وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام آغاز طرح پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و همچنین اقدامات ترمیمی از مقطع ابتدایی و سپس گسترش آن به دیگر مقاطع تحصیلی، در عین حال حمایت بیش از پیش بیمه ها از خدمات دندانپزشکی را خواستار شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام آغاز طرح پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و همچنین اقدامات ترمیمی از مقطع ابتدایی و سپس گسترش آن به دیگر مقاطع تحصیلی، در عین حال حمایت بیش از پیش بیمه ها از خدمات دندانپزشکی را خواستار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسمی با عنوان آغاز طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت دهان و دندان گفت: جامعه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و… همچنان جزو گروههای مورد احترام جامعه هستند. برهمین اساس باید به رفتار، اعمال و نوع خدمات ارائه شده و همچنین رعایت حقوق مردم، نهایت توجه را داشته باشیم و از خودمان ارزیابی داشته باشیم.
وی از انجمنهای مختلف دندانپزشکی خواست تا به تشکیل کمیته اخلاق در این حوزه بپردازند و گفت: این درخواستم به جهت آن است که هیچگاه نمیتوانیم بگوییم بینقص هستیم، چراکه در این میان مسائل مالی نیز مطرح هستند و وقتی مبنا مادیات قرار میگیرد، ممکن است اشکال و خطا نیز در آن وجود داشته باشد. جامعه دندانپزشکی نیز از این موضوع بری نیست. البته برخیها بدسلیقه هستند و همیشه سطلهای زباله را میبینند نه یک خانواده محترم را.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین باید به مسائل اخلاقی توجه و به مردم احترام شود البته حتما چنین موضوعی مورد نظر تمام گروههای پزشکی قرار دارد.
هاشمی با اشاره به بازار آشفته دندانپزشکی ادامه داد: متاسفانه این بخش حتی در وزارتخانه خود صاحبی نداشت؛ نه در حوزه بهداشت و نه در حوزه درمان جایگاهی برای حوزه دندانپزشکی وجود نداشت. تنها یک دبیرخانه امورات مربوط به دندانپزشکی را پیگیری میکرد. براین اساس نیاز بود تا مجموعهای بنشینند و راجع به دندانپزشکی کشور تصمیم بگیرند. اکنون فرصت بسیار خوبی جهت ساماندهی این حوزه است، چراکه اهمیت حوزه دندانپزشکی کمتر از حوزه پزشکی نیست و بسیاری از مشکلات حوزه پزشکی به سلامت دهان و دندان مربوط میشود.
وی در ادامه صحبتهایش هزینههای پرداختی مردم بابت خدمات دندانپزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به هزینههایی که مردم در این زمینه پرداخت میکنند، لازم است که دستگاهی راجع به این حوزه اعم از بهداشت، درمان و تجهیزات تصمیمگیری کنند. آن دسته از افرادی هم که همواره حوزه سلامت را نقد میکنند نباید به حاشیهها توجه کنند، چراکه اصل کار مهم است. نهایتا تمام اقدامات در وزارت بهداشت باید به سلامت مردم منجر شود.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه چندان موافق عنوان «آغاز طرح تحول سلامت در حوزه دهان و دندان» نیستم، افزود: چراکه ترجیح میدهم کار ابتدا شروع شود و از استمرار آن اطمینان یابیم و سپس به مردم اعلام کنیم. امیدوارم با طرح چنین عنوانی مسوولان مربوطه به خوبی وظایف خود را عمل کنند تا اعلام این طرح باعث روسیاهی ما نشود.
وی در این باره ادامه داد: پیش از این به مردم قولهایی داده شده که متاسفانه عملیاتی نشده است. ما باید به آنچه که اعلام میکنیم عمل کنیم. نگرانیام آن است که از امروز به بعد هرکسی که مشکل دهان و دندان دارد بگوید پس طرح تحول در این حوزه چه شد؟ آنچه که قرار است در این حوزه اتفاق بیفتد، پیشگیری، بیمهها باید مردم را کمک کنند.
به گفته وزیر بهداشت، شورای سلامت دهان و دندان در زمینه تمام مسایل مطرح در این حوزه برنامه ریزی و هدفگذاری کرده است. این هدفگذاری از پایه ابتدایی شروع شده و تا پایه متوسطه ادامه میابد. در عین حال کلینیک های ویژه باید تقویت شوند و بیمارستانها از درمانگاههای دندانپزشکی بهره مند شوند؛ البته این موضوع به معنی تقویت بخش خصوصی است نه تضعیف. فعالان در بخش خصوصی هم میتوانند در این طرح حضور یابند تا به این ترتیب مقداری سطح دندانپزشکی را در اقصی نقاط کشور ارتقا بخشیم.
بخش عمدهای از ظرفیت پذیرشها را باید به پذیرش بومی اختصاص دهیم
وی ادامه داد: اگر هم افزایی ایجاد شود و به کار تیمی اعتقاد داشته باشیم، میتوانیم شکل خدمات را ارتقا بخشیم. حدود دو دهه گذشته به دنبال مجوز مجلس، بهداشتکاران دهان و دندان، دندانپزشک شدند اما به دلیل مشکلات ناشی از این طرح، این امر متوقف شد. این رشته هم باید با کمک معاونت آموزشی و دبیرخانه مربوطه ساماندهی شود.
هاشمی در ادامه صحبت هایش به مشکلات ناشی از کمبود دتدانپزشکان در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰ سال با سهمیههای مختلف، دستیار، پزشک و دندانپزشک تربیت کردهایم اما همچنان در مناطق محروم مشکل کمبود نیرو داریم. مدام مطرح میکنند که دندانپزشک زیاد داریم اما در بازدیدهایم از استانهای مختلف و به ویژه در مناطق محروم، چنین امری را مشاهده نکردهام. البته مسلم آن است که تعرفهها باید اصلاح شود. در عین حال بخش عمدهای از ظرفیت پذیرشها را باید به پذیرش بومی اختصاص دهیم و برایشان ظرفیتهایی تعریف شود که در مناطق ماندگار شوند و به این ترتیب دسترسی به خدمات بهداشت دهان و دندان به صورت نسبی فراهم شود.
تاسیس ۱۰۰۰ کلینیک ویژه دنانپزشکی در بیمارستانهای کشور
وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش ضمن تاکید بر لزوم قیمتگذاری لوازم، مواد و تجهیزات دندانپزشکی افزود: امیدواریم آنچه که امروز مسوولان مربوطه در پشت تریبون بر آن قول دادهاند، تا یک سال آینده به نحو شایسته عملیاتی شده باشد و جایگاه دندانپزشکی در ساختار وزارت بهداشت به نحوی تعریف شود که در دورههای بعد نیز ادامه یابد. لازم است نقشه راه سلامت دهان و دندان را داشته باشیم تا به این ترتیب تکلیف ما، تربیتکنندگان نیرو و همچنین بیمهها مشخص شود.
هاشمی همچنین در جمع خبرنگاران نیز تاکید کرد: اقدام مهمی که از امروز آغاز میشود، مربوط به بحث پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان در سنین ابتدایی است. به این ترتیب که طی یک سال و نیم آینده مقطع تحصیلی ابتدایی تحت پوشش این خدمات قرار خواهد گرفت. این خدمات شامل ارایه خدمات پیشگیری از پوسیدگی و همچنین ترمیم دندانهای پوسیده است. در عین حال ارائه این خدمات به سنین زیر ۱۴ سال نیز از سوی بیمهها حمایت میشود.
وی با ابراز امیدواری کرد از اینکه سطح پوشش بیمهها برای ارائه خدمات دندانپزشکی به سنین بالاتر نیز افزایش یابد اظهار کرد: تاکنون خدمات دندانپزشکی در حوزه دولتی را کمتر شاهد بودهایم. برهمین اساس کلینیکهای ویژه در استانها دایر و درمانگاههای دندانپزشکی در بیمارستانهای تحت پوشش وزارت بهداشت تا یک سال آینده فعال میشوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: البته در حوزه درمان دندانپزشکی کار بسیار سختی داریم. چراکه تاکنون ۹۳ تا ۹۵ درصد خدمات، خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی ارائه شده است. با توجه به شرایط موجود جهت ساماندهی این حوزه باید به تدریج پیش برویم. در عین حال بیمهها هم باید توانمند شوند.
هاشمی ضمن تاکید بر لزوم توجه مردم به بهداشت و پیشگیری ادامه داد: مشکل آن است که مردم برای سلامتشان هزینه نمیکنند و به پیشگیری نیز بیتوجه هستند. به همین دلیل متاسفانه علاوه بر سالمندان، نسل جوان ما نیز گاها از بیماریهای دهان و دندان رنج میبرند.
وی در پایان صحبتهایش گفت: در مجموع ۵۷۰ بیمارستان تحت پوشش وزارت بهداشت، ۱۰۰۰ کلینیک ویژه که دایر خواهد شد و همچنین ۱۰۰۰ کلینیک فعال در مناطق روستایی در جهت ارتقای خدمات سلامت فعالیت خواهند کرد. امیدواریم به تدریج مشکلات حوزه دهان و دندان برطرف شود.
انتهای پیام