بازار سکه آتی با نزدیک شدن به پایان دور آخر مذاکرات هسته ای با ریزش قیمت و حجم تقاضای بالایی مواجه شده است؛ البته این در شرایطی است که تاکنون اخبار مثبتی پیرامون این مذاکرات شنیده نشده است.
بازار سکه آتی با نزدیک شدن به پایان دور آخر مذاکرات هسته ای با ریزش قیمت و حجم تقاضای بالایی مواجه شده است؛ البته این در شرایطی است که تاکنون اخبار مثبتی پیرامون این مذاکرات شنیده نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، ریزش یک درصدی بهای اونس در صبح روز دوشنبه در بازارهای جهانی، موجب کاهش بیش از ۱۰ هزار تومانی قیمت آتی سکه نسبت به معاملات روز ماقبل شد، در حالی که که قیمت دلار و سکه نقدی در بازار آزاد تغییری را شاهد نبودند.
به گفته یکی از کارشناسان بازار آتی سکه از ابتدای هفته گذشته تاکنون نوسان قیمت ها در بازار معاملاتی آتی سکه موجب افزایش حجم قابل توجه تقاضا در بورس کالای ایران شده است، این در شرایط است که بازار نقدی و دلار کمتر از بازار آتی تحت تاثیر بازار جهانی طلا قرار گرفته و افت و خیز کمتری را طی مدت مذکور تجربه کرده اند.
سیاوش سلیمانی معتقد است: با توجه به شرایط موجود انتظار نمی رفت بازار آتی سکه به سرعت تحت تاثیر اونس قرار بگیرد و کاهش بیش از یک درصدی را تجربه کند، در حال حاضر سر رسید ۶ ماه آینده تنها با اختلاف ۳۵ هزار تومان با سکه نقدی معامله می شود که این موضوع تنها به دلیل جو خوشبینی که از نتایج هسته ای اتفاق افتاده است.
این کارشناس بازار آتی در ادامه گفت: در دوره مذاکرات قبلی نیز چنین اتفاق مشابهی رخ داد به طوریکه قبل از اعلام نتایج مذاکرات، قیمت ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت اما بعد از پایان مذاکرات مجدد قیمت آتی به مدار صعودی بازگشت، به این ترتیب با توجه به مشخص نبودن نتایج آخرین دور مذاکرات هسته ای، معامله گران با قبول ریسک اقدام به خرید و فروش سکه می کنند.
به این ترتیب روز گذشته در معاملات آتی سکه بورس کالای ایران سکه سررسید تیرماه با قیمت ۹۰۳ هزار تومان معامله شد که ۰/۸۷ درصد افت نرخ را نسبت به یکشنبه تجربه کرد. سکه تحویل شهریور نیز با قیمت ۹۱۳ هزار تومان معامله شد که کاهش ۱/۱۵ درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که قرارداد تحویل آبان با قیمت ۹۲۷ هزار تومان معامله شد که افت ۱/۳۳ درصدی داشت و در آخر نیز سکه تحویل دی با قیمت ۹۴۳ هزار تومان معامله شد که همانند سر رسید آبان ماه با کاهش قیمت همراه شد و افت ۱/۶۴ درصدی را در معاملات روز دوشنبه به ثبت رساند.
همچنین در این روز حجم معاملات به میزان قابل توجهی نسبت به اولین روز از هفته معاملاتی افزایش یافته بود، به طوری که میزان حجم معاملات طی روز یکشنبه چهار هزار و ۱۶۳ قرارداد بوده ، اما در روز دوشنبه به چهار هزار و ۷۱۹ قرارداد رسیده است که این آمار نشان از بهبود و رونق معاملات در بازار آتی بورس کالای ایران دارد.
از سویی بازار نقدی سکه نیز سومین روز کاری هفته معاملاتی را با بر خلاف بازار آتی با ثبات و بی تقاضا پشت سر گذاشت، به طوری که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار ، ۹۱۰هزار تومان معامله شد و هر قطعه سکه طرح قدیم نیز به قیمت ۹۰۸هزار تومان رسید. نیمسکه نیز در این بازار ۴۵۵ هزار تومان و هر ربع سکه ۲۵۰ هزار تومان قیمت داشت. همچنین قیمت سکههای یک گرمی هم ۱۶۸ هزار تومان اعلام شد.
از بازار جهانی طلا چه خبر؟
بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی رویترز، قیمت طلا در بازارهای جهانی روز دوشنبه با افت شدید ۱.۳ درصدی روبرو شد. از طرفی نیز امیدواری های مربوط به حل و فصل بحران یونان موجب شد تا تقاضا برای طلا در بازارهای بین المللی با کاهش روبرو شود که این مساله تاثیر مثبتی بر شاخص سهام در بازارهای بین المللی نیز داشته است.
تحلیل گران بازارهای جهانی معتقدند با از بین رفتن نگرانی های مربوط به اوضاع یونان، تقاضا برای طلا نیز بار دیگر با کاهش روبرو خواهد شد و این مساله به ضرر قیمت طلا خواهد شد، این در شرایطی است که برخی دیگر از کارشناسان با توجه به کاهش ذخایر طلا روند مثبتی را برای این فلز با ارزش متصور هستند.
همچنین براساس آمار انتشار یافته میزان ذخایر طلای صندوق «اس پی دی آر» نیز روز دوشنبه به کمتر از ۷۰۵ تن رسید که این پایین ترین رقم از سپتامبر ۲۰۰۸ میلادی بوده است. این مساله نشانگر بی اعتمادی سرمایه گذاران بین المللی نسبت به سرمایه گذاری در بازار طلاست.
انتهای پیام