معاون شرکت بورس از عرضه اولیه ۱۰ شرکت تا پایان سال خبر داد و گفت: برای موفقیت عرضه اولیه باید صنایع جدید وارد بازار سرمایه شوند و صنایع مورد اقبال بازار با برنامه ریزی مناسب در بورس عرضه شوند.

معاون شرکت بورس از عرضه اولیه ۱۰ شرکت تا پایان سال خبر داد و گفت: برای موفقیت عرضه اولیه باید صنایع جدید وارد بازار سرمایه شوند و صنایع مورد اقبال بازار با برنامه ریزی مناسب در بورس عرضه شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir) ، امیرحمزه مالمیر در گفت‌وگو با ایسنا، به سیاست شرکت بورس در خصوص عرضه های اولیه اشاره و اظهار کرد: باید عرضه هایی انجام شود که صنعت جدیدی به بازار شناسانده شود و یک انتخاب جدید پیش روی بازار سرمایه قرار گیرد؛ به عنوان مثال شرکت پتروشیمی مبین که به عنوان دومین عرضه اولیه وارد بورس شد صنعت جدیدی است که وارد بازار سرمایه شده است؛ بنابراین با عرضه این شرکت‌ها انتخاب جدیدی پیش روی سرمایه گذاران قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه برخی از عرضه های اولیه بسیار کوچک بوده و از اهمیت زیادی برخوردار نیستند، تاکید کرد: برای موفقیت عرضه اولیه باید صنایع جدید وارد بازار سرمایه شوند تا بتوانند گزینه ای را در بازار تعریف کنند. علاوه بر این باید صنایع مورد اقبال بازار با برنامه ریزی مناسب در بورس عرضه شوند.

مالمیر در مورد ناموفق بودن اولین عرضه اولیه بورس توضیح داد: در عرضه های اولیه خریدار و فروشنده باید برای خود سقف و کف قیمتی داشته باشند ولی استنباط بازار این است که عرضه اولیه با هر قیمتی که عرضه می شود بدون توجیه و بدون اینکه در مورد قیمت تحلیلی وجود داشته باشد، خریداری شود که این روش درستی نیست.

معاون شرکت بورس عنوان کرد: سهامدار عمده سیمان خوزستان در روز اول به صورت شفاهی تعهد داده بود که از سهم در قیمت عرضه شده حمایت کند و اجازه پایین آمدن قیمت را ندهد ولی سهامداران بعد از عرضه و علی رغم اینکه سهامدار عمده سهم را در قیمت ۳۴۵ تومان نگه داشته بود، سهم خود را با قیمت های منفی واگذار کردند یعنی در روز عرضه اولیه سهامداران برای خرید هیچ سقف قیمت نداشتند و به محض اینکه فروشنده قیمت ۴۴۵ تومانی را وارد سیستم کرد، درخواست خرید خود را در این قیمت ارائه کردند.

وی اضافه کرد: در صورتیکه خریداران می توانستند اگر قیمت پایین تری مدنظر داشتند همان قیمت را وارد سیستم کنند و نهایت این بود که عرضه اتفاق نمی افتاد لذا زمانی که این اتفاق رخ داده و سهام عرضه شده به فروش رفته نشان می دهد که قیمت را بازار پذیرفته و نباید نسبت به پس زدن آن اقدام می کرد.

به گفته مالمیر اگر سهامدار عمده و تحلیل گران هر کدام وظیفه خود را به درستی انجام دهند در نهایت قیمت منصفانه ای حاصل می شود اما اگر بازار فقط منتظر باشد که ببیند سهامدار عمده سهم را با چه قیمتی عرضه می کند و آن هم با همان قیمت خریداری کند، رویه درستی نیست.

وی معتقد است: با این حال شرکت های سیمانی در شرایط عادی اقتصاد ارزش ذاتی به مراتب بالاتری از این اعداد دارند ولی در شرایط فعلی بازار و جو حاکم در بازار سرمایه به خصوص صنعت سیمان، قیمت عرضه شده سیمان خوزستان قیمت بالایی بود اما قطعا شرکتی که ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش ذاتی دارد، در صورت محاسبه ارزش جایگزینی و آینده ای که دارد می تواند در صورت بهبود شرایط بازار به رشد و سودآوری شرکت کمک مطلوبی کند و سهام این گروه را با اقبال مواجه سازد.

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تصریح کرد: با این حال امیدواریم هر ماه یک عرضه اولیه در بورس داشته باشیم به طوری که در دو ماه ابتدایی سال، دوعرضه اولیه صورت گرفته و تا انتهای سال ۱۰ عرضه دیگر انجام می شود البته در عرضه های اولیه شرایط و کشش بازار را مدنظر قرار می دهیم.

وی با بیان اینکه در عرضه پتروشیمی مبین کل سهام شرکت جذب شد، تاکید کرد: اگر بتوانیم صنایع جدیدی وارد بازار کرده و گزینه های جدیدی در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم، موفق عمل کرده ایم لذا شرکت هایی که صنعت جدید دارند و صنایعی که با استقبال رو به رو می شوند از اولیت برخوردارند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=61414
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد
بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد
بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد
بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد
بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد
بورس هر ماه یک عرضه اولیه دارد