پس از کند شدن روند کاهش شدید قیمت سهام در بورس عده ای از سهامداران بازار سرمایه نگرانی خود را به صورت وسیع از رشد قیمتها در شبکه های اجتماعی ابراز کردند.
اخبارپول – امیرفرشید رضایی: پس از کند شدن روند کاهش شدید قیمت سهام در بورس عده ای از سهامداران بازار سرمایه نگرانی خود را به صورت وسیع از رشد قیمتها در شبکه های اجتماعی ابراز کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، نکته جالب اینکه برای این افراد در دوهفته پایان دی ماه و هفته اول بهمن ماه که قیمت سهام با شتاب کم نظیری در حال کاهش بود ، جای نگرانی وجود نداشت اما از روزهای پایانی همین هفته که روند افت قیمتها کند شده و در روز آخر هفته در برخی صنایع شاهد افزایش قیمتها و تشکیل صف خرید برای برخی نمادها بودیم نگرانی دوستان افزایش یافت!!!
باید این نتیجه را اذعان داشت که نتیجه مذاکرات هرچه باشد و قیمت نفت حتی اگر تا ۳۰ دلار هم افت کند! سهام بازار سرمایه ارزشی دارد که کارشناسان می توانند آن را کشف کنند .
درحال حاضر قیمت ها در اکثر نمادها بسیار کمتر از ارزش ذاتی خود هستند و ارزش بازار سهام کشور که حدود ۸۰ میلیارد دلار است بسیار کم و در حد توانمندیها و پتانسیلهای موجود در کشور نیست .
بافرض عدم توافق و حتی افزایش تحریم ها وضعیت اقتصاد ما از شرایط فعلی چندان بدتر نخواهد شد.در حال حاضر ما روزانه حدود یک تا ۱.۴ میلیون بشکه نفت صادر می کنیم که با قیمتهای فعلی رقمی در حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار است . فروش این مقدار نفت و دریافت این مبلغ چندان سخت نیست و چندان نیازی که پیچیدگی های بانکی ومالی ندارد.
معاملات واقعی نفت بدون معاملات کاغذی روزانه حدود پنج میلیارد دلار است و مبالغی که بصورت غیر رسمی بین گروههای مختلف روی دریاها مبادله می شود بسیار بیشتر از دویست میلیون دلار است. بطور کلی در بازار نفت به ارقام کمتر از صد میلیون دلار ارقام چمدانی گفته می شود.
بر اساس این گزارش، اقتصاد ما در حال حاضر به لحاظ مالی ارتباط زیادی با مراکز مالی وتجاری بین المللی ندارد. ومهمترین مبادلات کشور همین نفت است بنابراین اقتصاد نسبت به تحریم های بیشتر واکسینه شده و حتی اوباما نیز این را می داند وبارها به کنگره گوشزد کرده است که دنیا برای تحریم بیشتر ایران با ما همکاری نخواهد کرد
بنابراین قیمت سهام اکثر شرکتها به حدی افت کرده که تحت هر شرایطی جای افت زیادی نداشته و جای نگرانی نیست.
اخبار پیرامونی بازار
مذاکرات با ۵+۱ همچنان روی دور تند دنبال می شود. دیدارهای مختلفی از طرف هیات ایرانی با طرفهای مذاکره و همچنین در کشورهای مختلف انجام می شود. هنوز چیزی معلوم نیست. ولی اینکه تا این میزان در دنیا روی این موضوع وقت و انرژی گذاشته می شود خود بخود احساس مثبت بودن روند را تلقین می کند.
در همین راستا دیدار روزهای پیش دکتر ولایتی با پوتین مهم ارزیابی می شود. دیپلمات مورد اعتماد رهبری که از طرف رییس جمهور به این ماموریت اعزام شده بود.
کمیته بانکی سنای آمریکا هم با اکثریت آرا طرح تشدید تحریمهای ایران را تصویب کرده است. البته طراحان طرح اعلام کرده اند که تنها در صورت عدم موفقیت مذاکرات این طرح را به سنا ارائه خواهند کرد.
هفته آینده هم احتمال دیدار وزرای خارجه ایران و کشورهای غربی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ وجود دارد.
در مجموع اینکه ماه مارس نزدیک می شود. قرار بر این است که حداقل یک توافق سیاسی در این ماه بین ایران و ۵+۱ منعقد شود. بنابراین باید انتظار دیدارهای بیشتر و خبرهای زیاد در یکی دو ماه آتی را داشته باشیم.
در حوزه داخلی هم بررسی طرح حمایت از تولید (همان خروج از رکود) در مجلس به پایان رسیده است. احتمالا در هفته جاری به شورای نگهبان ارسال خواهد شد. طرح خوبی است و بر میان و بلند مدت سرمایه گذاری و تولید و بانکداری در کشور تاثیر بسیار خوبی خواهد گذاشت.
بررسی بودجه ۹۴ هم در میانه های راه است. احتمالا در هفته بعد بررسی ردیفهای هزینه ای هم در کمیسیون تلفیق تمام شده و بودجه آماده ورود به صحن می شود.
دلار آزاد هفته کم نوسانی را در محدوده ۳۴۵۰ پشت سر گذاشت.
درون بازار
مدتها بود که بازار در طول معاملات یک روز روند رو به بالا نداشت. این حرکت می تواند به یکی دو روز ابتدای هفته آتی هم ادامه پیدا کند. ولی همچنان به نظر میرسد خریدار سهم در درصدهای مثبت کم باشد و انتظار حرف اصلی بازار باشد.
در روزها و هفته های گذشته هم گفتیم که تنها محرک بازار در مقطع فعلی می تواند خبرهای هسته ای باشد. به وضوح دیدیم که روز چهارشنبه با یکی دو خبر هسته ای نه چندان قوی بازار روند بهتری به خود گرفت.
تقریبا تمام گزارشهای ۹ ماهه آمده است. کم کم بودجه های ۹۴ هم راهی کدال خواهد شد. تعداد گزارشهایی که بتوانند انرژی مثبت به بازار اعلام کنند بسیار کم خواهد بود. قیمتهای جهانی هنوز سیگنال مناسبی نمی دهند. نفت اگر چه آرام گرفته است ولی هنوز قابل اعتماد نیست. می توان گفت که تقریبا تمام شرکتهایی که به نوعی با قیمتهای جهانی کار می کنند گزارشهای مناسبی نخواهند داد. اگر حتی فرضیات خوشبینانه را هم در بودجه خود لحاظ کنند باز بازار به اینگونه سودها p/e نخواهد داد.
در گروه سنگ آهن تخفیف ۵% در بهره مالکانه در کمیسیون تلفیق تصویب شده است. بطور همزمان قیمت شمش فخوز در بورس کالا عدد نازل ۱۳۲۰ تومان را به خود دیده است. معاملات تیرآهن و میلگرد بسیار کم رمق دنبال می شود.
ورق فولاد هم هنوز کاهش نرخی نداشته است. ولی تثبیت نرخ شمش در محدوده زیر ۱۴۰۰ اصلا خبری خوب برای این صنعت نیست.
وزیر صنعت اعلام کرده است انتهای سال تعرفه واردات شمش افزایش خواهد یافت. بنظر میرسد این اقدام حمایتی بتواند نرخ شمش را به بالای ۱۴۰۰ تومان برگرداند. قیمتهای سهام این گروه جذاب شده اند. ولی سهام بزرگ این گروه سخت حرکت صعودی خواهند گرفت و حقیقتا در قیمتهای فعلی ریسک و ترسی ندارند. برای همین هم میبینیم در روزهای اخیر کمی حجم معاملات گروه بالاتر رفته است.
در گروه بانکی نمودارهای تکنیکال شکل و شمایل خوبی به خود گرفته اند. از گروههایی است که اگر به توافق مثبت باشیم می توان در آنها سهامداری کرد
خیلی از سهم های مورد توجه بازار هم سطوح مهمی را از دست داده اند و تا به بالای آن سطوح برنگشته اند نباید امید زیادی به آنها داشت. کماکان ورود پر حجم به بازار و خرید در درصدهای مثبت انتخاب جالبی نیست. قبلا هم گفتیم که حداقل این یک ماه بهمن هم باید بگذرد و بودجه های جدید به بازار داده شود تا بتوان نگاه بهتری پس از تلاطم شدید قیمتهای جهانی به وضعیت شرکتها داشت. کماکان آنچه می تواند بازار را رشدی کند نه در داخل شرکتها، که در فضای پیرامونی بازار است. یا توافق هسته ای و یا رشد نرخ ارز.
انتهای پیام