تقویت طرف عرضه و کمک همه‌جانبه دولت به بخش تولید نیاز اصلی جامعه برای خروج از رکود است.

تقویت طرف عرضه و کمک همه‌جانبه دولت به بخش تولید نیاز اصلی جامعه برای خروج از رکود است.

به گزارش پول پرس، وحید شقاقی شهری – کارشناس امور اقتصادی – در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح وضعیت فعلی اقتصاد و راهکار دولت برای خروج از رکود پرداخت.

شقاقی گفت: دولت یازدهم بعد از سرکارآمدن به دنبال کاهش تورم بود و برای این کار دو سیاست کلی انضباط مالی و به نتیجه رساندن مذاکرات را دنبال می‌کند.

این کارشناس امور اقتصادی در ادامه بیان کرد: اقتصاد ما در حال حاضر از وجود رکود بیشتر از تورم رنج می‌برد. اکنون ۳.۵ میلیون بیکار و پنج میلیون دانشجوی در حال فارغ‌التحصیلی داریم. در آینده نزدیک با خیل هشت میلیون جویای کار مواجه می‌شویم و اکنون نیازمند عزم ملی برای ایجاد اشتغال هستیم.

وی افزود: دولت تصمیم دارد بحث رونق اقتصادی را دنبال کند. برای رونق اقتصادی و خروج از رکود یکی از بحث‌هایی که داریم کمبود منابع تامین مالی است. به عبارتی بانک‌ها دستشان خالی است و بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومان مطالبات معوق دارند.

شقاقی ادامه داد: دولت در قدم اول باید برای نظام بانکی ماموریت تولیدی تعریف کند و نظام بانکی بازنگری شود، چون نظام بانکی در بخش تولید اثربخشی مناسب را نداشته است.

این کارشناس امور اقتصادی بیان کرد: دومین بحث رونق بهبود تولید فضای کسب و کار است. ایران در حال حاضر رتبه‌ی صدوپنجاهم در بین ۱۸۵ کشور را به لحاظ شرایط کسب‌وکار دارد. مشکلات فراوان پیشروی تولید از جمله اخذ مجوز، مالیات و زیرساخت‌های نامناسب باعث شده تولید‌کننده به تولید رغبتی نداشته باشد و سرمایه‌اش را وارد بازار‌های دلالی کند. دولت باید با سیاست‌گذاری به فضای کسب و کار بهبود ببخشد از طرف دیگر بازار‌های دلالی پوشانده شود.

وی افزود: بازار‌های دلالی بازدهی بالا و ریسک کم دارد تا زمانی که اطمینان در بازار‌های دلالی پایین نیاید سرمایه‌گذار پولش را وارد بخش غیرمولد می‌کند. پس دولت باید پایش دولت‌های مولد و حذف سوداگری در اقتصاد را جدی بگیرد.

شقاقی خاطر نشان کرد: اقتصاد مردمی هم باید جدی گرفته شود یعنی کسب‌وکارهای کوچک و متوسط را رونق دهیم و آنها را با بنگاه‌های بزرگ ملی هماهنگ کنیم تا بتوانند در چرخه تولید اثر‌بخش باشند و توسعه پیدا کنند.

این کارشناس امور اقتصادی گفت: بحث بعدی در بخش تولید انحصار‌زدایی، شفاف‌سازی اقتصاد و رانت‌زدایی است تا وقتی این مشکلات وجود داشته باشد تولید‌کننده واقعی نمی‌تواند وارد بازار شود. در حال حاضر نیازمند فضای شفاف رقابتی و فضای ضد‌انحصاری هستیم.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر نیاز جامعه به ثبات و امنیت جامعه است. دولت با ثبات‌بخشی به اقتصاد باید این فضا را مهیا کند. از تغییرات مکرر قوانین و مقررات و بخشنامه‌ها پرهیز کنند و شوک‌هایی که به اقتصاد وارد می‌شود را کاهش دهند تا تولید‌کننده بتواند تصویر مثبتی از فضای اقتصاد داشته باشد.

شقاقی در توضیح پیش‌فرض‌های پنج‌گانه گفت: این پیش‌فرض‌ها که شامل وجود تحریم‌ها تا آخر سال، عدم اتکاء به منابع بانک مرکزی، کاهش رواج بیماری هلندی، اشتغالزایی و کاهش نقدینگی در جامعه می‌شود، کار را سخت‌تر می‌کند. آنچه مسلم است ۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم وجود دارد که دولت می‌تواند با یک برنامه‌ریزی مناسب آن را وارد چرخه تولید کند. آزادی این پول به این علت که وارد بازار غیرمولد دلالی می‌شوند خطرناک است.

این کارشناس امور اقتصادی افزود: اتکاء به صادرات غیرنفتی برای تامین منابع مالی نیز باید مدنظر قرار بگیرد که ارزآوری هم ایجاد شود. یکی از مصداق‌های این کار گسترش صنعت گردشگری سلامت است.

وی بیان کرد: مشکل ما مشکل تورم رکودی است برای رهایی از این مشکل باید طرف عرضه را تقویت کنیم تا تولید افزایش یابد. افزایش تولید باعث کمبود تقاضا و در نتیجه کاهش تورم می‌شود، پس تمام همت دولت باید در راستای افزایش تولید باشد که این افزایش تولید نیازمند الزاماتی از قبیل ثبات اقتصادی، حاشیه سود مطمئن، کاهش نرخ بهره بانکی و حمایت‌های دولتی است.

انتهای پیام

 


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=42429
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

ماموریت تولیدی در نظام بانکی
ماموریت تولیدی در نظام بانکی
ماموریت تولیدی در نظام بانکی
ماموریت تولیدی در نظام بانکی
ماموریت تولیدی در نظام بانکی
ماموریت تولیدی در نظام بانکی