به گفته فعالان «شایعه عرضه درهم در بازار دبی» از عوامل مهمی بود که به تغییر روند دلار و کاهش نوسانات کمک کرد. به گفته آنها پایین بودن نرخ برابری دلار به درهم در بازار داخلی نسبت به بازار کشور همسایه در روزهای پیشین اثر زیادی بر رشد قیمتی دلار گذاشت،

دامنه نوسانات دلار روز دوشنبه محدودتر از روزهای ابتدایی هفته بود تا قیمت شاخص بازار ارز ایران افت و خیز چندانی را به ثبت نرساند. بهای دلار پس از دو روز افزایش، روز دوشنبه با ۵ تومان افت به ۳۳۶۰ تومان رسید. به گفته فعالان «شایعه عرضه درهم در بازار دبی» از عوامل مهمی بود که به تغییر روند دلار و کاهش نوسانات کمک کرد. به گفته آنها پایین بودن نرخ برابری دلار به درهم در بازار داخلی نسبت به بازار کشور همسایه در روزهای پیشین اثر زیادی بر رشد قیمتی دلار گذاشت، ولی عرضه ارز درهم در روز گذشته تا حد زیادی اختلاف قیمتی دو بازار را کاهش داد. کاهش دلار در روز دوشنبه، قیمت سکه را نیز تحت‌تاثیر خود قرار داد و بهای این کالا با ۶ هزار تومان افت به ۹۶۹ هزار تومان رسید. ریزش قیمت اونس در بازارهای جهانی به زیر ۱۲۰۰ دلار تا ساعت ۳بعد از ظهر عامل دیگری بود که افت سکه را تسهیل کرد.
آرامش پس از دو روز
روز دوشنبه مسیر دلار پس از دو روز افزایش تغییر کرد تا شاخص بازار ارز اولین کاهش خود از ابتدای هفته را تجربه کند. بهای دلار که روز شنبه با ۳۰ تومان افزایش به ۳۳۴۵ تومان رسیده بود، در روز یکشنبه به این رشد ادامه داد و با ۲۰ تومان افزایش دیگر به ۳۳۶۵ تومان رسید. با این وجود این ارز در روز دوشنبه روند قیمتی خود را تغییر داد و با ۵ تومان افت به نرخ ۳۳۶۰ تومان رسید. دامنه نوسانات شاخص بازار ارز نیز در این روز محدودتر از روزهای شنبه و یکشنبه بود. شاخص بازار ارز، روز دوشنبه در محدوده ۳۳۵۵ تومان تا ۳۳۶۵ تومان نوسان کرد. این در حالی است که در روز پیشین این ارز تغییرات قیمتی خود را در بازه ۳۳۶۵ تومان تا ۳۳۹۰ تومان ثبت کرده بود. دیگر تفاوت بازار روز دوشنبه، شروع بازار با نرخ مشابه روز یکشنبه بود. روز دوشنبه دلار معاملات خود را با قیمت ۳۳۶۵ تومان آغاز کرد که نوسانی نسبت به روز یکشنبه نداشت. این اتفاق در حالی رخ داد که در دو روز ابتدایی هفته، دلار معاملات خود را با نرخ‌ بالاتری نسبت به نرخ بسته شده روز قبل آغاز کرده بود.

شایعه عرضه درهم
روز دوشنبه شایعه‌ای در بازار ارز شنیده می‌شد که حکایت از این داشت که عرضه درهم در بازار دبی افزایش یافته است. به گفته فعالان، عرضه ارز در بازار دبی و تلاش برای نزدیک کردن نرخ برابری دلار به درهم در بازار داخلی با بازار دبی یکی از عواملی بود که قیمت دلار در روز دوشنبه را تحت‌تاثیر قرار داد. از چهارشنبه هفته گذشته، نرخ درهم در بازار کشور همسایه، قیمت دلار بازار داخلی را متاثر کرد و پایین بودن نرخ برابری این دو ارز در بازار تهران نسبت به بازار دبی، موجب شد برخی از معامله‌گران سعی کنند با تبدیل ارزها به یکدیگر از تفاوت قیمتی دو بازار سود ببرند، اما به گفته فعالان عرضه درهم در روز گذشته تا حدی تقاضا برای خرید و خروج ارز از کشور را کاهش داد. به گفته آنها این عرضه تقاضای واقعی تاجران و واردکنندگان را نیز تا حدی برطرف کرد تا فشار زیادی نیز از این سمت به بازار وارد نشود.
از سوی دیگر به اعتقاد فعالان، دستگیری و برخورد انتظامی با برخی معامله‌گران غیررسمی در روز یکشنبه، موجب شد افراد این دسته در روز دوشنبه معاملات خود را با احتیاط بیشتری انجام دهند؛ در نتیجه تقاضای آنها تا حد زیادی کاهش پیدا کرد. پس از برخورد با شماری از این افراد در چهارشنبه گذشته، روز شنبه این فعالان سعی کردند با برخی تحرکات، نرخ دلار را دچار نوسان کنند، اما به‌نظر می‌رسد ادامه برخورد در روز یکشنبه تا حدودی موجب عقب نشینی این گروه و مداخلات آنها در بازار ارز شد. معاملات آتی نرخ ارز از تاریخ ۲۹ دی‌ توسط بانک مرکزی ممنوع شد، ولی این گروه از اواخر اسفند با کاهش نرخ ارز بار دیگر به بازار بازگشتند.
برخی از فعالان اعتقاد دارند در کوتاه‌مدت برخورد با این دسته موجب رشد قیمت خواهد شد، این در حالی است که گروه دیگری اعتقاد دارند با وجود افزایش کوتاه‌مدت، برخورد با معامله‌گران آتی موجب خواهد شد که در آینده بازار ارز نوسانات زیادی را تجربه نکند. به اعتقاد آنها، برخورد با معامله‌گران غیررسمی در کوتاه‌مدت تا حدی فضای بازار را ملتهب خواهد کرد و این عده تمام تلاش خود را می‌کنندکه قیمت‌های بازار را تحت‌تاثیر فعالیت‌های خود قرار دهند، اما در صورت ساماندهی و کاهش فعالیت دلالان، تاثیر این گروه در بلندمدت کم و دامنه نوسانات بازار محدود خواهد شد؛ چراکه هدف دلالان کسب سود از نوسانات قیمتی است و آنها تمام تلاش خود را برای نوسان‌گیری و ایجاد تغییر در قیمت‌ها می‌کنند.
در نتیجه کاهش تحرکات و فعالیت آنها تا حدود زیادی فضای بازار ارز را آرام‌تر و معاملات بازار را بر اساس تقاضای واقعی خواهد کرد. این در حالی است که عده‌ای از فعالان اعتقاد دارند نبود دلالان و عرضه ارز از سوی آنها روند دورانی عرضه و تقاضای بازار را دچار اختلال خواهد کرد و به تبع آن حجم ارز بازار ‌محدودتر از گذشته خواهد شد؛ چراکه ارزی از سوی این گروه برای معامله وارد بازار نخواهد شد.

بازگشت سکه به کانال ۹۶۰ هزار تومان
روز شنبه سکه بهار آزادی تحت‌تاثیر رشد دلار و طلای جهانی وارد کانال ۹۷۰ هزار تومان شد؛ روز یکشنبه با توجه به افزایش شاخص بازار ارز و ثبات اونس به رشد خود ادامه داد و به قیمت ۹۷۵ هزار تومان رسید، اما روز دوشنبه بهای سکه از سوی دو نیروی اونس و دلار تحت فشار قرار گرفت تا افت قیمت‌ها رقم بخورد. به این ترتیب در روز گذشته روند بهای اونس و دلار روند قیمتی سکه را معکوس کردند. در سومین روز هفته بهای سکه با ۶ هزار تومان کاهش به ۹۶۹‌هزار تومان رسید. افت ۵ تومانی دلار و کاهش بهای اونس به زیر ۱۲۰۰ دلار از عوامل اصلی بود که قیمت روز دوشنبه را تحت‌تاثیر قرار داد. با وجود افت سکه، بررسی‌ها نشان‌دهنده آن است که حباب قیمتی این کالای‌گرانبها در روز دوشنبه نیز منفی بود. روز دوشنبه ارزش ذاتی سکه ۹۵۳‌هزار تومان بود و اختلافی ۱۶ هزار تومانی با قیمت بازار داشت.
روز دوشنبه در کنار سکه تمام بهای نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز راه کاهشی را پیمود. در سومین روز هفته بهای نیم‌سکه با ۳ هزار تومان افت به ۵۲۱ هزار تومان و قیمت ربع‌سکه هم با ۳‌هزار تومان افت به ۲۸۱ هزار تومان رسید.
روز گذشته هر گرم طلای عیار نیز به زیر ۱۰۰ هزار تومان رسید. در سومین روز هفته بهای هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۹۹۰ تومان افت به ۹۹ هزار و ۱۵۰ تومان رسید.

 

منبع: دنیای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=60109
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران
تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران
تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران
تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران
تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران
تاثیر شایعه عرضه درهم در بازار دبی بر بازار ارز ایران