ساختار تامین مالی اقتصاد ایران نشان میدهد، سهم بازار پول از تامین مالی از ۹۲.۹ درصد در سال ۹۰ به ۸۸.۱ درصد در سال ۹۲ کاهش و سهم بازار سرمایه از ۷.۱ درصد به ۱۱.۹ درصد افزایش یافته است.
ساختار تامین مالی اقتصاد ایران نشان میدهد، سهم بازار پول از تامین مالی از ۹۲.۹ درصد در سال ۹۰ به ۸۸.۱ درصد در سال ۹۲ کاهش و سهم بازار سرمایه از ۷.۱ درصد به ۱۱.۹ درصد افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)به نقل از فارس، نظام بانکی از دهههای گذشته تاکنون بیشترین سهم را در تامین مالی داشته است.
البته سهم بازار سرمایه در سالهای اخیر به تدریج در حال افزایش است، ولی با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
براساس آمار و اطلاعات بانک مرکزی سهم بازار پول از تامین مالی اقتصاد ایران در سالهای ۹۰ تا ۹۲ به ترتیب ۹۲.۹ درصد، ۸۸.۸ درصد، ۸۸.۱ درصد بوده است.
همچنین سهم بازار سرمایه در این سه سال به ترتیب ۷.۱ درصد، ۱۱.۲ درصد و ۱۱.۹ درصد محاسبه شده است. تامین مالی از طریق سرمایهگذاری خارجی ۲.۴ درصد، ۵.۲ درصد و ۲.۸۷ درصد بوده است.
کل تامین مابی به وسیله بازار پول، بازار سرمایه و سرمایهگذاری خارجی از نظر ریالی در سال نود ۲۲۱ هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان، سال نود و یک ۲۲۹ هزار و ۱۵ میلیارد تومان و نود و دو ۲۷۰ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان گزارش شده است.
حجم کل تسهیلات پرداختی در سال نود ۲۰۰ هزار و ۸۹۷ میلیارد تومان، سال نود و یک ۱۹۵ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان و سال نود و دو به ۲۳۶ هزار و ۲۲۳ میلیارد تومان رسیده است.
تامین مالی از طریق اوراق مشارکت (به غیر از دولت) در سالهای ۹۰ تا ۹۳ به ترتیب ۵ هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان، ۷ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان و ۲۳۸۳ میلیارد تومان بوده است.
بنابراین بازار پول رسمی در سالهای ۹۰ تا ۹۳ به ترتیب ۲۰۶ هزار و ۱۴۶ میلیارد تومان، ۲۰۳ هزار و ۳۱۳ میلیارد تومان و ۲۳۸ هزار و ۶۰۶ میلیارد تومان برای اقتصاد تامین مالی کرده است.
۲۴ هزار میلیارد تومان تامین مالی بازار سرمایه
در بخش بازار سرمایه، ۶ ابزار تامی مالی تعیین شده است. افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس، افزایش سرمایه سایر شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس، انتشار سهام شرکتهای سهامی عام در شرف تاسیس، انتشار اوراق مشارکت شرکتی، انتشار اوراق اجاره و انتشار اوراق مرابحه است.
در مجموع تامین مالی به وسیله بازار سرمایه در سالهای ۹۰ تا ۹۲ به ترتیب ۱۰ هزار و ۵۳۶ میلیارد تومان، ۱۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان و ۲۴ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان بوده است.
کاهش سرمایهگذاری خارجی در سال ۹۲
همچنین تامین مالی با روش سرمایهگذاری خارجی در این مدت با نوسان همراه بوده، به طوری که در سال ۹۰ سرمایهگذاری خارجی جذب شده ۵ هزار و ۳۱۳ میلیارد تومان گزارش شده که این رقم در سال ۹۱ به ۱۱ هزار و ۹۳۱ میلیارد تومان افزایش یافته اما در سال ۹۲ مجددا به ۷ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.
انتهای پیام