بانکهای مرکزی از مردم میخواهند طلا نخرند در حالیکه خود به خرید این فلز گرانبها مشغولند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل ازبولیون ولت، هند که بزرگترین بازار مصرف کننده طلای جهان است، با تقاضای بیش از حدی روبرو شده که دولت این کشور را ناچار کرده برای محدود کردن آن اقدام کند. وزیر دارایی هند هفته پیش اظهار کرد: بانکها در کاهش اشتیاق مردم برای طلا نقش دارند و تصور میکنم بانک مرکزی به بانکها توصیه کرده سکه طلا نفروشند.
وی همچنین از همه بانکهای این کشور خواست مشتریانشان را به سرمایه گذاری در طلا تشویق نکنند. عطش سیری ناپذیر مصرف کنندگان هندی برای طلا دولت این کشور را ناچار کرده مالیات واردات این فلز گرانبها را دو برابر کرده و به هشت درصد برساند اما اقتصاد هند تنها اقتصادی نیست که شاهد افزایش تقاضا برای طلا بوده است.
ریچارد پیترسون، مدیر موقت ضرابخانه آمریکا هفته گذشته اظهار کرده بود که در حال حاضر تقاضا برای شمش طلا کم سابقه است. آمار فروش سکه طلای ضرابخانه آمریکا رشد بیش از دو برابری تقاضا را نشان میدهد. ضرابخانه آمریکا در پنج ماه ابتدای امسال تا پایان مه، ۵۷۲ هزار اونس سکه طلا فروخت در حالیکه میزان فروش طی مدت مشابه سال گذشته تنها ۲۸۳ هزار و ۵۰۰ اونس بود.
در شرایطی که قیمت طلا تحت فشار تنزلی زیادی قرار دارد، برعکس آن میزان تقاضا به میزان چشمگیری رو به افزایش بوده است. به اعتقاد مایکل لومباردی، کارشناس مالی شرکت Profit Confidential، بانکهای مرکزی مهمترین عامل رشد قیمتهای طلا هستند. کشورهایی مانند روسیه، ترکیه و قزاقستان در حال بالا بردن ذخایر طلایشان هستند. بانکهای مرکزی بدنبال حفظ ثبات در ذخایرشان هستند و طلا این کار را به خوبی انجام میدهد.
در شرایطی که فدرال رزرو آمریکا به چاپ پول بیشتر ادامه میدهد، مطمئنا بانکهای مرکزی تمایل کمتری به نگه داشتن دلار در ذخایرشان دارند. بانکهای مرکزی نسبت به ارزهای کاغذی نگران هستند، از این رو برای حفظ ثبات ذخایرشان به طلا به عنوان جایگزین روی میآورند.
انتهای پیام