دولت نقش اصلی را در بنگاهدار کردن بانک‌ها ایفا می‌کند، چرا که برای خلاصی از بدهی‌هایی که بانک‌ها داشت با واگذاری برخی شرکت‌ها به بانکها راه آنها را برای بنگاه‌داری باز کرد.

یک کارشناس امور بانکی معتقد است: دولت نقش اصلی را در بنگاهدار کردن بانک‌ها ایفا می‌کند، چرا که برای خلاصی از بدهی‌هایی که بانک‌ها داشت با واگذاری برخی شرکت‌ها به بانکها راه آنها را برای بنگاه‌داری باز کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول (poolpress.ir)، کارشناسان امور بانکی اعتقاد دارند که تحمیل تسهیلات تکلیفی، تعیین دستوری نرخ سود، پرداخت نشدن بدهی‌های دولت، تحمیل هزینه دولت بر بانک‌ها در جهت پرداخت اعتباراتی مانند مسکن مهر باعث شد تا بانک‌ها چه علاقه داشته و چه علاقه نداشته باشند به ناچار وارد عرصه بنگاه‌داری شوند. اما به‌تدریج طعم شیرین بنگاهداری باعث شد تا بانک‌ها به رقیب جدی بخش خصوصی در عرصه اقتصاد رکود زده تبدیل شوند و فعالیت‌های خود را در این عرصه گسترش دهند.

اما از سوی دیگر بنگاه‌داری بانک‌ها از سوی بخش خصوصی به آن دلیل مورد اعتراض واقع می‌شود که دست و پای این بخش را بسته و نمی‌گذارد آن طور که باید در اقتصاد نقش خود را ایفا کنند و از طرف دیگر به طور کلی بانک‌ها از رسالت اصلی خود که ارتباط دادن دارنده پول و نیازمند آن است فاصله گرفته‌اند.

در این راستا اخیرا رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی با تاکید بر اینکه اصولا وظیفه بانک‌ها،‌ بنگاه‌داری نیست، گفته که وضع کنونی بانک‌ها به علت سیاست‌ها و دستورات تکلیفی است که در سال‌های گذشته اعمال و باعث شده تا بانک‌ها به این سمت حرکت کنند.

با این حال دولت تاکید دارد تا هرچه سریعتر بانک‌ها اموال مازادشان را بفروشند و دست از بنگاه‌داری بردارند. در مقابل کارشناسان اقتصادی و فعالان بانکی معتقدند خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری بین سه تا پنج سال امکانپذیر نیست. چرا که اکنون در شرایط رکود اقتصادی این زمان مناسب نیست و بنگاه‌داری نکردن بانک‌ها به الزامات و شرایط خاصی نیاز دارد.

در این رابطه یک کارشناس بانکی با تاکید بر این که دولت بانک‌ها را بنگاه‌دار کرد به اقتصاد نیوز اظهار کرد: دلیل اصلی حرکت بانک‌ها به سمت بنگاه‌‌داری بدهی‌های کلان دولت به بانک‌ها بود. بنابراین دولت برای خلاصی از این بدهی‌ها برخی از دارائی‌های خود همچون نیروگاه را به بانک واگذار کرد. به‌طور مثال در سال‌های گذشته شاهد بودیم که دولت تنها به یک بانک ۳۰ شرکت اقتصادی را واگذار کرده است.

او تاکید دارد: بانک‌ها به اجبار به سمت بنگاه‌داری حرکت کرده‌اند و درآمد بهره برای بانک‌ها بسیار بی‌دردسرتر از بنگاه‌داری است، به جای این روش غلط دولت باید بنگاه‌ها را به بخش خصوصی واگذار و درآمد حاصله را به بانک‌ها ارائه می‌کرد.

به اعتقاد این مدیر پشین بانکی تا پایان سه سال یا پنج سال مهلت برای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری هیچ تغییری رخ نخواهد داد و در سال‌های گذشته چندین بار از این مهلت‌ها به بانک‌ها داده شده اما در عمل اتفاقی رخ نداده است.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=57582
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است
دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است
دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است
دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است
دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است
دولت در بنگاه‌داری بانک‌ها مقصر است