سید کامل تقوی نژاد، مدیر عامل بانک سپه گفت: با وجود اینکه دو سال اخیر بانک سپه سرمایه پایه اش را از دست داده بود اما اکنون شرایط خوبی را طی میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: این بانک در سالهای ۹۱ و ۹۲ به علت منفی بودن سرمایهاش برای حضور در طرحهای بزرگ دچار مشکل شده بود که علت آن زیان عملیاتی بود که در شهریور ۹۲ سرمایه ۸۵۹۹ میلیاردی ریالی بانک مستهلک شده به صفر رسید.
وی تصریح کرد: برای جایگزین کردن سرمایه از منابع مختلفی استفاده کردیم از جمله فروش ۳۰۰ میلیاردتومان از اموال مازاد و علاوه برآن منابعی که از حساب ذخیره ارزی دریافت شد. این راه کارها سبب آن شد که سرمایه بانک به ۷۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برسد.
تقوی نژاد همچنین عنوان کرد: نسبت کفایت سرمایه بانک در پایان شهریور ۹۲ منفی ۱۹ صدم بود که در نوع خود بی سابقه بوده است و بر اساس آیین نامه بانک مرکزی ما تنها میتوانستیم ۸ برابر سرمایه خود تعهداتی را بپذیریم.
وی همچنین اعلام کرد: عدم همانگی بین شرکت های بیمه ، بازار سرمایه و … سبب بروز مشکلاتی شد اما در یک سال گذشته بهترین دوران مالی در سایه این یکپارچگی پدید آمده است .
تقوی نژاد از فاینانس ۴۸۰میلیون یورویی چین برای احداث پتروشیمی با عاملیت بانک بانک سپه خبر داد و گفت: نبود رابطه منطقی سود تسهیلات و سپردههای بانکی در سالهای گذشته بانکها را به بنگاهداری سوق داده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۱ درصدی منابع بانک در ۵ ماه ابتدای سال جاری، افزود: حجم مطالبات غیرجاری بانک در سال ۹۱ حدود ۳۱۳۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به ۳۲۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت و در پایان خردادماه امسال به ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: با وجود رشد مطالبات غیر جاری در سیستم بانکی، ما موفق شدیم نسبت مطالبات معوق به تسهیلات را از ۱۶.۵ درصد در سال ۹۱ به ۱۳.۵ درصد در پایان سال ۹۲ کاهش دهیم.
به گفته تقوینژاد در سالهای گذشته ۱۷۵۰ میلیارد تومان مطالبات معوق وصول شد و در ۵ ماهه سال جاری کمیته وصول مطالبات ۴۰۰ میلیارد تومان وصول کرد.
تقوینژاد با اشاره به رشد ۲۶ درصدی سپردههای این بانک در ۱۶ ماه اخیر اظهارداشت: حجم کل سپردههای بانک سپه تا پایان مردادماه به ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه اخیرا سیاستهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی رویکرد مثبتی داشته است گفت: بی انظباطیهای مالی دوران گذشته که باعث افزایش پایه پولی و در مواردی برداشت از بانک مرکزی بود، با تغییر رویه و کنترلهای شدید دولت سامان دهی شد .
تقوینژاد منطقی کردن وصول بانکی را اقدام دیگر بانک مرکزی در این مدت عنوان کرد و افزود: پیش از این نرخ سود به صورت کارشناسی تعیین نمیشد و حتی نرخی را برای تسهیلات تعیین میکردند که در برخی مواقع از نرخ سود سپردهها کمتر بود و این مسئله زیانهایی را به سیستم بانکی تحمیل میکرد.
وی یکی از دلایل حرکت بانکها به سمت بنگاهداری را نبود ارتباط منطقی بین نرخ سود تسهیلات و سپرده دانست و تصریح کرد: وقتی بانکها بازدهی مناسبی از فعالیت بانکی نداشته باشند به سمت بنگاهداری حرکت میکنند.
وی یکی از رویکردهای اصلی بانک سپه را پرداخت تسهیلات خرددر کنار سرمایه در گردش عنوان کرد و افزود: در سال گذشته ۱۰۰ هزار فقره تسهیلات خرد به ارزش ۵۶۰ میلیارد تومان پرداخت شد که در قالب تسهیلات خودرو، کالا، مسکن روستایی و قرضالحسنه اعطاء شده است.
مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: تاکنون حدود ۸ میلیارد دلار تسهیلات ارزی با صندوق توسعه ملی منعقد و به بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و نیروگاه اختصاص یافته است.
انتهای پیام