پرداخت تسهیلات ازدواج چند ماهی است که با مشکل مواجه شده و اغلب مراجعه کنندگان موفق به دریافت تسهیلات نمی شوند.

پرداخت تسهیلات ازدواج چند ماهی است که با مشکل مواجه شده و اغلب مراجعه کنندگان موفق به دریافت تسهیلات نمی شوند.

بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات ازدواج یا می گویند فعلاً تسهیلات نمی دهیم و یا فرد متقاضی را در نوبت پرداخت قرار می دهند که به گفته مسئولان بانک زمان پرداخت سال آینده است.

بنا به آخرین آمار موجود میزان سپرده های قرض الحسنه بانک ها و موسسات اعتباری در بهمن ماه ۹۲ نسبت به اسفند هیچ گونه افزایشی نداشته و این در حالی است که پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مانند ازدواج از محل این منابع صورت می گیرد و اکنون ۱.۵ میلیون زوج در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند.

از سوی دیگر بر اساس اعلام وزیر ورزش و جوانان ۱.۵ میلیون زوج در صف دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج قرار دارند و بانک ها تمایلی به پرداخت تسهیلات به این افراد ندارند اما بر خلاف اظهارات وزیر ورزش و جوانان، مسئولان بانک مرکزی عنوان می کند که سیستم بانکی در اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با محدودیت روبرو بوده و بانک های عامل منابع کافی برای پاسخگویی به افراد در صف تسهیلات ازدواج را ندارند.

هفت خان وام مسکن
البته این تنها وام ازدواج نیست که با مشکلات فراوان مواجه شده است.وام مسکن نیز با وجود آنکه ۴۵ میلیونی شده و بانک مسکن آماده پرداخت آن است اما بروکراسی اداری و ۷ خان رستم مخصوص به خود را دارد تا به دست متقاضیان برسد.
برای دریافت وام ۴۵میلیون تومانی متقاضیان باید حداقل مبلغ سه میلیون تومان را به مدت یک سال در بانک مسکن بدون دریافت سود سپرده گذاری کنند. این سپرده بدون سود برای وام اولیه ۲۰میلیون تومانی در بانک باقی می ماند.

پس از سررسید، باید به میزان ۱۵میلیون تومان برگه های حق تقدم دریافت وام از فرابورس خریداری شود. همچنین متقاضیان می توانند با خرید اوراق حق تقدم بیشتر ۱۰میلیون تومان وام جعاله را نیز دریافت کنند. به این ترتیب و بر اساس قیمت های روز به طور متوسط سه میلیون تومان هزینه خرید اوراق حق تقدم می شود. این عدد بر اساس قیمت روزانه اوراق حق تقدم در نوسان است.
برای طی مراحل دریافت وام مبلغ های ۴۵هزارتومان در یک مرحله و ۷۶هزارتومان در مرحله بعد به عناوین مختلف مانند صدور تمبر و… به حساب بانک مسکن واریز می شود.

همچنین بانک مسکن از متقاضیان دریافت وام می خواهد یک حساب قرض الحسنه و یک حساب جاری برای دریافت وام افتتاح کنند. به این ترتیب در هنگام افتتاح حساب های قرض الحسنه و جاری نیز هزینه های دیگری به متقاضیان تحمیل می شود. حساب جاری که مبلغ سه میلیون تومان سپرده در آن قرار داده می شود، پس از دریافت وام از سوی بانک مسدود می شود. با این وجود متقاضی باید حساب دیگری برای پرداخت اقساط در این بانک باز کند که این اقدام نیز هزینه هایی به همراه دارد.

پس از طی مدت حداقل ۱۰روز (در صورت دریافت استعلام ثبتی که به طور متوسط ۳۰روز زمان می برد) بانک متقاضیان را به دفاتر ثبتی معرفی می کند. در این مرحله نیز دفاتر ثبتی برای وام ۴۵میلیون تومانی مبلغ ۷۸۰هزارتومان را بابت عقد قرارداد میان بانک و وام گیرنده دریافت می کنند. تمامی این رقم برخلاف روال عادی ثبت قراردادها از سوی متقاضی دریافت وام پرداخت می شود و وام گیرنده سهم خود و بانک را پرداخت می کند.

در نهایت بانک مسکن برای پرداخت وام ۴۵میلیون تومانی حداقل چهارمیلیون تومان هزینه به وام گیرندگان تحمیل می کند و وام گیرنده نیز طی مدت ۱۲سال رقمی نزدیک به ۸۵میلیون تومان را به بانک مسکن باز می گرداند!

همه مصائب گرفتن وام های خرد برای مردم عادی در حالی است که بدهی دانه درشت ها به بانک ها سر به فلک کشیده است و از مرز ۸۰ هزار میلیارد گذشته است.

تخلفات وامی رونمایی شده در دولت دهم

به تازگی نیز، خبر رسیده است که تخلفات جدیدی در دولت محمود احمدی نژاد در خصوص وام دادن به مدیران رو نمایی شده است.

ماجرا هم از این قرار است که در پی دستور مسوولان دولت یازدهم درخصوص دولتی شدن صندوق قرض الحسنه شهیدان رجایی و باهنر تخلفات این صندوق در دولت دهم آشکار شده است.
چندی پیش مشخص شد این صندوق در دولت دهم به تعدادی از اعضای کابینه تسهیلات چند ده میلیون تومانی پرداخت کرده که با ادعای وام گیرندگان مبنی بر عدم توان بازپرداخت اقساط آن سبب شد مدیرعامل وقت این صندوق از حمید بقایی، معاون وقت رییس جمهور در امور اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری طلب استمداد کند.

در نتیجه این درخواست در خرداد سال ۱۳۹۲ طی دستور کتبی از سوی بقایی خواسته می شود که از حساب نهاد نسبت به تامین مبلغ مورد نظر بابت کمک به صندوق، مبلغ ۳۰۰میلیون تومان طی یک فقره چک در تاریخ دوم تیر ۱۳۹۲ از سوی بانک ملی شعبه نهاد به حساب صندوق واریز شود. در حالی که طبق نامه ارسالی، کمک فوق یعنی مبلغ ۳۰۰میلیون تومان صرفا برای کمک به افرادی که به دلیل عدم بضاعت مالی توان بازپرداخت وام خود را نداشتند؛ درخواست شده بود اما به تصمیم مسوولان وقت صندوق این مبلغ صرف تسویه بازپرداخت اقساط وام های گرفته شده از سوی وزرا و مقامات ارشد کابینه و مدیران ارشد دولت شد.

به گزارش شفاف نیوز، قابل توجه اینکه بازپرداخت های ماهانه نیز مبلغی در حدود ۵۰۰هزار تا یک میلیون تومان بوده که پس از پرداخت چند ماه، بعضی از وام گیرندگان با درخواستی مبنی بر عدم توانایی در بازپرداخت تسهیلات مبلغ اقساط خود را به ۲۵۰هزارتومان در هر ماه کاهش داده اند که البته از مرداد سال ۱۳۹۲ و همزمان با تغییر دولت و خروج وزرا از کابینه، بازپرداخت باقی مانده تسهیلات از سوی افراد ذی ربط نیز به حال معوق مانده که متاسفانه به دلیل نبود ضمانت های لازم که حتی در بعضی موارد هیچ ضمانتی هم وجود ندارد روند بازپس گیری اقساط با مشکل مواجه شده است.

با این تفاسیر معلوم نیست چرا مردم عادی برای دریافت یک وام با مبلغ ناچیز باید این همه سختی بکشند اما عده ای بی حساب و کتاب وام دریافت کنند!

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=42526
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

فقط به از ما بهتران وام می‌دهند
فقط به از ما بهتران وام می‌دهند
فقط به از ما بهتران وام می‌دهند
فقط به از ما بهتران وام می‌دهند
فقط به از ما بهتران وام می‌دهند
فقط به از ما بهتران وام می‌دهند