به گفته معاون نظارتی بانک مرکزی طی چند سال اخیر میزان منابع قرض‌الحسنه کاهش بسیار داشته است به طوری که در سال گذشته این میزان ثابت بوده است و در سال جاری ۷ درصد افت داشته است.

حساب قرض‌الحسنه بین خیریه و بانکداری است که در ایران آن را در غالب بانکداری قرار داده‌ایم.
به گزارش پول پرس، به گفته معاون نظارتی بانک مرکزی طی چند سال اخیر میزان منابع قرض‌الحسنه کاهش بسیار داشته است به طوری که در سال گذشته این میزان ثابت بوده است و در سال جاری ۷ درصد افت داشته است و از آن‌جا که بانک‌ها بر روی این منابع حساب باز کرده‌ بودند در تعهدات خود نظیر پرداخت وام ازدواج و وام‌های خرد به مردم دچار مشکل شده‌اند که کارشناسان دلیل این کاهش را بی‌اعتمادی مردم به بانک‌ها عنوان می‌کنند.
در تعریف لغوی حساب سپرده قرض‌الحسنه پس انداز حسابی است که صاحب آن به قصد کمک به اقشار کم بضاعت جامعه و بدون چشم داشت به هرگونه سودی اقدام به افتتاح حساب می‌کند. بانک‌‌ها طی این سال‌ها با جایزه‌های گرانبها، سعی بر ایجاد انگیزه در مردم برای افتتاح حساب شده‌اند.
اما این‌ مسئله که چه میزان از این منابع را در فعالیت‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و سود گزافی از این طریق برده‌اند و چه مقدار را به مردم نیازمند پرداخت کرده‌اند برای مردم شبهه ایجاد کرده است و کار‌شناسان دلیل کاهش منابع قرض‌الحسنه را شکسته شدن دیوار اعتماد مردم و بانک‌ها عنوان می‌کنند.
گفتنی است بعد از انقلاب، ۵۰۰ صندوق قرض‌الحسنه در کشور تشکیل شده است که اولین صندوق قرض‌الحسنه با مجوز بانک مرکزی با نام «نورالرضا» در اردیبهشت سال ۸۸ به منظور خدمت‌رسانی به اقشار کم درآمد، کمک به تولید و اشتغال‌زایی راه‌اندازی شد. همچنین، در دولت محمود احمدی‌نژاد اولین بانک قرض‌الحسنه کشور با نام «مهر ایران» با سرمایه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی و با ادغام ۸ بانک سرمایه گذاری دولتی تشکیل شد.
لازم به ذکر است که به گفته داوود دانش جعفری، وزیر اسبق اقتصاد، احمدی‌نژاد تمایل داشت همه بانک‌ها را به بانک قرض الحسنه تبدیل کند.
ساسان گلباز، کار‌شناس ارشد بانکی در گفت‌و‌گو با ایلنا، اساس این کار را در تضاد با بانکداری دانست و تصریح کرد: حساب قرض‌الحسنه بین خیریه و بانکداری است که در ایران آن را در غالب بانکداری قرار داده‌ایم.
وی افزود: بهتر است این دو را از هم جدا کرد و افرادی که تمایل دارند به افراد نیازمند کمک کنند در موسسات خیریه اقدام به چنین کاری کنند.
گلباز در خصوص دلیل کاهش منابع حساب‌های قرض الحسنه نیز گفت: اول اینکه به دلیل شرایط اقتصادی به وجود آمده مردم به درآمد بیشتر نیاز پیدا کرده‌اند، انگیزه‌های مردم مادی‌تر شده است و از قرض‌الحسنه فاصله گرفته‌اند و دوم اینکه تبلیغات منفی علیه بانک‌ها موجب بی‌اعتمادی مردم شده است.
این کار‌شناس بانکی در پاسخ به این سئوال که دلیل قول بدون پشتوانه دولت برای انجام برخی تعهدات از جیب مردم چیست؟، گفت: به دلیل اینکه این بانک‌ها دولتی هستند، دولت منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها را از خود می‌داند و برآوردهایی می‌کند که بر اساس این پیش‌بینی‌ها قول‌هایی می‌دهد.
گلباز تصریح کرد: دولت مجبور به ایجاد امید در مردم است که با دادن وعده‌های بدون پشتوانه در مردم ایجاد انگیزه کند.
وی با تاکید بر اینکه باید ساختار قرض‌الحسنه مورد بازنگری قرار گیرد، افزود: اگر روال گذشته دولت درست بود این مشکلات به وجود نمی‌آمد و نیاز به یک ساختار و چهارچوب متناسب با تعاریف است که مفهوم قرض‌الحسنه دارد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=45939
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟
چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟
چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟
چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟
چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟
چرا منابع قرض‌الحسنه کاهش یافته است؟