فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟

بر خلاف ادعای دولتمردان درباره عدم توقف تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی، مکاتبات مسئولان تنظیم بازار و بانک مرکزی نشان می‌دهد بانک مرکزی ارز مرجع برای واردات کالاهای اساسی همچون گندم، روغن خام، شکر و نهاده‌های دامی تخصیص نداده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، اوایل اردیبهشت‌ماه خبری از سوی اتحادیه‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی درباره توقف تخصیص ارز مرجع به برخی کالاهای اساسی منتشر شد که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مورد تایید قرار گرفت. به دنبال این تصمیم، قیمت روغن نباتی افزایش یافت.

اما چند روز بعد، معاون اول رئیس جمهور با رد برخی اخبار مبنی بر عدم ارائه ارز مرجع برای کالاهای اساسی از سوی دولت، گفت: دولت تا پایان دوره قانونی خود متعهد به تامین ارز مرجع برای کالاهای اساسی است.

اما در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت نخستین فردی بود که خبر حذف ارز مرجع واردات برخی کالاهای اساسی را اعلام کرد ،اما سخن قائم مقام او بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت به طوری که تکذیبیه معاون اول رئیس جمهور درباره حذف ارز مرجع، متوجه اظهارات قائم مقام وزیر صنعت شد.

متعاقبا دولتی‌ها تلاش کردند از اساس، منکر حذف ارز مرجع کالاهای اساسی شوند و انگشت اتهام را متوجه رسانه‌های منتقد دولت کنند به طوری که  وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه‌ای مدعی شد «به دنبال فضاسازی رسانه‌های منتقد دولت در مورد موضع قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت در خصوص ارز مرجع ،معاون اول رئیس جمهور در یادداشتی از وی دلجویی کرده است.»

این در حالی است که عملا بانک مرکزی از ابتدای سال جاری هیچ‌گونه ارز مرجع برای واردات کالاهای اساسی شامل گندم، روغن خام، شکر و نهاده‌های دامی تخصیص نداده است.

طبق بخشنامه مورخ دوم اردیبهشت بانک مرکزی به بانک‌های عامل، اعلام شده که از ابتدای اردیبهشت واردات گوشت مرغ، روغن نباتی خام و دانه‌های روغنی به نرخ مبادله‌ای است.

همچنین اواخر فروردین‌ماه نیز معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت در نامه‌ای رسمی خطاب به مسئولان بالادستی خود اعلام کرده که بانک مرکزی به هیچ وجه برای واردات گندم، روغن خام، شکر و نهاده‌های دامی، ارز مرجع تخصیص نداده است و به تعهدات خود عمل نکرده است .

در سند شماره ۳۳۶…… مقدار ارز مورد نیاز و فوریت های تخصیص ارز برای کالاهای فوق مشخص شده است و در ادامه این نامه امده است که تاکنون بالغ بر ۹۱۵ میلیون یورو بعنوان اولویت تامین ارز معرفی شده است و حسب اطلاعات واصله تا این زمان ارزی تخصیص نیافته است .

همچنین در یک برنامه اقتصادی در صدا و سیما مجری برنامه به نکته ای اشاره کرد که در گفت و گو با دو تولید کننده بزرگ روغن ،آنها اعلام داشته اند که مواد اولیه مورد نیاز تولید روغن مدت بیش از ۲۰ روز است که در گمرکات کشور مانده و معطل کد رهگیری و …. می باشد و هنوز از ارز مرجع و غیر مرجع خبری نیست .

مطمئنا انتشار محتوی کامل این نامه حقیقت را برای مردم مشخص خواهد کرد که در ماه‌های پایانی دولت دهم، چه کسانی عامل به هم زدن بازارها هستند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=4081
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟
فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟
فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟
فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟
فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟
فرمان قطع ارز مرجع کالاهای اساسی از کجا آمد؟