حالا اما پای ۴٠٠ تا ۵٠٠ میلیارد تومان در میان نیست از این رو پدیده مجبور است شرایطی ویژه را برای اوضاعی ویژه تدارک ببیند.

خبر خوش این بود، از فروش سهام‌تان انصراف بدهید تا جایزه بگیرید. این را می‌شد از فحوای اطلاعیه‌ای که از قول مدیرعامل پدیده منتشر شده بود، دریافت. پیش از این وی وعده داده بود که روز شنبه ٢۵ بهمن ماه خبر خوشی برای سهامداران خواهد داشت. حالا بحران پدیده دیگر چند ماهه شده است. بحرانی که منافع بیش از ١٢٠ هزار سهامدار این شرکت را با خطری جدی روبه‌رو کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، وقتی پخش آگهی‌های پدیده شاندیز از سوی دادستانی ممنوع اعلام شد و دفاتر خرید و فروش سهام این شرکت در برخی شهرها بسته شد، اعتراضاتی از سوی برخی سهامداران در شهرهای مختلف صورت گرفت. سهامدارانی که سهام شرکت پدیده شاندیز را بین ٢٠٠ تومان تا ١٠ هزار تومان خریداری کرده‌اند. مدیرعامل پدیده نیز پیش از این نقدینگی جمع‌آوری شده از محل فروش سهام را بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در کل یک میلیون و ٨٧۵ هزار سهم داریم که ٢١ درصد آن، یعنی ٣٩٠ میلیون سهم را به مردم واگذار کرده‌ایم. این بدان معنی است که ١٢٠ هزار نفر بیش از یک هزار و دویست میلیارد تومان به مدیرعامل پدیده سپرده‌اند و حالا اگر بخواهند این پول را بر اساس دستوری که از سوی دادستانی صادر شده است، پس بگیرند با مشکل روبه‌رو خواهند شد.
جنس بحرانی که این‌بار پدیده را تهدید می‌کند با بحران‌های پیشین یکی نیست. تا چندی قبل وقتی قیمت سهام پدیده رو به کاهش می‌گذاشت، محسن پهلوان، مدیرعامل وارد میدان می‌شد و ۴٠٠ تا ۵٠٠ میلیارد تومان وارد بازار می‌کرد و سهم می‌خرید تا قیمت در مقطعی بالاتر از قبل ایست کند. حالا اما پای ۴٠٠ تا ۵٠٠ میلیارد تومان در میان نیست از این رو پدیده مجبور است شرایطی ویژه را برای اوضاعی ویژه تدارک ببیند. هیات‌مدیره شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز در اطلاعیه‌ای به دستور مقام قضایی مبنی بر ضرورت بازخرید سهام فروخته شده به سهامداران اشاره کرده و تاکید کرده‌اند با توجه به اینکه معمولا و در پایان سال نقدینگی به‌شدت کاهش یافته و پرداخت تسهیلات بانکی و سایر منابع تا اوایل سال بعد به تعویق می‌افتد و این امر تامین حجم قابل توجه نقدینگی مورد درخواست سهامداران را برای شرکت ناممکن ساخته است، هیات مدیره شرکت تصمیم گرفته است که همزمان با انتقال قطعی سهام نسبت به صدور گواهینامه تعهد پرداخت وجه با شرایط زیر اقدام کند: «از آنجایی که شرکت راضی به ضرر وزیان سهامداران محترم نیست وجوه تعهد شده را با احتساب ٣٠ درصد سود مشارکت سالانه و در بازه زمانی ٧ ماهه پرداخت می‌نماید. البته محاسبه سود مشارکت از تاریخ درخواست بازخرید انجام خواهد شد.»
با توجه به مذاکرات صورت گرفته با بعضی منابع در صورتی که قبل از تاریخ سررسید و هر زمانی که وجوهی توسط شرکت تحصیل گردید، به شما عزیزان اعلام و در حد توان، طلب افراد تسویه خواهد شد. در این اطلاعیه از آنچه در ماه‌های پیش گذشت به عنوان هجمه رسانه‌ای یاد شده و تاکید شده است: «هجمه رسانه‌ای بر روی فعالیت‌های اقتصادی شرکت، موجب هجوم سهامداران برای فروش سهام خود گردید که مسلما اگر این هجمه بر روی هر بانکی اتفاق می‌افتاد نه تنها آن بانک امکان پاسخگویی به همه را نداشت، بلکه حتما با مشکلات جدی مواجه می‌شد زیرا مبالغ دریافتی صرف کسب درآمد و سودآوری و سرمایه‌گذاری شده است فلذا منابع لازم برای عودت وجه مردم را در دسترس نخواهد داشت. حال که این هجمه به شرکتی که تمام منابع دریافتی را صرف ساخت وساز نموده صورت گرفته است حتما با مشکلات جدی مواجه خواهد شد زیرا اولویت برای شرکت ما اتمام پروژه و بهره‌برداری کامل از آن است؛ چراکه اتمام پروژه مساوی با سودآوری حداکثری و خلق ارزش افزوده است.
پر واضح است در صورت اصرار سهامداران به برگشت وجوه خود، شرکت را در اتمام پروژه‌های در حال اجرا ناکام نموده و موجب تعطیلی پروژه‌ها می‌گردد فلذا مدیریت عامل و هیات مدیره شرکت با در نظر گرفتن صرفه و صلاح شرکت در وهله اول و در نظر گرفتن حفظ سرمایه‌های سهامداران محترم، از شما عزیزان تقاضا می‌نماید با تداوم مشارکت خود و انصراف از فروش ضمن برخورداری از ١٠ درصد سهام جایزه، شرکت را در نیل به اهداف عالیه خودکمک نموده و سهمی در توفیق شرکت داشته باشید.»در این اطلاعیه به سهامداران قول داده شده است مدیرعامل این شرکت، محسن پهلوان مقدم با تضمین ٨٠ درصد سهام خود جلوی هرگونه ضرر وزیان احتمالی به سهامداران محترم را گرفته و با اقداماتی که بر اساس دستور مقامات محترم اجرایی و قضایی جهت ورود شرکت به فرابورس صورت گرفته است اطمینان خاطر می‌دهد که حتی در فرابورس نیز حمایت و پشتیبانی از سهام شرکت را مثل سابق ادامه دهد. این اطلاعیه تکلیف سهامداران پدیده شاندیز را روشن می‌کند. پولی در دسترس نیست و نمی‌شود سهام فروخته شده را خریداری کرد. هر چند تمامی کامنت‌هایی که برای این اطلاعیه در سایت پدیده شاندیز درج شده بود، حکایت از همراهی و موافقت سهامداران با تصمیم هیات‌مدیره و پیشنهاد آنان داشت اما نگرانی برخی سهامداران بیش از پیش نسبت به روند وقایع افزایش یافته است.

یک محاسبه ساده
بر اساس اعلام مدیرعامل پدیده شاندیز ٣٩٠ میلیون سهم به ارزش ١٢٠٠ میلیارد تومان با قیمت‌های متفاوت از ٢٠٠ تومان تا ١٠ هزار تومان به مردم فروخته شده است. قیمت سهام شرکت پدیده در آخرین روز پاییز رکورد عجیب و غریبی را برای خود ثبت کرد. هر سهم این شرکت به قیمت ١٢ هزار و ۴٨ تومان رسید اما سرنگونی فواره قیمت‌ها از همین جا آغاز شد. قیمت هر سهم در پانزدهمین روز دی ماه تا بیست و پنجمین روز بهمن ماه ٢٠١٢ تومان گزارش شده است. این اتفاق بعد از برگزاری مجمع عمومی این شرکت در هفتم دی ماه رخ داد که در آن هیات‌مدیره با افزایش سرمایه موافقت کردند. بر این اساس اعضای هیات‌مدیره اعلام کردند تعداد سهام شش برابر و قیمت سهام تقسیم بر شش شد.
به گزارش اعتماد، قاضی صادقی، دادستان مشهد توضیحاتی متفاوت در این خصوص ارایه کرده است. وی در نیمه دوم دی ماه بود که به افزایش قیمت سهام این شرکت در آخرین روزهای قبل از بروز بحران و ورود دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: آنچه مشخص است اینکه ارزش سهام در این شرکت به صورت صوری و به اصطلاح «بادکنکی» افزایش پیدا کرده است که واقعیت خارجی ندارد، این در حالی است که رقم دقیق ارزش سهام باید توسط کارشناسان زبده مورد بررسی قرار گیرد.
وی همچنین به افزایش غیرقانونی تعداد سهام از سوی مدیران این شرکت اشاره کرد و گفت: تا حدود یک هفته قبل – پیش از ٢٢ دی ماه – تعداد سهام یک میلیارد و ۸۷۵ میلیون بوده که دوباره آن را تقسیم و به ۱۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون سهم افزایش دادند که این کار آنها غیرقانونی بود و این موارد نوعی مانور متقلبانه و کلاهبرداری محسوب می‌شود چرا که قبلا از سوی دستگاه قضایی به اداره کل ثبت اسناد و املاک نیز اعلام شده است که افزایش سهام توسط این شرکت‌ها غیرقانونی است.
قاضی صادقی در ادامه این مصاحبه به برخی تخلفات مانند امضای برگه‌های خرید سهام توسط کاربری که هیچ سمت و مسوولیتی در شرکت‌های سرمایه‌گذاری ندارد نیز اشاره کرد و افزود: دغدغه مهم دستگاه قضایی این است که مردم و سهامداران متضرر نشوند یا هنگام فروش سهام فریب نخورند اما شهروندان نیز باید دقت کنند تا در مقابل فروش سهام اسناد و مدارک معتبر و قانونی را دریافت کنند که به امضای مدیران شرکت پدیده یا هیات‌مدیره و… رسیده باشد و این مدارک تعهدآور باشد تا حقوق آنان تضییع نشود و سهامداران قبل از امضای هر برگه یا سندی، محتویات مندرج در آن را به دقت مطالعه کنند و در صورتی که شروط‌های درج شده را قبول کردند اقدام به دریافت آن مدرک معتبر یا سند دارای ارزش قانونی کنند.
مجید پورعیسی، معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استاندار خراسان شمالی میزان نقدینگی جمع‌آوری شده از محل فروش سهام شرکت پدیده را ٩۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=56699
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد
پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد
پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد
پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد
پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد
پدیده پولی برای خرید سهامش ندارد