بدنبال داشته است.
حسین جلیک مشاور اردوغان گفت دولت ترکیه به خواسته های دمکراتیک توجه دارد اما اعتراضات روزهای اخیر تنها موجب وارد آمدن خسارات و ویرانی به میزان ۲۸ میلیارد یورو شده است. آماری که معمر گولر، وزیر کشور ترکیه نیز این خسارات مالی ۲۰ میلیون لیر (حدود ۸ میلیون یورو) برآورد و اعلام کرده است.
جلیک در ادامه اظهارات خود از برخورد خشونت بار پلیس با معترضان دفاع کرد و گفت این اقدام واکنشی در برابر سنگ پراکنی و درگیر شدن معترضان با نیروهای پلیس بوده است.
اعتراضات استانبول که به عنوان بدترین بحران سیاسی اردوغان ظرف ۱۰ سال گذشته از آن یاد می شود، در ابتدا به صورت صلح آمیز و در مخالفت با تخریب یک پارک آغاز شد اما سرکوب این تجمع از سوی پلیس موجب کشیده شدن آن به شهرهای دیگر و تغییر ماهیت آن به حرکتی ضد دولتی شد
احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در توییتر خود پیام داده است: “ادامه این اعتراض ها…. هیچ سودی در بر ندارد اما به شهرت کشور ما که مورد تحسین منطقه و جهان قرار دارد لطمه می زند.”
اردوغان قصد دارد، مسجدی در میدان تقسیم بسازد، موضوعی که حساسیت مخالفان وی را برانگیخته است. مخالفان، او را متهم به تلاش برای اسلامیزه کردن کشور می کنند.
انتهای پیام