یک صندلی و هزار بار شایعه، یک پست مدیریتی و هر از گاه شایعه، کرسی مدیریت سازمان بورس تهران که جزو نخستین کرسی‌هایی بود که در زمان شروع دولت اول محمود احمدی‌نژاد تحت عنوان تغییر دبیرکل بورس تهران به مدیر کنونی سپرده شد،

یک صندلی و هزار بار شایعه، یک پست مدیریتی و هر از گاه شایعه، کرسی مدیریت سازمان بورس تهران که جزو نخستین کرسی‌هایی بود که در زمان شروع دولت اول محمود احمدی‌نژاد تحت عنوان تغییر دبیرکل بورس تهران به مدیر کنونی سپرده شد، از زمانی که دولت یازدهم فعالیتش را آغاز کرده است، هر از گاه با شایعه تغییر مدیر روبه‌رو شده است. حالا بار دیگر، شایعه موجی تغییر رییس سازمان بورس تهران که از حدود ۹ سال براین صندلی تکیه زده در هفته‌های جاری بر سر زبان‌ها افتاده است.

موجی فراگیر و مشترک مدت مدیدی است در اتاق‌های مجازی و تو در تو (لابیرنت‌ها) شبکه مجازی و همچنین بر سر زبان مدیران افتاده است، شایعات کوتاه است: «علی صالح‌آبادی می‌رود»، «صالح‌آبادی باید با صندلی خود در ساختمان بورس درخیابان ملاصدرا همین روزها خداحافظی کند» و نظایر اینها.
عده‌یی در این اتاق‌ها می‌گویند: «رفتن صالح‌آبادی جدی‌تر از این حرف‌هاست»، «صالح‌آبادی دریک هفته اخیرهیچ نامه و مجوزی را امضا نکرده است»، «یک هفته است که به سازمان نمی‌رود و حتی سوییچ خودروی خود را تحویل داده است».
اگرچه این سخنان در اتاق‌های گفت‌وگو، در حد شایعه و شایبه است، اما گویی به دلیل تکرار حالا به انتظاری تبدیل شده که دراتاق‌های تحلیل بازار و مشاوره سرمایه‌گذاری مخالفان و موافقان بسیاری دارد؛ مخالفانی که همسان با موافقان استدلال‌های قوی دارند.
نکته حایز اهمیت این است که این خبر تاکنون از سوی سازمان بورس به‌طور رسمی تکذیب نشده است؛ اقدامی که باید پیش از اینها با اطلاع‌رسانی منسجم انجام می‌شد.
فقط رییس روابط عمومی سازمان بورس با حضور دریکی از اتاق‌ها تلگرام پستی را نوشت با این متن: «تمام شایعات موجود در اتاق‌ها مبنی برعدم حضور رییس سازمان بورس و عدم امضای نامه توسط او به هیچ‌وجه صحیح نیست» ‌درصورتی که اوشایعه تغییر وی را هم به‌طور مستقیم تکذیب نکرده است.

نخستین موج‌ها از چه زمانی آغاز شد
موج تغییر رییس سازمان بورس اوراق بهادار تهران، درهوای سرد دی ماه سال گذشته که یک‌باره شاخص بورس دراوج، از قله ۸۹ هزارواحدی سرازیر شده و با همان شتابی که پرواز کرده بود، به روند نزولی خود ادامه داد.
نخستین زمزمه‌هایی که در این باره به گوش رسید، درهمان بحبوحه سقوط بازار بود که کاهش‌های پی درپی شاخص بازار، پس ازیک سال استثنایی با سودهای شیرین و فراموش نشدنی دهان به دهان چرخید تا به گوش وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز رسید تا جایی که «علی طیب‌نیا»، وزیر امور اقتصادی و دارایی در بهمن ماه سال گذشته، ‌درباره تغییر رییس بازارسرمایه ایران به تسنیم گفت: «آقای صالح‌آبادی برکنار نشده و همچنان با قوت به فعالیت خود در سازمان بورس ادامه می‌دهد».
وزیر اقتصاد آن روز تاکید کرد: «صالح‌آبادی مورد تایید وزارت اقتصاد است و تصمیمی برای برکناری‌اش نداریم».
«علی صالح‌آبادی» نیز نخستین واکنش خود را درباره شایعه عزلش درگفت‌وگویی اختصاصی به روزنامه اعتماد گفت: «این شایعه هیچ اساس و پایه‌یی نداشته، من فردی سیاسی نیستم و همواره سعی کرده‌ام برمبنای کارشناسی کارها را پیش ببرم و بازار سرمایه را از تحولات سیاسی دور نگه دارم زیرا من معتقدم سیاسی نبودن بورس به نفع کشور بوده و سرمایه‌گذاران و سهامداران در آن احساس آرامش بیشتری می‌کنند و راحت‌تر می‌توانند در این بازار فعالیت کنند».
وی ادامه داد: «در ۱۸ شهریور ماه سال جاری (۹۲) از آنجا که دوره دو سال و نیم کاری من به اتمام می‌رسید و بخشی از دوره مدیریتی من نیاز به تصمیم‌گیری دوباره داشت، درنتیجه درهمان روزها جلسه شورای بورس به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد و ایشان نسبت به ماندن من در بورس تصمیم گرفت و حکم من را تمدید کرد. وقتی خبر یا شایعه تغییر من در بورس در تعدادی از سایت‌های غیر رسمی مطرح شد، من آن را یک شوخی تلقی کردم چرا که کاملا بی‌اساس و بی‌منطق بود.»براساس تصمیم شورای بورس، کلید تالارشیشه‌یی تا سال ۹۵باید در دستان صالح‌آبادی باشد. صالح‌آبادی از ۱۳۸۴ تاکنون مدیریت سازمان بورس را بر عهده دارد.

انتقاد مدیران دولتی
افت بازدهی کمتر از ۱۰ درصدی بورس از ابتدای سال تاکنون و نتیجه ندادن برخی تصمیمات مهم که می‌توانست تا اندازه‌یی وضعیت بازار را تغییر دهد، احتمالا یکی از دلایل شیوع شایعه تغییررییس ۹ ساله بورس تهران است.
شماری از تحلیلگران بر این باورند برخی اقدامات سازمان بورس برای جلوگیری از افت شاخص نمونه بارز دستکاری بازار است و این یکی از دلایل احتمالی هر‌گونه تغییر مدیریتی در این بخش است، اما در مقابل مخالفان زیادی هستند که می‌گویند صالح‌آبادی به تنهایی نمی‌تواند مسوول دستکاری بازار باشد و این مساله‌یی فراسازمانی است.
در هفته گذشته، مشاور رییس‌جمهور، ‌مسعود نیلی نیز با حضور دریک برنامه تلویزیونی تلویحا به نوعی عدم رضایتش را از وضعیت کنونی بورس اعلام کرد.
از سویی «علی طیب‌نیا»، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در۲۹ شهریورماه در مصاحبه‌یی، انتقاداتی شدید نسبت به عملکرد بورس داشت و خواستار حل و فصل مشکلات و ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاران شد تا در نهایت بتوان به ریزش‌های شاخص بورس که تا سه ماه آینده به یک سال می‌رسد، پایان داد. بر این?اساس، احتمالات و شایعات، رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.
اگرچه در شرایط کنونی که بازار نیازمند حمایت هرچه بیشتر از سوی مدیران دولتی و سازمان بورس دارد و انتشار چنین شایعاتی اصلا به نفع بازار نیست، درنتیجه تصمیم‌گیرندگان باید هرچه زودتر تصمیمی مناسب برای وضعیت موجود بگیرند. ‌
یکی ازمنبع آگاه در این باره به صورت قطعی عزل صالح‌آبادی را تکذیب نکرد، اما سخنان خود را این طور ادامه داد: «آقای صالح‌آبادی در هفته جاری درتمام جلسات خود شرکت کرده‌اند، اما نکته اینجاست که هیچ میزی را در هیچ سازمان و وزارتخانه‌یی به کسی نفروخته‌اند و همیشه تغییر شامل حال تمام مدیران می‌شود.»
به هرروی سوالی که در این میان مطرح می‌شود، ‌این است که آیا درشرایطی که از بورس به نام آیینه
تمام نمای اقتصاد کشور نام برده می‌شود و شاخص بورس نیز تحت تاثیر اقتصاد کلان کشور حرکت می‌کند، آیا تغییر مدیریت این سازمان می‌تواند مشکلات متعدد بازار را حل کند؟

منبع: اعتماد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=48644
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

یک پست مدیریتی و موجی از شایعه
یک پست مدیریتی و موجی از شایعه
یک پست مدیریتی و موجی از شایعه
یک پست مدیریتی و موجی از شایعه
یک پست مدیریتی و موجی از شایعه
یک پست مدیریتی و موجی از شایعه