معاملات کم رونق این روزهای بورس بیانگر موضوعات مختلفی است که هر کدام به نوبه خود تاثیر بسزا و البته نه چندان خوشایندی را بر بازار سهام دارند، تاثیری که سهامداران را امروز امیدوار و فردا ناامید می‌کند. 

با نگاهی به معاملات سال‌های اخیر بازار سهام باید به این نکته اشاره کرد که عوامل تاثیرگذار بر بازار ابعاد مختلفی دارد که بنا به شرایط اقتصادی و سیاسی، تحولات بورس را رقم می‌زنند اما درحال حاضر شرایط بازار به‌گونه‌یی است که سهامداران هر روز به‌دنبال روزنه امیدی برای ادامه حضور و دلایل صعود و نزول یک‌باره بازارسهام هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، کارشناسان با بررسی معاملات تالار حافظ در چند ماه اخیر دلایل مختلفی ازجمله حساسیت‌زدایی شاخص، اخبار و شایعات معاملات، شرایط نامساعد اقتصادی و بازارهای رقیب، ارزنده شدن قیمت سهام و افت قیمت نفت را عامل‌های تاثیرگذار بر بورس دانستند.

حرفه‌ای‌ها حساسیت شاخص را کم می‌کنند
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در این باره به تعادل گفت: با توجه به روندی که شاخص در پیش گرفته است باید گفت حساسیت‌زدایی درخصوص شاخص ایجاد شده به‌نوعی افراد حرفه‌یی بازار سهام با بررسی دقیق شاخص سعی بر شناخت حساسیت‌ها و برطرف کردن آن هستند.
بهروز خدارحمی در ادامه افزود: بازار سرمایه متاثر از نوسان‌های اقتصادی کشور است که با نزول و صعود شاخص کل اقتصاد بازار سهام نیز متحول می‌شود بنابراین نباید بورس را با حمایت‌های دستوری هدایت کرد چراکه در این شرایط عوامل دخیل بر آن رفتارهای هیجانی را ایجاد می‌کند.

شایعات، بازار را گمراه می‌کند
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به شایعات تاثیرگذار بر معاملات اظهارکرد: با توجه به طولانی شدن مدت مذاکرات هسته‌یی و تحولات منطقه‌یی هر روز خبرهای نامعتبر مختلف و البته داغی از سوی رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر می‌شود و از آنجایی که بازار سرمایه ایران بازاری نرم عنوان شده، هرگونه اخبار ضد و نقیضی بر آن تاثیر می‌گذارد که نتیجه آن صعود یا نزول غافلگیر‌کننده شاخص است.
وی ادامه داد: زمانی که صحبت از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه می‌شود باید آنها را به دو زیر شاخه داخلی و خارجی تقسیم کرد، عوامل داخلی که متشکل از کم و کاستی‌های صنعت‌های مختلف در اقتصاد است و عوامل بین‌المللی که ناخواسته بر بازار سرمایه یا کشور تحمیل می‌شوند با بررسی هرکدام از آنها باید بازار سهام را واکسینه از هرگونه تاثیر‌پذیری غیرمنطقی کرد به‌طوری که شاخص کل و معاملات روند طبیعی و قابل قبولی را در بر داشته باشند.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران افزود: شنیدن خبرهای خوب اما کوتاه در شرایطی که بازار نیازمند یک محرک برای رشد است را باید به فال نیک گرفت و در چشم‌انداز‌های بلندمدت برای آن برنامه‌ریزی کرد به عقیده بنده نباید فرصت‌های طلایی را در شرایط ناهموار اقتصادی نادیده گرفت.

بورس آیینه اقتصاد
خدارحمی با اشاره به اقتصاد کلان و تاثیر آن بر بورس بیان کرد: با توجه به اینکه هنوز وضعیت اقتصادی کشورمان به ثبات نسبی نرسیده نمی‌توان هیچ وعده‌یی درخصوص رشد بازار سرمایه از طریق اقتصاد کلان داد اما همیشه راه‌حلی برای برطرف کردن مشکلات مختلف وجود دارد که با نگاهی امیدوارانه می‌توان آن را برطرف کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: زمانی که اقتصاد کلان کشور در شرایط رکود باشد، بورس نیز راکد است و زمانی که اقتصاد با رونق همراه باشد بورس در حال رشد است. با در نظر گرفتن این شرایط باید گفت بازار سرمایه آیینه‌یی متجلی از وضعیت اقتصادی کشور است نه بازار خودگردان. دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران درخصوص صعود پلکانی شاخص در روز‌های اخیر گفت: با نگاهی به صعود کم شاخص می‌توان گفت بازار در انتظار نتایج مثبت مذاکرات هسته‌یی است چراکه با گام‌های آهسته خود سعی بر گذراندن زمان و خبرهای خوش است، برای بار دیگر بازار نه منفی است نه مثبت که این وضعیت با شرایط فعلی اقتصادی کاملا مطابقت دارد.

فرصت خرید را از دست ندهید
وی با اشاره به زمان مناسب خرید سهام اظهارکرد: فعالان بازار سرمایه بارها اعلام کردند که نباید زمان خاصی را برای خرید و فروش سهام عنوان کرد اما اکنون با ارزنده شدن قیمت سهام زمان مناسبی برای ورود دوباره برخی سهامداران قهر کرده از بازار است. خدارحمی افزود: اکنون زمان شروع دوباره بورس است، شروعی که با جذاب شدن قیمت‌ها و ورود سهامداران به تالار معاملات آغاز شده است.

بازارهای رقیب دست کمی از بازار سهام ندارند
این کارشناس بازار سرمایه درخصوص مقایسه بورس با بازارهای رقیب عنوان کرد: با نگاهی به بازارهای طلا، سکه، پول و… باید گفت روند طی شده آنها در این ۱۱ماه گذشته از سال جاری وضعیت بهتری نسبت با بازار سهام ندارد به بیان دیگر بازارهای رقیب هم حال و روز خوشی ندارند.
خدارحمی ادامه داد: زمانی که بازار سرمایه با رکودی نسبتا ادامه‌دار مواجه می‌شود به این معناست که بازار‌های تاثیرگذار بر آن هم درحال گذراندن رکود نه چندان جالب است.

شاخص؛ مهم‌ترین پارامتر بورسی نیست
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران درخصوص شاخص کل بورس اوراق بهادار گفت: برخی بر این باورند که بازار سهام زمانی حال و روز ناخوشایندی به‌همراه دارد که شاخص کل قرمز رنگ و شاهد روند نزولی است درحالی که حجم معاملات اولویت اصلی شناسایی وضعیت بورس است.
وی افزود: بازار سرمایه زمانی بازار پر رونقی است که شاخص‌های مختلف در آن احیا شود و شرایط بازار را در یک شاخص خلاصه نکنند.
خدارحمی با اشاره به ارتباط حجم معاملات با شاخص عنوان کرد: با توجه به افت قیمت سهام و بالا رفتن حجم معاملات بازار، نزولی بودن شاخص به این معنا نیست که بورس اوضاع خیلی وخیمی دارد بلکه این موضوع بیانگر آن است که با توجه به حجم معاملات کل نباید به شاخص اعتماد کرد. دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران بررسی شاخص را یکی از پارمترهای بررسی بورس دانست و گفت: بررسی شاخص تنها یکی از پارامترهایی است که باید درکنار مولفه‌های دیگر برای رونق بازار به آن توجه داشت، متاسفانه در چند سال اخیر شاخص را مهم‌ترین اولویت بورس دانستند در صورتی که تاکنون بازتاب صحیحی از روند معاملات روزانه را نداشته است.

افت قیمت نفت، وابستگی افراطی اقتصادی را کم می‌کند
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت بیان کرد: کاهش قیمت نفت پیامدهای منفی برای اقتصاد کشور دارد اما با نگاهی عاقلانه و منطقی می‌توان این موضوع را سرآغازی برای از بین رفتن وابستگی افراطی اقتصاد به این محصول عنوان کرد.
خدارحمی افزود: از آنجا که اقتصاد کشور متکی بر صادرات نفت بوده و هست باید با برنامه‌هایی که در چند سال اخیر مبنی بر کاهش وابستگی اقتصادی به این محصول بوده را اجرا کرد، آغار این کار نیز نیازمند همکاری همه سازمان‌هاست.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: قیمت نفت موجب شده تا دولت با کسری بودجه و مشکلات متعددی همراه شود که تاثیر آن بر بورس در قالب عدم وصول مطالبات شرکت‌های دولتی در بورس است که نتیجه کلی آن برهم خوردن معادلات این شرکت‌ها در بازار سهام است.

جذابیتی برای بازارهای سرمایه و پولی نمانده است
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با اشاره به تعاملات بازارهای پولی و سرمایه اظهارکرد: درحالی که بازار سهام و بانک‌ها باید تعاملات ارزشمندی را در راستای رونق یکدیگر داشته باشند، برخی کارشناسان و فعالان بازار معتقدند این دو بازار رقیب یکدیگر شده‌اند اما شرایط ایجاد شده اجبارهایی را برای هر دو بازار به‌وجود آورده است.
وی ادامه داد: بانک‌ها حدود ۸ سال است که روزهای پر رونق و طلایی خود را از دست داده‌ و تحت فشارهایی که این روزها بر آنها وراد شده اعتبار قبلی خود را از دست داده‌اند بنابراین نباید بر آنها خرده گرفت چراکه بازار پولی یک ضلع مثلث اقتصاد را تشکیل می‌دهد که این روزها درگیر مشکلات بی‌شماری است.
خدارحمی در ادامه افزود: اکنون زمان تعامل بین بازارهای سرمایه و پولی نیست. تا زمانی که بحران‌های اقتصادی حل نشود هر دو بازار درگیر آسیب‌های وارده بر خود هستند.
انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=56597
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

شاخص بورس قابل اعتماد نیست
شاخص بورس قابل اعتماد نیست
شاخص بورس قابل اعتماد نیست
شاخص بورس قابل اعتماد نیست
شاخص بورس قابل اعتماد نیست
شاخص بورس قابل اعتماد نیست