مدیرعامل بانک ملی با تأکید براینکه بخشنامه نرخ سود تسهیلات ۲۲ درصدی امروز به شعب این بانک ابلاغ شد، گفت: قطعاً تسهیلات جدید مبادلهای از شنبه با نرخ سود ۲۲ درصدی پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل بانک ملی با تأکید براینکه بخشنامه نرخ سود تسهیلات ۲۲ درصدی امروز به شعب این بانک ابلاغ شد، گفت: قطعاً تسهیلات جدید مبادلهای از شنبه با نرخ سود ۲۲ درصدی پرداخت خواهد شد.
به گزارش پول پرس، عبدالناصر همتی در گفتوگو با تسنیم در ارتباط با وضعیت اجرای بخشنامه جدید شورای پول و اعتبار مبنی بر نرخ سود ۲۲ درصدی تسهیلات مبادلهای در شعب بانکهای دولتی، اظهار داشت: بانک ملی امروز (چهارشنبه) این بخشنامه را به منظور اجرا به شعب خود ابلاغ کرده است.
وی افزود: قاعدتاً شعب بانک ملی از امروز با نرخ جدید تسهیلات پرداخت خواهند کرد و به طور حتم تمامی تسهیلات مبادلهای که از ابتدای هفته آینده پرداخت خواهد شد با نرخ سود ۲۲ درصدی می باشد.
تسهیلات مبادلهای در بانکهای دولتی رواج می یابد/ منابع بانکها کفاف تقاضای تسهیلات را نمی دهد
مدیرعامل بانک ملی در پاسخ به این پرسش که آیا با نرخ های جدید تسهیلات بانکها تمایلی به پرداخت تسهیلات مبادلههای خواهند داشت؟ گفت: حداقل در بانکهای دولتی پرداخت تسهیلات مبادلهای رواج خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات تنها نرخ سود تعیین کننده نیست، ادامه داد: بانک ها باید منابع داشته باشند تا بتوانند تسهیلات جدید پرداخت کنند چراکه هر بانک طبق قانون تا ۸۵ درصد منابع می تواند تسهیلات پرداخت و اگر بخواهد بیشتر از این میزان تسهیلات بدهد باید از بانک مرکزی اضافه برداشت انجام دهد که این اصلا راهکار مناسبی نیست و عوارض زیادی دارد.
همتی همچنین تأکید کرد: اینطور نیست که بانکها نخواهند وام بدهند بلکه باید منابع داشته باشند که متاسفانه به تازگی و در پی شرایط تورمی کشور تقاضا برای دریافت تسهیلات به شدت افزایش یافته است.
وی در توضیح افزایش تقاضای دریافت تسهیلات تصریح کرد: نقدینگی موجود کفاف تأمین تقاضا را نمی دهد و بانکها نمی توانند به تمام تقاضاهای دریافت تسهیلات پاسخ مثبت بدهند.
انتقاد همتی از پرداخت تسهیلات فروش اقساطی در غالب عقود مشارکتی
رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولت ضمن اشاره به اینکه باید محدودیت عقود مبادلهای در سیستم بانکی برداشته شود، گفت: بعد از تصمیم غلط کاهش نرخ عقود مبادله ای طی سال های اخیر و افزایش فاصله عقود مشارکتی با این عقود موجب شد تا بانکها به پرداخت تسهیلات با عقود مشارکتی روی بیاورند.
وی ادامه داد: البته بسیاری از تسهیلاتی که در بانکها طی این مدت پرداخت می شد غالباً جز عقود مشارکتی هم نبود بلکه بانکها فروش اقساطی را به عنوان عقود مشارکتی در نظر گرفته و با نرخ های مشارکتی تسهیلات پرداخت می کردند که این اصلا قابل قبول نبود و گرفتاری هایی را ایجاد کرده بود.
نرخ سود سپرده ها افزایش یافت نه کاهش
مدیرعامل بانک ملی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگار تسنیم درباره تأثیر تغییر نرخ های سود سپرده ها در جذب سپرده گذاری بانکها، افزود: تغییرات اخیر نرخ سود سپرده ها موجب خروج منابع از سیستم بانکی نشد چراکه نرخ های جدید نسبت به نرخ های قبلی کم نشد بلکه افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: پیش از این برخی از بانک های خصوصی و موسسات اعتباری با نرخ های بالا به پرداخت سود سپرده می پرداختند اما بانکهای دولتی با نرخ هایی در همین حدود مشغول فعالیت بودند.
انتهای پیام