شاخص با شروعی دوباره و صعودهای آهسته قصد رسیدن به زمان نهایی اعلام نتیجه مذاکرات را داشت که متاسفانه با افت شدید نزدیک به ۹۰۰ واحد طی دو روز، معادلات خود را برهم زد بهطوری که باز هم موجی از ناامیدی را در دل سهامداران ایجاد کرد.
در حالی که بازار سهام در انتظار شنیدن اخبار مثبت برای رونق دوباره است، شاخص با تردیدهای مکرر روزهای کاری را به پایان میرساند، با نگاهی به روند طی شده آن در اواسط بهمن سال جاری باید گفت شاخص با شروعی دوباره و صعودهای آهسته قصد رسیدن به زمان نهایی اعلام نتیجه مذاکرات را داشت که متاسفانه با افت شدید نزدیک به ۹۰۰ واحد طی دو روز، معادلات خود را برهم زد بهطوری که باز هم موجی از ناامیدی را در دل سهامداران ایجاد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، روز گذشته نیز شاخص با افت ۵واحدی نتوانست خود را به کانال ۶۵هزار واحد برساند، هرچند که افت دیروز چشمگیر نبود، اما درجا زدن شاخص در کانال ۶۴هزار واحد نیز اتفاق خوشایندی برای بورس و سهامداران نیست کارشناسان براین باورند که طولانی شدن مذاکرات هستهیی بیشترین لطمه را بر معاملات بازار سهام گذاشته است که باید با مدیریت مسوولان حالت طبیعی بورس بازگردد.
تردید شاخص ادامه دارد
دبیر کانون سرمایهگذاری ایران در گفتوگو با تعادل با اشاره به افت و خیزهای چند روز اخیر شاخص اظهار کرد: صعودهای آهسته و نزولهای شدید شاخص بیانگر مردد بودن آن است. بهروز خدارحمی افزود: با توجه به افتهای شدید شاخص طی یکسال گذشته، بازار دیگر واکنشی به اخبار ضد و نقیض نشان نمیدهد به نوعی شاخص کل نسبت به شایعات داغ هر روز ضدضربه شده است.
وی بورس را در انتظار اقدامات عملی دانست و اظهار کرد: صحبتهای متفاوتی درخصوص رونق بازار سهام و رشد آن از سوی مدیران سازمان بورس و مسوولان دولتی شنیده شده، اما صحبتهای آنان تنها در قالب وعدههای تکراری عنوان شده است.
این کارشناس بازار سرمایه روند فعلی بورس را مردد اما منطقی عنوان کرد و گفت: از آنجایی که روند معاملات بازار سهام در سال گذشته کاملا هیجانی بود بازتاب آن را در سال جاری مشاهده کردیم، اما با بررسی معاملات سالهای گذشته و مقایسه آن با شرایط کنونی به این نتیجه میرسیم که شاخص برای رسیدن به نتیجه مطلوب خود کماکان مردد است.
دبیر کانون سرمایهگذاری ایران درخصوص وضعیت فعلی بورس بیان کرد: بنا به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور وضعیت کنونی بازار سهام و حجم معاملات آن منطقی تلقی میشود، اما باید گفت این نوسانهای غیر قابل پیشبینی باید بازاری جذاب را برای سهامداران رقم زند.
بازار سهام باید واکسینه شود
خدارحمی با اشاره به مذاکرات هستهیی و تاثیر آن بر بازار سهام عنوان کرد: همه مردم کشور در انتظار نتیجهیی مثبت از مذاکرات هستهیی هستند، اما با بررسی همه جوانب و درنظر گرفتن عدم توافقات طرفین مذاکره باید گفت بازار سرمایه با وضعیت بحرانی روبهرو خواهد شد که مدیران سازمان با در نظر گرفتن ابعاد مختلف باید بازار را واکسینه از هر خبر منفی کنند.
خودروییها در مرکز توجه
در معاملات دیروز بازار سهام، تعداد ۵۰۸میلیونو۳۲هزار و ۳۷۵ سهم و حقتقدم به ارزش یکهزارو۱۳۰میلیاردو۹۸۱میلیون ریال خریداری شد. همچنین دادوستدهای دیروز در ۴۳هزارو۹۴۴ دفعه انجام شد و طی آن شاخص کل با کاهشی ۷.۲۱ واحدی به ۶۴هزارو۹۲۴ واحد رسید.
نمادهای تاثیرگذار
از طرفی سرمایهگذاری غدیر با ۴۲ واحد، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی با ۲۹.۱۸ واحد و ملی صنایع مس با ۲۳ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص داشتند. در مقابل، نماد شرکتهای همراه اول با ۲۲واحد، کشتیرانی با ۱۸ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با ۱۸ واحد و تاپیکو با ۱۷ واحد، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. جزییات معاملات نشان میدهد که صنعت خودرو همانند دیروز، بیشترین ارزش معاملات را در بازار سرمایه داشت. سهامداران نیز تعداد ۱۱۶میلیون و ۵۳۰هزار سهم از سهام شرکتهای این گروه را به ارزش ۲۰۳میلیاردو۸۹میلیون ریال خریداری کردند. پس از آن، گروههای چند رشتهیی صنعتی و مالی بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
شاخصهای بورسی
از میان شاخصهای بورسی، شاخص صنعت با ۵۲ واحد افزایش به ۵۴هزارو۴۷۵ واحد، شاخص بازار اول با ۱۱۷ واحد افزایش به ۴۷هزارو۸۸۱ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۴۹ واحد کاهش به ۱۲۷هزارو۳۸۶ واحد رسید.
ارزش ۲هزار میلیاردی فرابورس
ارزش معاملات فرابورس ایران به بیش از ۲هزارو۴۰۵میلیارد ریال رسید.
معاملات روز گذشته با تغییر مالکیت ۸۱میلیونو۶۳۰هزار ورقه بهادار در ۱۷هزارو۱۴۴ نوبت به ارزش ۲هزارو۴۰۵میلیاردو۸۵۰میلیون ریال پایان یافت. شهرسازی و خانهسازی باغمیشه با معامله ۷میلیونو۶۰هزار سهم بیشترین حجم و گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی با ۲۴میلیاردو۱۴۰میلیون ریال معامله، بیشترین ارزش معاملات امروز را به خود اختصاص داد و شاخص فرابورس با ۲واحد کاهش روی ۷۳۹.۹۸واحد متوقف شد. همچنین، بیشترین افزایش قیمت مربوط به سهام شرکتهای معادن مس تکنار، صنایع فولاد آلیاژی یزد و بیمه میهن بود و بیشترین کاهش هم نصیب شرکتهای صنعتی مینو، فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال و قند شیروان قوچان و بیرجند شد. درحالی که دیروز بیشترین حجم معاملات صندوقهای قابل معامله در اختیار صندوق سرمایهگذاری نسیم با معامله ۱۵هزارو۵۵۰ سهم بود، در بازار اوراق با درآمد ثابت هم اوراق اجاره سه ماهه امید با معامله ۵۰هزارو۹۹۰ سهم رکورددار شد.
انتهای پیام