با توجه به تجربه ای که صندوق توسعه بازار در خصوص ایجاد صندوق سپاس داشت و در راستای حمایت از سهامداران خرد و کمک به ایجاد نقدشوندگی در بازار سرمایه، صندوق بازنشستگی کشور در نظر دارد تا صندوقی را با ماهیت ETF با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان تأسیس کند تا در قالب این صندوق، سهام مجموعه شرکت های صندوق بازنشستگی قرار گیرد.
صندوق بازنشستگی کشوری درصدد راه اندازی صندوق مشابه با صندوق سپاس در بازار سرمایه است تا از این جهت علاوه بر افزایش نقدشوندگی در بازار سرمایه، شاهد رونق سهام زیر مجموعه این صندوق نیز باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول (poolpress.ir)، سعید شیرزادی، معاون صندوق بازنشستگی کشور با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که صندوق توسعه بازار در خصوص ایجاد صندوق سپاس داشت و در راستای حمایت از سهامداران خرد و کمک به ایجاد نقدشوندگی در بازار سرمایه، صندوق بازنشستگی کشور در نظر دارد تا صندوقی را با ماهیت ETF با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان تأسیس کند تا در قالب این صندوق، سهام مجموعه شرکت های صندوق بازنشستگی قرار گیرد.
وی در این خصوص ادامه داد: واحدهای این صندوق سرمایه گذاری بر مبنای سهام شرکت های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری لحاظ شده است که به نظر می رسد با توجه به چشم انداز و پیش بینی مجموعه بازنشستگی کشوری از دارایی ها و شرکت های زیر مجموعه بازدهی ۳۰ درصدی برای این صندوق ها، در نظر گرفته شود .
وی در این خصوص ادامه داد: تصمیم بر آن شد که اوراق تبعی اختیار با نرخ بازدهی ۳۰ درصدی در این صندوق به صورت یک ساله طراحی شود و این اوراق نیز به خریداران واحدهای صندوق صبا ارائه شود.
شیرزادی با اشاره به مراحل قانونی طی شده در این صندوق خاطرنشان ساخت: تمام مقدمات اخذ مجوز ها صورت گرفته است و با توجه به همکاری سازمان و شرکت بورس اوایل فروردین ماه ۹۴ واحدهای این صندوق برای فروش در بازار سرمایه ارائه خواهد شد.
وی در خصوص مزیت های این صندوق اشاره داشت: یکی از مزیت های این صندوق این است که به نقدشوندگی در بازار سرمایه کمک می کند و با ایجاد نقدشوندگی مضاعف برای شرکت ها، ارزندگی سهام داخل این صندوق نمایان می شود.
وی ادامه داد: از دیگر مزیت های آن می توان به بازدهی ۳۰ درصدی آن اشاره داشت که با نظارت صندوق بازنشستگی کشوری صورت می گیرد در حالی که انتظار می رود این صندوق در آینده بزرگ تر شود .
شیرزادی در پایان افزود: تصور ما این است که ظرفیت های بازار سرمایه برای احیای ابزارهای جدید معاملاتی زیاد است و اگر همتی باشد و فعالین بازار وقتی احساس نیاز به نقدشوندگی دارند به این سمت بیایند و از این ابزار کمک بگیرند می توانند به شرایط بازار کمک کنند.
وی در خصوص این گونه صندوق ها ابراز داشت: با توجه به روند دو سه روز اخیر بازار سرمایه و چشم انداز مثبتی که برای سالهای آتی و ۹۴ از بازار سرمایه داریم به نظر می رسد این صندوق ها نه تنها به بازدهی مناسب خواهند رسید بلکه، تعداد آن ها نیز افزایش یافته و شاهد خلق ابزارهای جدید خواهیم بود.
انتهای پیام