مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه محاسبات بیمه ای از سال ۵۴ تاکنون فقط یک بار بازنگری شده است، گفت: بر اساس قانون تامین اجتماعی این امر هر سه سال یکبار باید انجام شود
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه محاسبات بیمه ای از سال ۵۴ تاکنون فقط یک بار بازنگری شده است، گفت: بر اساس قانون تامین اجتماعی این امر هر سه سال یکبار باید انجام شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، دکتر سید تقی نوربخش در دیدار اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان تأمین اجتماعی ۳۹میلیون و۷۰۰ هزار نفر از جمعیت کل کشور را تحت پوشش دارد که از این تعداد، ۱۳میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده اصلی است که ۹میلیون آنها بیمه شدگان اجباری و نیروهای مولد کشور محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه ۲میلیون و ۷۰۰هزار مستمری بگیر اصلی از خدمات تامین اجتماعی برخوردارند، تصریح کرد: این جمعیت با احتساب افراد تبعی حدود ۵میلیون مستمری بگیر تحت پوشش سازمان می شوند.
وی افزود: طبق ماده ۲۸ قانون تأمین اجتماعی، ۲۰درصد حق بیمه سهم کارفرما، ۷درصد سهم بیمه شده و ۳درصد باقی مانده را دولت می پردازد.
نوربخش با اشاره به اینکه خدمات درمانی از طریق ۸۰ بیمارستان و۳۵۰مرکز درمانی ملکی به صورت رایگان به بیمه شدگان ارائه می شود، گفت: سایر خدمات مورد نیاز بیمه شدگان این سازمان از طریق خرید خدمت از مراکز درمانی طرف قرار داد عرضه می شود.
وی با بیان اینکه هزینه های درمان مستمری بگیران حدود ۳برابر نیروهای مولد است، افزود: این سازمان علاوه بر ارائه خدمات درمانی، ۱۸نوع خدمت دیگر از جمله بیمه بیکاری، غرامت دستمزد، از کارافتادگی و مستمری به جمعیت تحت پوشش ارائه می کند.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه بودجه سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری ۶۰هزار میلیارد تومان است، افزود: حدود ۵ هزار میلیارد تومان از بودجه سازمان تأمین اجتماعی ناشی از سود سرمایه گذاری هاست که در مجموع این بودجه توسط هیات امنای سازمان تصویب می شود.
وی با تقسیم بندی تاریخ سازمان تأمین اجتماعی به سه دوره گفت: دوره اول از سال تاسیس ۵۴ تا سال ۸۳سال تصویب قانون نظام جامع رفاه، دوره دوم از سال ۸۴ تا سال ۹۰ و دوره سوم ۹۰ تا سال ۹۲ است.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: برای پایداری سازمان های بیمه گر باید حدود ۳۰تا ۴۰درصد از منابع جاری برای نسل بعد سرمایه گذاری شود و این در صورتی است که سازمان دارای مدیریت کارآمد باشد تا ارزش افزوده خلق کند.
وی با قیاس بودجه سال های ۸۰ و ۹۲ سازمان تأمین اجتماعی گفت: در سال ۸۰بودجه سازمان ۳هزار و۶۰۰ میلیارد تومان بوده که یک هزار میلیارد تومان از آن را سرمایه گذاری کردیم اما در مقابل بودجه سازمان در سال ۹۲ بالغ بر ۳۰هزار و۶۰۰میلیارد تومان بود که ۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم و همچنین ۷۰۰تا ۸۰۰میلیارد تومان از بانک رفاه استقراض داشته ایم.
نوربخش اظهار داشت: در سال ۸۰ بدهی دولت ۲هزار و۷۰۰میلیارد تومان بود در صورتی که در سال ۹۲ به ۵۶ هزار میلیارد تومان رسید و تا پایان ۹۳ بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی ۹۲هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی بدهی دولت فقط در سال جاری ۱۵هزار و۹۰۰میلیارد تومان است که این میزان به بدهی سال قبل اضافه می شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در انتصابات مدیران سعی کردیم تعهد و پاکدستی لحاظ شود و رضایتمندی و ارتقا خدمات را مورد تاکید قرار داده ایم.
دیدگاههای اعضای کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی در مورد سازمان تأمین اجتماعی
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: در یک سال گذشته نقطه نظرات سازمان تأمین اجتماعی را مورد توجه قرار دادیم
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از فعالیت های سازمان تأمین اجتماعی گفت: در برخی از شهرها و مناطق امکانات درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی وجود ندارد وبیمه شدگان باید به مراکز درمانی غیر ملکی مراجعه کنند و مبالغی پرداخت کنند، خواسته ما این است که این سازمان عدالت در توزیع مراکز درمانی را رعایت کند.
دکتر شهریاری: در یک سال گذشته نقطه نظرات سازمان تأمین اجتماعی را مورد توجه قرار دادیم
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر حسین علی شهریاری در جمع مدیر عامل و مدیران ارشد سازمان تأمین اجتماعی گفت: تدابیری بیاندیشید و امتیازاتی برای ساکنان مناطق محروم در نظر بگیرید.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: در یک سال اخیر تلاش کردیم که با سازمان تأمین اجتماعی همراه باشیم و نقطه نظرات شما را لحاظ کردیم.
وی خاطر نشان کرد: در رابطه با بیمه کارگران ساختمانی پیشنهادات خود را برای بهبود خدمات ارائه دهید.
دکتر شهریاری با اشاره به وضعیت صندوقهای بیمهای در کشور گفت: وضعیت نامناسب سازمان های بیمه گر ،نارضایتیهای اجتماعی را موجب می شوند.
نماینده تبریز: باید در ارائه خدمات درمانی بی عدالتی رفع شود
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: سازمان تأمین اجتماعی ۱۶ هزار میلیارد تومان در حوزه درمان هزینه میکند و با توزیع این خدمات در مناطق محروم عدالت اجرا می شود.
مسعود پزشکیان با اشاره به اینکه پراکندگی خدمات در سراسر کشور برای همه بیمه شدگان دسترسی عادلانه ایجاد می کند، افزود: برای ارائه خدمات درمانی مناسب هماهنگی میان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت لازم است تا هزینههای درمانی کمتر شود و در نقاطی که وزارت بهداشت هست تأمین اجتماعی خرید خدمت کند و در جاهایی که وزارت بهداشت نیست، به صورت درمان مستقیم خدمت ارائه شود تا دوگانگی در ارائه خدمات و ایجاد فضای درمانی از بین برود.
وی تصریح کرد: اگرسطح بندی خدمات و نظام ارجاع رعایت شود به اهداف اقتصاد مقاومتی که کنترل هزینه ها یکی از آنهاست دست می یابیم.
نماینده مشهد و کلات در مجلس : تلاش ها و فالیت های تأمین اجتماعی جای تقدیر دارد
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: تلاشها و فعالیتهایی که در تأمین اجتماعی انجام میشود جای تشکر دارد .
دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی افزود: متأسفانه در کشور به تدریج دولتها بخشی از وظایف خود را به بخش خصوصی واگذار میکنند و بخش خصوصی مقابل مردم قرار می گیرد.
وی ادامه داد: دولت نمیتواند تکالیف و و ظایف خود را به سازمان بیمه گر تحمیل کند . دولت نتوانسته است به وظایف خود به خوبی در این رابطه عمل کند .
دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی گفت: در برنامه ششم توسعه باید به سمت تقویت و یکپارچه سازی بیمههای اجتماعی حرکت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی مبتنی بر عدالت نیست و باید همه کارگران ساختمانی را تحت پوشش قرار گیرند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت : صرفه جویی و بهرهوری در تمامی اقدامات و فعالیتهای سازمان تأمین اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس: سازمان تأمین اجتماعی خدمت رسانی به بیماران سرطانی را بیشتر مورد توجه قرار دهد
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: مردم به وضعیت کمیسیونهای پزشکی و ازکار افتادگی اعتراض میکنند و در این رابطه باید دقت کافی را داشته باشید .
رسول خضری اظهار داشت: عدالت اجتماعی در حوزه سلامت باید مورد توجه قرار گیرد و یکپارچه سازی بیمهها نیز در همین چارچوب دنبال میشود.
وی خواستار توجه بیشتر سازمان تأمین اجتماعی به بیماران خاص و بیماران سرطانی شد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیانشهر: مطالبات سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه شدگان است
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیانشهر در مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: باید دنبال مطالبات سازمان که حق بیمه شدگان است بروید و مجلس نیز به تأمین اجتماعی دراین رابطه کمک میکند.
محمد حسین قربانی با بیان اینکه تأمین اجتماعی خیلی از افراد فقیر را بیمه کرد که این باعث بهبود عدالت اجتماعی شده، اظهار داشت: برخی از افرادی که بیمه کارگران ساختمانی هستند، کارگر نیستند. این منابع حق شما است. نگاه ما در مجلس آسیب رساندن به سازمان تأمین اجتماعی نیست .
وی خواستار سطح بندی بیمارستانها برای مراکز استانها و شهرستانها شد .
نماینده مردم کردکوی، بندر گز، بندر ترکمن و گمیشان: خدمات دندانپزشکی را تحت پوشش بیشتر قرار دهید
نماینده مردم کردکوی، بندر گز، بندر ترکمن و گمیشان نیز در این دیدار گفت: کسانی که در یک روستای محروم هستند همان حق بیمه ای را میدهند که در تهران میدهند و باید عدالت درمانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
محمد جواد نظری مهر با استقبال از برنامه محوری در سازمان تأمین اجتماعی افزود: در خصوص خدمات بیمه ای دندانپزشکی بیشتر پیگیری و رسیدگی کنید.
نماینده مردم دامغان درمجلس: تحت پوشش قرار گرفتن افراد از سوی تأمین اجتماعی موجب عدالت اجتماعی می شود
نماینده مردم دامغان درمجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: خیلی از افراد ضعیف را سازمان تأمین اجتماعی بیمه کرد که باعث بهبود عدالت اجتماعی شده است .
عبدالرحمن رستمیان افزود: همه کارگران باید بیمه شوند و این تکلیف قانونی تأمین اجتماعی است و اگر این کار را نکند خطا کرده است.برای اجرای قانون پشتیبان شما هستیم.
دکتر رستمیان افزود: بخشنامه بیمه بیکاری را به نحوی اجرا کنید که بیمه شدگان عمداً به طرف بیکاری نروند.
وی با بیان اینکه تولید درمان هزینه دارد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی هزینه ها را کمتر کند وبه سمت خرید خدمات درمانی بروید.
۲۸درصد از بودجه سازمان تأمین اجتماعی در سالجاری به بخش درمان اختصاص یافته است
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۲۸ درصد از بودجه سازمان تأمین اجتماعی در سالجاری به بخش درمان اختصاص یافته است.
محمد علی همتی در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: از بودجه ۵۸ هزار میلیارد تومانی سازمان در سال جاری، ۱۶ هزار میلیارد تومان در بخش درمان هزینه می شود.
وی با بیان اینکه در بخش درمان غیر مستقیم با جهش هزینه ها روبرو هستیم، اظهار داشت: در این بخش ۱۰ هزار و۳۰۰میلیارد تومان هزینه خواهیم داشت که معادل ۶۳ درصد از کل بودجه درمان سازمان است.
همتی با اشاره به ۷۸ مرکز بستری و ۲۷۷ مرکز سرپایی ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور گفت: ۶۵۰۰ پزشک اعم از ۲۵۰۰متخصص در این مراکز به بیمه شدگان خدمات ارائه می کنند.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: در بخش اعتبار بخشی بیمارستان ها که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود، به جز ۱۲ درصد از بیمارستان های ملکی، سایر بیمارستان های سازمان درجه یک و عالی کسب کردند .
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی به عنوان اولین خریدار درمان و دومین تولید کننده درمان در کشور محسوب می شود، افزود: ۴۵هزار نیروی انسانی در مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی فعال هستند.
همتی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی از۴۵ هزار مرکز درمانی در سراسر کشور خرید خدمت می کند، گفت: در سراسر کشور ۸۴۶ بیمارستان طرف قرار داد سازمان تأمین اجتماعی است.
وی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان برای طرح های توسعه ای سازمان تأمین اجتماعی در بخش درمان اختصاص یافته است، اظهار داشت: توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی در مراکز ملکی از اولویت های این سازمان است.
همتی در ادامه به برنامه های مهم بخش درمان سازمان پرداخت و گفت: استقرار سامانه اعتبار بخشی در تمامی مراکز، اجرای هتلینگ بیمارستانی، ارزیابی علمی، افزایش مقاومت بیمارستان ها و ارتقای دستگاه رادیولوژی، تجهیز ناوگان آمبولانس و مکانیزه کردن خدمات در بخش اسناد پزشکی از برنامه های عمده این سازمان است.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه تعداد تخت ها ی بیمارستانی از سال ۷۲ تاکنون به ۲برابر افزایش یافته، خاطر نشان کرد: متوسط اقامت بیماران در مراکز درمانی ملکی سازمان در حال حاضر ۸/۲ روز است.
سن بازنشستگی باید با نرخ امید به زندگی متناسب باشد
معاون فنی ودرآمد سازمان تأمین اجتماعی در این دیدار با اشاره به مکانیسم حمایت اجتماعی و تأمین اجتماعی گفت: در سیستم حمایت اجتماعی تأمین مالی از درآمدهای عمومی انجام می شود و منابع بیت المال است.
محمد حسن زدا سیستم تأمین اجتماعی را مبتنی بر مشارکت عمومی و حق الناس دانست و تصریح کرد: وقتی قانونی تصویب می شود که برای سازمان هزینه بر است باید منابع درآمدی آن نیز به آن سازمان تعلق یابد.
وی با بیان اینکه سن بازنشستگی زنان متوسط ۴۵سال و مردان ۵۰ سال در کشور است، اظهار داشت: در مقایسه با کشورهای دیگر متوجه می شویم در اغلب کشور هایی که تأمین اجتماعی توسعه یافته ای دارند، سن بازنشستگی بالاتر است.
زدا با اشاره به نسبت پشتیبانی ۲/۶ در حال حاضر گفت: امید به زندگی و سن بازنشستگی باید با هم حرکت کند اما در حال حاضر این مولفه ها در کشور از یکدیگر فاصله گرفته اند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه نرخ حق بیمه دریافتی سازمان تأمین اجتماعی در مقایسه با کشورهای دیگر کمتر است، تصریح کرد: باید مبنای کار در سازمان های بیمه گر فقط محاسبات اکچوئری باشدو بر اساس آن فعالیت کنند.
انتهای پیام