حجم صادرات کالای ICT ایران نسبت به تولید داخلی کشور در وضعیت چندان مناسبی نیست؛ این در حالی است که صادرات نرمافزار به ویژه نرمافزارهای بانکداری در خارج کشور از حاشیه سود مناسبی برای رقابت برخوردار است.
یک فعال بازار صادرات نرمافزار گفت: سود فروش نرمافزارهای بانکی در خارج بسیار مناسب و حدود ۱۰ برابر ایران است و از این رو زمینه مناسبی را برای فعالیت شرکتهای ایرانی فراهم میکند.
به گزارش پول پرس به نقل از فارس، علیاکبر نامداری در یک نشست خبری اظهار داشت: حجم صادرات کالای ICT ایران نسبت به تولید داخلی کشور در وضعیت چندان مناسبی نیست؛ این در حالی است که صادرات نرمافزار به ویژه نرمافزارهای بانکداری در خارج کشور از حاشیه سود مناسبی برای رقابت برخوردار است.
این فعال در فروش و صادرات نرمافزار گفت: در این باره سیستم جامع بانکداری متمرکز بنکو که براساس آخرین تکنولوژیهای نرمافزاری طراحی و در سال ۸۹ به بازار بانکی کشور عرضه شده، به چند کشور دیگر صادر شده است. از چهار سال پیش سیستم بانکی و نرمافزارهای بانکی در کشورهای سومالی، امارات، کنیا، مالزی، میانمار و ویتنام به فروش رسیده و قراردادهای مفصلی در این باره منعقد شده است.
وی با تاکید بر اینکه صادرات نرمافزار به ویژه سیستمهای بانکداری به خارج از کشور از سود مناسبی برخوردار است، گفت: سود فروش نرمافزارهای بانکی در خارج ۱۰ برابر ایران است؛ برای مثال آخرین رقم قرارداد فروش یک نرم افزار بانکی در خارج از کشور، حدود ۲ میلیون دلار بوده و از این رو زمینه مناسبی برای فعالیت شرکتهای ایرانی فراهم میشود.
نامداری ادامه داد: در این کشورها به دلیل تحولات سیاسی و اقتصادی فراوانی که روی داده است، نیاز به زیرساختهای جدید به وجود آمده است.
این ارائه دهنده خدمات بانکداری الکترونیکی یادآور شد: علیرغم اینکه تصور میشود فروش نرمافزار بانکی به کشورهای درجه ۳ و ۴ کار سختی نیست؛ اما در عمل در این کشورها برندهای مطرح و پرقدرت اروپایی و آسیایی حضور دارند و برای حضور در این کشورها باید با غولهای نرمافزارهای بانکی رقابت کرد.
نامداری همچنین پدیده فرار مغزها و مهاجرت در حوزه طراحی و ساخت نرمافزار را بسیار جدی عنوان کرد و گفت: در سال ۹۲ حدود یکصد نفر از نیروهای متخصص خود را به دلیل مهاجرت از دستدادهایم که این اتفاق، خسارت بزرگی برای کشور نیز هست.
انتهای پیام