بیمه کارگران ساختمانی از جمله مسائلی است که همواره مورد توجه و اهمیت قشر کارگر بوده، اما برخی تغییرات قانونی و به اصطلاح رفت و برگشت‌ها مانع از ثبات وضعیت بیمه‌ای و تامین اجتماعی آنها شده است.

با تصویب طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در مجلس، به نظر می‌رسد که دیگر مانعی در این زمینه وجود ندارد و کارگران هم چشم انتظار اجرای این طرح از سوی تامین اجتماعی هستند.

به گزارش پول پرس به نقل از فارس، بیمه کارگران ساختمانی از جمله مسائلی است که همواره مورد توجه و اهمیت قشر کارگر بوده، اما برخی تغییرات قانونی و به اصطلاح رفت و برگشت‌ها مانع از ثبات وضعیت بیمه‌ای و تامین اجتماعی آنها شده است.

در ۴ سال اخیر بر اساس آئین‌نامه دولت، ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، اما امسال هیچ سهمیه‌ای به این کار اختصاص داده نشد.

سید هادی ساداتی در این باره با اشاره به تصویب طرح اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به حذف تبصره یک به منظور تأمین نظر شورای نگهبان و تصویب این طرح منتظر اعلام نظر شورای نگهبان هستیم و امیدواریم که سازمان تامین اجتماعی این مصوبه را تمکین و اجرا کند.

نایب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی افزود: متاسفانه سال گذشته برخی نمایندگان ، اجرای قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را منوط به بودجه سالانه کردند.

وی اضافه کرد: در چهار سال گذشته بیمه کارگران ساختمانی بر اساس سهمیه‌ای که تعیین شده بود، به میزان هر سال ۲۰۰ هزار کارگر را شامل می‌شد، اما در شش ماه اول امسال هیچ سهمیه‌ای اختصاص پیدا نکره است.

این فعال کارگری گفت: البته مسئله مورد نظر ما سهمیه نیست، چون بر اساس قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب سال ۸۶ چیزی به نام سهمیه وجود ندارد و سهمیه‌بندی بر اساس آئین‌نامه مصوب دولت انجام شده است.

وی تاکید کرد: همچنین طبق قانون رفع موانع بیمه کارگران ساختمانی مصوب سال ۹۱ مقرر شد که سهمیه‌ها حذف شود، چون سهمیه‌بندی با اصل ۲۹ قانون اساسی در تضاد است و قانون مذکور هم به استناد اصل ۲۹ به تصویب رسیده است.

ساداتی با بیان اینکه مسئولان سازمان تامین اجتماعی اعلام کردند که امسال سهمیه‌ای در این زمینه نداریم، افزود:‌ این مسئله موجب مشکلات زیادی برای کارگران ساختمانی شده است.

وی ادامه داد: زمانی که کارفرما حق بیمه کارگر را پرداخت کند، اما کارگر فاقد بیمه باشد، هیچ کارفرمایی حاضر نیست او را به کار بگیرد و این مسئله اشتغال این کارگران را با مشکل مواجه می‌کند.

ساداتی با تاکید بر اینکه معیشت زندگی و آینده شغلی کارگران ساختمانی در گرو بیمه آنها است، ابراز امیدواری کرد مجلس و دولت در این زمینه مساعدت لازم را با قشر کارگر داشته باشند.

این گزارش حاکی است، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی هم چند روز پیش در این باره گفت: هیچ فرد جدیدی تا زمانی که قانون به تایید شورای نگهبان برسد، تحت پوشش بیمه قرار نخواهد گرفت و تمامی شعب موظف هستند که نسبت به دریافت حق بیمه کارگران ساختمانی که در گذشته بیمه شده‌اند، اقدام کنند.

وی همچنین از نظارت گسترده بر اجرای بیمه کارگران ساختمانی خبر داد و گفت: چنانچه فردی که خود را بیمه کرده در شغلی غیر از کارگر ساختمانی مشغول به کار باشد، بیمه وی باطل می‌شود و این موضوع با نظارت گسترده کارشناسان مشخص خواهد شد.

به گزارش فارس، با تصویب مجلس، «سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد ۷ درصد حق بیمه را از کارگران ساختمانی دارای پروانه مهارت و اشتغال مشمول ماده یک این قانون و معادل ۱۲ درصد مجموع عوارض و درآمد ناشی از صدور پروانه ساختمان به شهرداری و دیگر مراکز صدور پروانه ساختمانی که به عنوان سهم کارفرما است را از مالک دریافت و کارگران مذکور را بیمه کند.»

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=48438
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

ماجرای بیمه کارگران ساختمانی
ماجرای بیمه کارگران ساختمانی
ماجرای بیمه کارگران ساختمانی
ماجرای بیمه کارگران ساختمانی
ماجرای بیمه کارگران ساختمانی
ماجرای بیمه کارگران ساختمانی