فلز زرد چهارشنبه در برابر فشار فروش مقاومت کرد تا بالاتر از مرز ۱۳۰۰ دلار بماند، اما روند کاهشی بازار در روز پنج‌شنبه تشدید شد و طلا را به پایین‌ترین ارزش در حدود یک ماه گذشته رساند؛ کاهشی که روز جمعه نیز تا لحظه تنظیم این خبر پابرجا بود.

فلز زرد چهارشنبه در برابر فشار فروش مقاومت کرد تا بالاتر از مرز ۱۳۰۰ دلار بماند، اما روند کاهشی بازار در روز پنج‌شنبه تشدید شد و طلا را به پایین‌ترین ارزش در حدود یک ماه گذشته رساند؛ کاهشی که روز جمعه نیز تا لحظه تنظیم این خبر پابرجا بود.

چهارشنبه بازار واکنشی به خبر سرنگونی دو هواپیمای نظامی ارتش اوکراین توسط جدایی‌طلبان هوادار روسیه نشان نداد، اما توجه به بحران شرق اروپا و همچنین بحران حملات به غزه طلا را در کانال پیش‌گفته نگه داشت. خبرگان بازار طلا از افزایش نیافتن «ریسک‌گریزی» در بازار متعجب شده‌اند، چراکه در هفته‌های گذشته بحران‌های مختلف باید قاعدتا چنین تاثیری بر بازار می‌گذاشت. برخی دلیل این امر-کاهش ریسک‌گریزی- را برنامه‌های بانک‌های مرکزی دنیا برای تزریق پول به اقتصادها می‌دانند. با این حال مخالفان این نظر اشاره می‌کنند که وجود تورم منفی نشان می‌دهد که چنین فرضی نمی تواند درست باشد، زیرا در صورت تاثیر برنامه‌های محرک بر بازارها باید شاهد تورم بالا در اقتصاد جهان می‌بودیم. در هر حال یک چیز آشکار است و آن اینکه دلار آمریکا هم‌اکنون سرمایه امنی در نظر گرفته می‌شود که تقویت آن بر ارزش طلا فشار وارد می‌کند.
بر این اساس، پنج‌شنبه روز رسیدن اونس طلا به قیمت ۱۲۹۳ دلار شد، هر چند در این روز برای مواقعی قیمت حدود ۱۲۹۰ دلاری نیز ثبت شد. این یعنی طلا در چهارمین روز هفته کاری (تقویم میلادی) به کمترین قیمت در چهار هفته گذشته رسید. کاهش مجدد ریسک‌گریزی و همچنین رسیدن شاخص‌های سهام آمریکایی به بالاترین میزان در چند سال گذشته، فشار بر طلا را افزایش داد تا پنج‌شنبه روز خوبی برای این فلز گرانبها نباشد. در این روز فروش فنی نیز به کاهش بهای طلا و نقره کمک کرد. پنج‌شنبه همچنین شاخص دلار به بالاترین حد در چهار هفته گذشته رسید و قیمت نفت خام نیز با کاهش روبه‌رو شد تا این دو «عامل خارجی» نیز به افت بیشتر قیمت طلا کمک کرده باشند، اما حتی پنج‌شنبه نیز و با وجود افزایش اشتها برای ریسک کردن، مسائل ژئوپلیتیک از کانون توجه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران خارج نشد. پنج‌شنبه خبر سقوط هواپیمای خطوط الجزایر نیز در کنار اخبار اوکراین و غزه جلب توجه کرد. یک خبر که در این روز بسیار مورد توجه واقع شد امتناع شرکت‌های هوایی از پرواز به تل آویو بود که نمادی از تشدید بحران در منطقه به شمار می‌آمد. مهم‌ترین خبر اقتصادی پنج‌شنبه اعلام ابتدایی شاخص خرید مدیران چین از سوی بانک HSBC بود که برای ماه جولای ۵۲واحد اعلام شد. این رقم برای ماه ژوئن ۷/۵۰واحد اعلام شده بود. رقم اعلام شده برای ماه جولای بالاترین رقم در یکسال و نیم گذشته است. رقم بالای ۵۰ در این شاخص نشانه رشد است و این آمار پنج‌شنبه به رشد بازارهای سهام آسیا کمک کرد؛ اما همین اتفاق برای اروپا نیز افتاد. پنج‌شنبه شاخص خرید مدیران اتحادیه اروپا نیز اعلام شد که برای ماه جولای ۵۴ بود. این رقم برای ماه ژوئن ۸/۵۲ اعلام شده بود. به این ترتیب بازارهای سهام اروپا نیز پنج‌شنبه با رشد مواجه شدند.
اما بازارهای سهام روز جمعه از رکوردزنی‌های خود فاصله گرفتند. مهم‌ترین دلایل افت روز جمعه(تا لحظه تنظیم این خبر) انتشار گزارش Ifo آلمان و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک بود. گزارش اقتصاد آلمان نشان می‌دهد که اعتماد به بزرگ‌ترین اقتصاد قاره سبز کاهش یافته است. جمعه این اخبار اقتصادی و سیاسی بازارهای سهام اروپا را تحت‌تاثیر قرار داد، اما طلا تحت‌تاثیر روند روزهای قبل با قیمت‌هایی نزدیک به ۱۲۹۲ دلار ماند. البته در بعد از ظهر دیروز به وقت تهران، قیمت طلا نسبتا افزایشی شد و تا لحظه تنظیم این خبر تا ۱۲۹۵ دلار هم بالا رفت. این وضعیت بر بازارهای جهانی ارز نیز اثر گذاشت تا ارز واحد اروپایی باز هم با افت روبه‌رو شود. به این ترتیب یورو در مقابل دلار به کمترین نرخ برابری در هشت ماه گذشته رسید. یورو تحت‌تاثیر احتمال تحریم روسیه نیز است، اما دلار همچنان به تقویت خود ادامه داد. آمار منتشر شده از اقتصاد ایالات‌متحده در هفته‌های گذشته خوب بوده و این در کنار بحران‌های سیاسی اروپا و خاورمیانه، اعتماد به اسکناس سبز آمریکایی را بالا برده است.

منبع: دنیای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=42662
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سقوط همزمان طلا و یورو
سقوط همزمان طلا و یورو
سقوط همزمان طلا و یورو
سقوط همزمان طلا و یورو
سقوط همزمان طلا و یورو