به فاصله چند ساعت باقی مانده به زمان تعیین شده برای نتیجه دور نهایی مذاکرات ایران با ۱+۵ روند قیمت در بازارهای مهم ایران بررسی شده‌ است.

زمان زیادی به سومین روز آذر باقی نمانده است. روزی که بنا بر توافق های صورت گرفته میان ایران و گروه ۱+۵ سرنوشت پرونده هسته ای ایران مشخص خواهد شد. اگرچه اخبار دقیقی از نتیجه مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ در دست نیست اما به اذعان بسیاری از فعالان اقتصادی و تحلیل گران، اثرات این اتفاق بر اقتصاد ایران به سرعت تاثیر خواهد گذاشت و مسیر تازه ای پیش روی آن قرار خواهد داد. بر همین اساس و به فاصله چند ساعت باقی مانده به زمان تعیین شده برای نتیجه دور نهایی مذاکرات ایران با ۱+۵ روند قیمت در بازارهای مهم ایران بررسی شده‌ که در ادامه آمده است:

بورس

در پایان معاملات بورس در هفته جاری و درست یک روز پس از آغاز دور نهایی مذاکرات ایران با ۱+۵ بازار سرمایه، شاخص کل با ریزش مواجه شده است. این اتفاق در شرایطی به وقوع پیوست که رییس سازمان بورس اوراق بهادار ادعا کرده بود بازار سرمایه از رکود خارج شده است اما ریزش شاخص در آخرین روز کاری هفته جاری نمایان می سازد که بازار سرمایه بیش از آنکه به اظهانظرهای مسئولان واکنش نشان دهد، تحت تاثیر پرونده هسته ای قرار دارد. بر این اساس می توان گفت در روزهای سه شنبه و چهارشنبه روند مذاکرات هسته ای چندان به مذاق بازار سرمایه نبوده است و همین عامل موجب ریزش شاخص بورس شده و آن را در مرز ۷۵ هزار واحد قرار داد. پیش بینی های فعالان بازار حکایت از ادامه افت و خیز شاخص در ادامه دور نهایی مذاکرات هسته ای دارد و جملگی آنان بر این باور هستند تا اعلام نتایج مذاکرات وضعیت ملایم تری در بورس حاکم خواهد بود.

سکه و طلا

در روزهای گذشته بهای طلا در بازار جهانی روند صعودی داشت. قیمت جهانی طلا پس از افزایش قابل توجه در روز سه شنبه، به دلیل صعود دلار که تقاضا برای این فلز ارزشمند را محدود کرد، پایین ۱۲۰۰ دلار باقی ماند. این در حالی است که در بازار ایران برخلاف بازارهای جهانی قیمت طلا به شدت تحت تاثیر آینده پرونده هسته ای و تاثیرات آن قرار گرفته است. با نزدیک شدن به لحظات حساس مذاکرات هسته‌ای، معامله‌گران در بازار طلا نیز با احتیاط بیشتری خرید و فروش می‌کنند. بر این اساس طلا روزهای آرامی را پشت سر می گذارد به طوریکه بر خلاف خبر سازی های قیمت این فلز گران بها در بازارهای جهانی قیمت آن در بازار داخل چندان با نوسان همراه نبوده است. در بازار روز چهارشنبه و درست یک روز پس از آغاز دور نهایی مذاکرات هسته ایران با گروه ۱+۵ هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۹۳ هزار و ۹۸۳ تومان و سکه تمام طرح جدید به قیمت ۹۱۷ هزار تومان داد و ستد شد که اندکی نسبت به روز ما قبل کاهش داشت.

ارز

بررسی ها نشان می‌دهد متوسط قیمت ارز از ابتدای پاییز حدود ۳۲۵۰ تومان بوده که قیمت دلار در جریان معاملات روز چهارشنبه نیز در همین این سطح حرکت کرده است. فعالان بازار روایت می کنند تعداد قابل توجهی از شهروندان به صرافی ها مراجعه کرده اند و خواستار آن بخشی از انواع ارز بودند که نزد خود نگه داشتند. این گروه از فروشندگان ارز اعتقاد دارند جریان مذاکرات هسته ای به سویی است که توافق حاصل خواهد شد و در نتیجه قیمت ها در بازار کاهش پیدا خواهد کرد. این ادعا در حالی از سوی برخی فعالان بازار مطرح می شود که قیمت دلار نیز در جریان دور نهایی مذاکرات هسته ای روزهای آرامی را پشت سر می گذارد و آنچنان تغییر خبرسازی در قیمت این ارز معتبر جهانی ظرف این مدت شکل نگرفته است.

بازار نفت

پنج عضو مهم شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) در حالی با ایران بر سر توافق جامع پرونده هسته ای این کشور هستند که به نظر می رسد نتیجه آن تا دقیقه آخر قابل پیش بینی نیست. این رویداد غیر قابل پیش بینی با اتفاق غیر منتظره افت قیمت جهانی نفت همراه شده است. جدا از اینکه توافق هسته ای تا چه اندازه بر بازگشت روزانه چند میلیون بشکه نفت ایران به بازارهای جهانی اثر گذار خواهد بود، نشست آتی اوپک نیز نشست حساس و تاثیر گذاری برای بازار جهانی نفت است. در این نشست که قرار است ۲۷ نوامبر مقارن با ششم آذر در وین پایتخت اتریش برگزار شود، وزرای نفت کشورهای اوپک در مورد تولید هدف این مجموعه تصمیم گیری می کنند. در رابطه با تصمیم های این نشست گمانه زنی های زیادی انجام شده است، اما کمتر به آنچه که این کارتل نفتی انجام خواهد داد اشاره شده است. این پیش بینی ها در شرایطی مطرح می شود که در چند هفته گذشته اعضای اوپک رایزنی های زیادی برای کاهش تولید نفت انجام داده اند. تا اوایل ماه نوامبر عربستان سعودی تمایلی به کاهش تولید نشان نداده بود، در اوایل نوامبر این کشور اعلام کرد، تنها در صورتی به کاهش قیمت واکنش نشان خواهد داد که قیمت به حدود ۷۰ دلار در هر بشکه برسد. در آن زمان، مقامات اوپک فکر می کردند رسیدن قیمت به ۷۰ دلار نامحتمل است، اما کاهش قیمت نفت به کمتر از ۸۰ دلار در هر بشکه در تاریخ ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان ماه) ریاض را تحت فشار قرار داد. در مورد نتیجه مذاکرات هسته ای ایران و نشست آینده اوپک عدم اطمینان زیاد است ، اما آنچه مشخص است اینکه آخر نوامبر اهمیت زیادی برای بازارهای انرژی دارد.

منبع: خبرآنلاین


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=50984
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای
شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای
شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای
شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای
شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای
شرایط بازار در جریان مذاکرات هسته‌ای