مطابق اعلام سازمان تأمین اجتماعی وسایل بی حفاظ، وسایل معیوب، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، فقدان اطلاعات، ازدحام و بی نظمی تجهیزات، لباس خطرناک، عدم آموزش، نور ناقص و تهویه نامطلوب به تربیت از مهمترین عوامل ایجاد حوادث ناشی از کار در ۳ماه اول سال ۹۳ بوده است.

بر اساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی تأمین اجتماعی در ۳ماه اول سال جاری ۴ هزار و ۲۵ بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی دچار حوادث ناشی از کار شدند.

به گزارش پول پرس به نقل از تسنیم، سومین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل در ایران بعد از تصادفات, حوادث ناشی از کار است. این مسئله عاملی است که می‌تواند با آموزش، فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ ایمنی کنترل و جان تعدادی زیادی از انسان‌ها را نجات دهد.

۱۲ هزار و ۴۳۶نفر در ۱۰ سال گذشته جان خود را با حوادث ناشی از کار از دست دادند

هفته گذشته سازمان پزشکی قانونی از افزایش ۴درصدی تلفات حوادث کار خبر داد. در گزارش سازمان پزشکی قانونی اعلام شده است که در چهار ماهه نخست امسال ۶۵۷ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۶۳۲ نفر بود، ۴ درصد افزایش یافته است.

در این مدت استان‌های تهران با ۱۹۰، خراسان رضوی با ۵۰ و البرز با ۳۸ نفر بیشترین و استان‌های بوشهر،‌ خراسان شمالی،‌ کهگیلویه و بویراحمد با ۲، ایلام و لرستان با ۳ و کردستان و خراسان جنوبی با ۴ نفر کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشته‌اند.مطابق آمارهای موجود در حوادث کار چهار ماهه امسال سقوط از بلندی با ۴۵ درصد بیشترین علت مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص می دهد.پس از آن اصابت جسم سخت با ۲۴.۵ و برق‌گرفتگی با ۱۲.۳ درصد بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را در برمی‌گیرند.

در حوادث کار چهار ماهه ابتدایی امسال ۱۰ هزار و ۱۰۹ مصدوم حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۴ درصد رشد داشته است. همچنین در تیر ماه امسال نیز ۱۹۶ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد ۱۲ درصدی مواجه بوده است.

مرگ‌های ناشی از حوادث کار طی سال‌های گذشته روندی صعودی داشته است، به طوری که این آمار از ۶۹۷ فوتی این حوادث در سال ۱۳۸۳ به یکهزار و ۹۹۴ نفر در سال ۱۳۹۲ رسیده‌است.سازمان پزشکی قانونی با هشدار در خصوص افزایش تلفات در حوادث ناشی از کار و تأکید بر رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاع، یادآور می شود، در ۱۰ سال گذشته (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲) ۱۲ هزار و ۴۳۶ نفر در حوادث کار جان خود را از دست داده‌اند.

۵ ماهه نخست امسال آمار حوادث کار مانند سال گذشته است

اما این در حالیست که محمد اصابتی، مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی این آمار را قبول ندارد و بیان می کند: هر دستگاهی بر اساس نیازمندی‌های خود آمار تهیه می‌کند، برای مثال طبق آمار سال گذشته تأمین اجتماعی، آسیب‌دیدگان ناشی از کار در سال قبل نسبت به سال قبل تر از آن کاهش یافته است.

همچنین مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: آماری که ما بر اساس پرونده‌هایی که به مراجع قضایی ارجاع می‌شود در دست داریم، به اعداد و ارقامی که پزشکی قانونی اعلام می‌‌کند نمی‌رسد و البته از آمار تامین اجتماعی بیشتر است.

اصابتی اما نسبت به آماری که در این حوزه به عنوان کشته‌شدگان ناشی از حوادث کار اعلام می‌شود نیز ظاهراً‌نقد دارد و بیان می‌کند: تمام افرادی که مرگ آنها به عنوان کشته‌شدگان ناشی از حوادث کار مطرح می‌شود، به دلیل حوادث کاری نبوده، برای مثال زمانی که یک ساختمان خراب می‌شود و ۷ نفر جانشان را از دست می‌دهند که تنها دو نفر آنها کارگر بودند و ۵ نفر دیگر همسایه آن ساختمان بودند که ارتباطی با کار نداشتند.

به هر حال مدیر کل بازرسی کار وزارت کار با بیان اینکه “بر اساس برآوردی که از ۵ ماهه نخست امسال داریم، آمار حوادث کار نزدیک به آمار سال گذشته است” تلاش در نشان دادن این مسئله داشته که بگوید آمار ارائه شده از پزشک قانونی خیلی صحت ندارد.

۴هزار و ۲۵ بیمه شده در ۳ماه اول سال دچار حادثه شدند

همواره مطالعات‌ و بررسی‌ها نشان‌دهنده‌ این‌ حقیقت‌ است‌ که‌ به‌ طور کلی‌ حادثه‌ ناشی‌ از کار علت‌ واحدی‌ ندارد و معلول‌ علل‌ فنی‌ و انسانی‌ است. این‌ علل‌ بستگی‌ به‌ نوع‌ کار، محیط‌ شرایط‌ انجام‌ کار و ابزار مورد استفاده‌ دارد و می‌توان‌ آنها را به‌ دو دسته‌ علل‌ مستقیم‌ و غیرمستقیم‌ تقسیم‌ کرد، به اعتقاد صاحب نظران در این بخش جابجا کردن‌ کالا، کار با ماشین‌آلات‌، سقوط‌ اشیاء، افتادن‌ کارگر از ارتفاع‌، استفاده‌ غیرصحیح‌ از ابزار کار، افتادن‌ به‌ علت‌ لیز خوردن‌، برخورد با مانع‌، سوختگی‌ و همچنین‌ تصادف‌ با وسیله‌ نقلیه‌ در محیط‌ کارگاه‌ یا هنگام‌ رفت‌ و برگشت‌ به‌ محل‌ کار از علل مستقیم است و در بخش غیر مستقیم مسائلی است که در نهایت منجر به ایجاد خستگی، نارضایتی کارگر و برورز حادثه می‌شود که می‌توان به نور نامناسب‌، صدای‌ بیش‌ از حد، عدم‌ تهویه‌ خوب‌، نامناسب‌ بودن‌ درجه‌ حرارت‌ محیط‌ کار، طولانی‌ بودن‌ ساعات‌ کار، سرعت‌ بیش‌ از حد تولید و نیز عوامل‌ دیگری‌ مانند مسایل‌ خانوادگی‌، مالی‌، روابط‌ با کارفرما و سرپرست‌ و غیره‌ اشاره کرد.اما از آنجا که این مسئله می‌تواند عواقب نامطلوب اجتماعی، انسانی و اقتصادی بدی را به همراه داشته باشد باید در جهت کاهش آن اقدامات موثری انجام شود.

به گزارش تسنیم, اما پس از ارائه آمار از سوی سازمان پزشکی قانونی, سازمان تأمین اجتماعی طی آماری درباره حوادث ناشی از کار اطلاع رسانی و اعلام کرد:در ۳ماه اول سال جاری بیش از ۴هزار نفر دچار حوادث ناشی از کار شدند.

در حال حاضر وضعیت حوادث ناشی از کار به روایت دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی به اینگونه است که در ۳ماه اول سال جاری ۴هزارو ۲۵ بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی دچار حوادث ناشی از کار شدند.

بر اساس این گزارش، ۳هزارو ۸۲۳حادثه ناشی از کار داخل کارگاه، ۱۵۱ حادثه خارج از کارگاه و ۵۱ حادثه نیز هنگام رفت و آمد به محل کاردر ۳ماه اول سال ۹۳برای بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی اتفاق افتاده است.

بر این اساس، در ۳ماه اول سال جاری، ۲هزارو ۷۰۳ حادثه ناشی از کار هنگام صبح، یک هزارو ۳۸ مورد حادثه هنگام عصر و ۲۸۴ حادثه نیز در هنگام شب روی داده است. ۳هزارو ۶۸۷بیمه شده حادثه دیده ناشی از کار در ۳ماه اول سال ۹۳ بهبودی کامل داشته اند، ۱۸۰نفر غرامت نقص عضو در یافت کرده اند، ۴۱نفر از کار افتاده کلی، ۸۱نفر از کار افتاده جزئی شده اند، ۳۶ نفر نیز در این مدت فوت کرده اند.

بر این اساس در ۳ماه اول سال جاری، ۲هزارو ۷۸۵ بیمه شده بر اثر بی احتیاطی دچار حادثه ناشی از کار شده اند و ۲۹۱ نفر نیز به دلیل عدم رعایت مقررات ایمنی حادثه دیده اند.
مطابق اعلام سازمان تأمین اجتماعی وسایل بی حفاظ، وسایل معیوب، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، فقدان اطلاعات، ازدحام و بی نظمی تجهیزات، لباس خطرناک، عدم آموزش، نور ناقص و تهویه نامطلوب به تربیت از مهمترین عوامل ایجاد حوادث ناشی از کار در ۳ماه اول سال ۹۳ بوده است.

بنا بر این گزارش، بیمه شدگان گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۹۷۷مورد بیشترین تعداد آسیب دیدگان ناشی از کار را داشته اند و گروهای سنی ۳۰تا ۳۴ سال با ۹۶۱ مورد، ۳۵تا۳۹سال با ۶۳۷ مورد ، ۲۰تا ۲۴سال با ۴۸۸ مورد و ۴۰تا ۴۴ سال, ۴۳۸ مورد حادثه به ترتیب بیشترین رده های سنی آسیب دیدگان ناشی از کار درسال ۹۳ را داشته اند.

همه‌ ساله‌ در جهان‌ ده‌ها میلیون‌ کارگر قربانی‌ حوادثی ناشی از کار می‌شوند که‌ منجر به‌ کشته‌ شدن‌ یا از کارافتادگی‌ تعداد کثیری‌ از آن‌ها می‌‌شود. حوادث‌ ناشی‌ از کار از سویی‌ سبب‌ ناراحتی‌ فرد کارگر یا افراد خانواده‌اش‌ می‌شود و از سوی‌ دیگر سبب‌ از بین‌ رفتن‌ سرمایه‌ و تزلزل‌ بنیان‌ اقتصادی‌ جامعه‌ می‌گردد، بنابراین می طلبد تمهیدات لازم در جهت کاهش حوادث ناشی از کار از سوی سازمان تأمین اجتماعی و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اندیشیده شود.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=47234
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند
بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند
بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند
بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند
بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند
بیش از ۴ هزارنفر ۳ ماهه دچار حادثه حین کار شدند