رشد پایه پولی در سال گذشته به ۲۷.۲ درصد رسیده در حالی که این شاخص در سال ۹۰، ۲.۸ درصد بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از فارس،رشد پایه پولی در سال ۹۱ بسیار بیشتر از سال ۹۰ بوده به طوری که رشد ۲.۸ درصدی پایه پولی در آن سال به ۲۷.۲ درصد رسیده است. علت اصلی این رشد پایه پولی مطالبات بانک مرکزی از بانکها بوده است.
همچنین ضریب فزاینده با ۲ واحد کاهش از ۴.۸ به ۲.۸ رسید. ضریب فزاینده پولی میزان سرعت گردش پول در اقتصاد را نشان میدهد. در واقع در صورتی که ضریب فزاینده پولی ۳ باشد، بیانگر این است که هر یک واحد پولی ۳ واحد در اقتصاد اثرگذاری خواهد داشت.
معمولا در اقتصاد وقتی رشد و رونق اقتصادی کاهش مییابد، ضریب فزاینده و سرعت گردش پول کند میشود. با این کاهش ضریب فزاینده احتمال کاهش رشد اقتصادی سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ میرود. در آخرین گزارش، رشد اقتصادی در سال ۹۰ حدود ۳.۲ درصد بوده است.
در حالی که سهم ضریب فزاینده در سال ۹۰ نسبت به پایه پولی در رشد نقدینگی افزایش یافته بود، با توجه به آمارهای سال ۹۱ سهم پایه پولی در رشد نقدینگی بیشتر بوده است.
نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۳۹۱ بالغ بر ۴۶۰۷ هزار میلیارد ریال بوده و با توجه به اقدامات انجام شده، در پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ این میزان به ۴۵۸۱.۵ هزار میلیارد ریال رسیده است.
نقدینگی در پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ نسبت به پایان اسفندماه ۱۳۹۰ حدود ۵ درصد افزایش داشت درحالی که نقدینگی در پایان اردیبهشت ۱۳۹۲ نسبت به پایان سال ۱۳۹۱ نه تنها افزایش نداشته بلکه حتی کاهش داشته است.
لنتهای پیام