ایجاد «صندوق سرمایهگذاری ارزی» یکی از چهار تصمیم مهمی بود که چندی پیش دولت یازدهم در راستای حمایت همهجانبه خود برای بازگشت رونق به بورس و افزایش جایگاه بازار سرمایه در اقتصادایران اتخاذ کرد
به دنبال تصمیم دولت در راستای حمایت از بازار سرمایه برای تشکیل صندوق «سرمایهگذاری ارزی»؛ مدیرنظارت برنهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار جزییات تشکیل این صندوق را تشریح کرد.
به گزارش پول پرس، روزنامه اعتماد در صفحه اقتصادی خود نوشت: ایجاد «صندوق سرمایهگذاری ارزی» یکی از چهار تصمیم مهمی بود که چندی پیش دولت یازدهم در راستای حمایت همهجانبه خود برای بازگشت رونق به بورس و افزایش جایگاه بازار سرمایه در اقتصادایران اتخاذ کرد. از آنجا که کمبود نقدینگی یکی از چالشهای اساسی بورس از سوی کارشناسان بورسی مطرح میشود، تشکیل صندوق سرمایهگذاری ارزی با هدف جذب منابع ارزی درداخل و خارج از کشور میتواند نقش مهمی را درحل این مشکل ایفا کند. مدیرنظارت برنهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار «ایوب باقر تبار»، با بیان اینکه این صندوق قصد دارد در داراییهایی از جمله سپردههای بانکی ریالی و اوراق بهادار ریالی سرمایه وخرید اسناد تعهد پرداخت بانکی، اوراق بهادار ارزی و سپردهها و گواهی سپرده بانکی ارزی سرمایهگذاری کند، میگوید: «صندوق سرمایهگذاری ارزی» میتواند در داراییهای مالی ارزی منابع خود را صرف کند. به گزارش خبرنگار ما، این صندوقها به شکل صندوق بزرگ و حداقل تعداد واحد سرمایهگذاری در آن همزمان زمان با شروع فعالیت مشخص میشود و حداکثر تعداد واحد سرمایهگذاری آن در طول دوره فعالیت تعیین خواهد شد که ارزش هرواحد سرمایهگذاری بهطور حتم متفاوت خواهد بود.
خصوصیات «صندوق سرمایهگذاری ارزی»
براساس موافقت اصولی صادره از سوی سازمان بورس، «صندوق سرمایهگذاری ارزی» میتواند منابع خود را درچهار بخش اساسی، اسناد تعهد پرداخت بانکی ارزی، اوراق مشارکت و اوراق بهادار، گواهی سپرده ارزی و هرنوع سپردهگذاری ارزی، سرمایهگذاری کند.
مدیرنهادهای مالی سازمان بورس درباره پرتفوی سرمایهگذاری براساس موافقت اصولی این صندوقها تشریح میکند: سرمایهگذاری صندوق باید به گونهیی باشد که حداقل ۸۰ درصد از داراییهای صندوق در چهار بخش بالا باشد، بهطوری که بالغ بر۳۰ درصد از کل داراییهای صندوق را اسناد تعهد پرداخت بانکی یا تعهد شده توسط یک بانک، ۳۰ درصد از منابع را برای خرید اوراق بهادار منتشره در بورس شامل شود.
دراین موافقتنامه اصولی آمده است: هرگونه اوراق مشارکت، اوراق صکوک و اوراق بهادار رهنی و سایر اوراق بهادار ارزی یا ریالی که صندوق تصمیم به خرید آنها میکند، باید مجوز انتشار آنها از سوی دولت، بانک مرکزی یا سازمان بورس اوراق بهادار صادر شده باشد، سود حداقلی برای آنها مشخص شده و پرداخت اصل سرمایهگذاری و سود آنها تضمین شده یا وثایق کافی برای آنها وجود داشته باشد. افزون براین، یکی از موسسات معتبر بازخرید واحدهای این صندوقها را قبل از سررسید تعهد میکند که امکان تبدیل آنها به نقد در بازار ثانویه ایجاد شده باشد. صندوقها هم میتوانند نسبت به خرید گواهی سپردههای ارزی اقدام کند که توسط بانکها یا موسسات مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی منتشر شده باشد.
ویژگی صندوق «سرمایهگذاری ارزی»
دارا بودن ضامن نقد شوندگی، جبران خسارت یا سود و پرداخت دورهیی سود در مقاطع مختلف از مهمترین ویژگیهای این صندوق بهشمار میرود. ایوب باقر تباردرباره ضامن نقد شوندگی صندوق میگوید: « این ضامن باید یک شخص حقوقی مستقل از ضامن سودآوری باشد و دارای کفایت سرمایه و توان مالی مناسب باشد. ضامن جبران خسارت یا سود نیز باید یک شخص حقوقی مستقل از ضامن نقدشوندگی و موسسان صندوق باشد.» بدیهی است که مدیرصندوق نیز باید مجوز فعالیت سبد گردانی را از سازمان بورس اوراق بهادار اخذ کرده و در تقاضای خود مشخصات سهامداران عمده و اعضای هیاتمدیره را به صورت جزیی درج کند و نام دوشخصیت حقوقی یا حقیقی باید در فهرست بنیانگذاران صندوق باشد.
هزینهها و کارمزدها
برای فعالیت این صندوقها دربخش هزینههای پرداختی دونوع کارمزد صدور و ابطال تعریف شده است. سرمایهگذار باید برای بخش ثابت کارمزد مبلغی را برای صدور هرگواهی سرمایهگذاری بپردازد. از طرفی، صاحب سرمایهیی که قصد سرمایهگذاری در صندوق «ارزی» را دارد برای ابطال هرگواهی سرمایهگذاری کارمزد میپردازد.
هزینههای صندوق
هزینههای تاسیس، هزینه برگزاری مجامع صندوق، کارمزد مدیر، کارمزد متولی، کارمزد نقد شوندگی، کارمزد ضامن جبران خسارت یا سود، حق الزحمه حسابرس، حقالزحمه و کارمزد تصفیه صندوق، حق پذیرش و عضویت در کانونها و هزینههای دسترسی به نرم افزارو وب سایت نیز براساس موافقتنامه اصولی باید ازمنابع صندوق تامین شود.
انتهای پیام